Dr Ciric novembar 17, 2016 Nema komentara

muskarci plasticna hirurgija

Sve više Amerikanaca, oba pola, okreće se plastičnoj hirurgiji i intervencijama na telu – smanjenju nosa, ugradnji implantata, liposukciji… Međutim, sve više muškaraca u SAD podvrgava se zahvatu smanjenja grudi.

Poslednji izveštaj Američkog društva plastičnih hirurga (ASPS) pokazao je da broj ljudi koji je spreman na hirurški zahvat da bi promenili svoj izgled, sve veći, piše Klix.

Izveštaj ASPS iz 2015. godine otkriva da je više od 27.000 muškaraca obavilo operacije smanjenja dojki što je za pet odsto više nego u 2014. godini i 35 odsto više nego u 2000. godini.

Kako se navodi u izveštaju, porast operacija u domenu plastične hirurgije u SAD iznosi 115 odsto, od 2000. do 2015. godine, s tim što takav rastući trend ne opada.

Od 1,7 miliona hirurških zahvata obavljenih u 2015. godini, u prvih pet su operacije grudi, liposukcije, preoblikovanje nosa, očnih kapaka i zatezanje stomaka.

Od 14,2 miliona “minimalno invazivnih” operacija u prošloj godini, u prvih pet su botoks injekcije, “popunjavanje” bora mekim tkivima, hemijski piling, lasersko uklanjanje dlaka i mikrodermoabrazije.

Pogledajte i: SRBIJA: Sve više muškaraca ide pod nož

Pogledajte i: Šta vam nudi estetska hirurgija