Dr Ciric april 19, 2023 Nema komentara

Zatezanje Opuštene Kože i Podkože na  Butinama – LASER & VASER metoda. Nova linija i pejzaž vaše lepote!

Butine su za mnoge ljude izrazito problematična regija tela, posebno kada se dođe u pozne godine kada  prirodnim procesom koža počinje da se opušta i visi.  Problem opuštene kože potkože na butinama se najčešće javlja nakon znatnog gubitka kilograma, ali je takođe i posledica smanjivanja mišićnog tkiva i tonusa kože.

Butine često ,,ignorišu” dijete, fizičku aktivnost i godine, te su veoma retke osobe koje uspevaju da naprave vrhunske rezultate svakodnevnim vežbama i pravilnom ishranom. Većina to ipak ne uspeva, pa masne naslage, celulit i višak sopstvene kože se akumuliraju na butinama i doprinose starijem i manje privlačnom izgledu celokupnog tela.

Laser i vaser plastična hirurgija  nudi sigurno rešenje  za ovaj problem u vidu zahvata  laser & vaser zatezanja opuštene kože na na butinama.

Zatezanje butina je Laser & Vaser operacija koja za cilj ima uklanjanje viška kože i masti u predelu butina.

Žene kao i muškarci se za ovu intervenciju najčešće odlučuju nakon naglog i drastičnog mršavljenja, kada ostane višak kože. Ona se može raditi i nakon trudnoće ili u poznijim godinama, kada je samo mršavljenjem i treningom teže zategnuti butine, a naročito njihov unutrašnji deo.

Laser & Vaser Zatezanje butina se izvodi tako što se uklanjaju opuštena koža i mekano potkožno masno tkivo, od gornje unutrašnje strane butina do kolena.

Ovaj zahvat se izvodi kod osoba koje su značajno izgubile na težini, gde je došlo do popuštanja vezivnog tkiva i stvorio se efekat viška kože koja se nije mogla uspešno adaptirati I zategnuti, te je došlo do gubitka jedrine  i tonusa celokupnog dela unutrašnje strane natkolenica.

Zahvat podizanja i zatezanja butina može se izvoditi samostalno, kao i u kombinaciji s drugim estetskim zahvatima, poput podizanja i povećanja zadnjice liposkulpturom sopstvenom mašću.

Opis i definicija Laser I Vaser High Tech instrumenata koju koristimo za izvođenje podizanja i zatezanja butina

VASER liposukcija je oblik ultrazvučne liposukcije (UAL). To je tehnika liposukcije koja koristi ultrazvučne talase za razbijanje i tečnost masnih ćelija, što ih čini lakšim za ekstrakciju. Tečna mast se zatim može izvući kroz tupu iglu (tanka kanila za liposukciju), što dovodi do manjeg oštećenja okolnih tkiva u poređenju sa tradicionalnom liposukcijom.

LASER  hirurgija je vrsta hirurgije koja koristi posebne svetlosne zrake umesto skalpela za kreiranje reza i hirurške zahvate.  Najčešće korišćeni hiruški laseri su CO2 i  Nd:YAG laseri. Laser za hirurške zahvate je uređaj koji proizvodi poseban svetlosni zrak ili snop monohromatskih zrakova, spezifične talasne dužine, koji je sposoban da kreira rez I koaguliše krvne sudove I tako nastaje beskrvni rez.

Zahvat podizanja i zatezanja butina zahteva Laser rez na području od prepona do kolena da bi se postigao željeni rezultat.

Podizanje unutrašnjeg (medijalnog) dela butina može iziskivati i laser  rez na području prepone, pa je u tom slučaju optimalan  za pacijente s minimalnom količinom viška kože i masnih naslaga na području s unutrašnje strane butina.

Za podizanje spoljašnjeg (lateralnog) dela butina potreban je Laser rez koji se proteže od prepone, pa se može dodatno podići i zadnjica.

Višak potkožnog masnog tkiva otklanja se Vaser metodom.

Počinje se infiltracijom potkože fiziološkim rastvorom u kombinaciji sa liodokainom uvođenjem tanke tupe infiltracione kanile kroz  3 mm kožne otvore , zatim upotrebom Vaser pulsiranih ultrazvučnih talasa koji pretvaraju potkožno masno tkivo u uljasto stanje  (emulzija).

Odstranjivanjem emulzije, mešavine iztopljenog masnog tkiva I fiziološkog rastvora uz pomoć specijalnih  tupih tankih kanila sa više malih otvora sa strane  (blunt multiple hole cannula) dobija se predusliv za formiranje ravnijeg I lepšeg  kožnog režnja koji se Laser zrakovima  može lepše I prirodnije ukrojiti u novu liniju I  pejzaž  vase lepote.

Nakon što se napravi laser rez, zateže se i mobiliše I raspoređuje tkivo na području operativnog polja kako bi se dobio ravniji i lepši oblik.

Rezovi se zatvaraju šavovima, te će vam nakon intervencije biti preporučeno obavezno nošenje kompresivnog steznika kako bi se umanjilo oticanje i potpomoglo zarastanje.

Vreme nošenja steznika (midera) minimalno 4 optimalno 6 nedelja.

Oporavak i rezultati

Konci se uklanjaju u periodu od 10 do 14 dana nakon intervencije a ako postoji dren on se izvlači nakon 2 do 3 dana.

Oporavak traje minimum 4 nedelje i i podrazumeva izbegavanje jake fizičke aktivnosti i nošenje specijalnog  midera tj. steznika.

Kompresioni steznici (mideri) compression garments

Kompresioni steznici (mideri) compression garments

Povratak na posao zavisi od vrste posla. Ako je u pitanju fizički lak posao koji omogućava sedenje sa blago podignutim nogama, onda je povratak  dozvoljen posle 1 do2 nedelje

Vožnja automobila se ne savetuje prvih 10 do 14 dana nakon operacije, a ponekad i duže  u zavisnosti od obima intervencije po savetu hirurga. Tokom prve 2 nedelje posle zahvata izbegavati odlazak na plivanje ili kupanje u kadi. Higijena se održava tuširanjem

Rezultat je vidljiv odmah, dok se finalni rezultat postiže u periodu od nekoliko nedelja do dva meseca.

Moguće retke komplikacije  nakon postupka zatezanja butina (u retkim slučajevima) ubraja se pojava keloidnih ožiljaka kod osoba koje su im sklone, kao i do produženog postojanja otoka i modrica.

Zadovoljstvo pacijenta, nakon izvedene intervencije, željene retrakcije i zarastanja tkiva i strpljenja u procesu zarastanja i nošenja postoperativnih midera je neizmerno.

Razmišljate o zatezanju butina?

Zakažite termin kod dr Bojana Ćirića i dobićete odgovore na sva vaša pitanja od strane našeg stručnog tima u najkraćem mogućem roku.
Pišite nam na [email protected] ili nas pozovite na
Viber +381 65 30 66 989
WhatsApp +381 65 30 66 989