anti aging medicina
Dr Ciric jul 6, 2016 Nema komentara

Kako usporiti proces starenja? Mada nema čarobne pilule, starenje kože lica i organizma u celosti se ipak može usporiti. Kako starimo, koža počinje da gubi vlažnost  i postaje podložnija oštećenjima. Ali postoji mnogo prirodnih puteva da usporite proces starenja i duže izgledate mlado.

MINIMALIZUJTE IZLAGANJE SUNCU
Pokušajte da izbegavate sunce između 12 i 16 časova. Ako ste na suncu koristite sredstvo za sunčanje sa UV faktorom koji treba da iznosi najmanje 20, nosite naočare i zaštitite lice šeširom.

ZAŠTITITE KOŽU OD ISUŠIVANJA
Koristite blage sapune, a posle kupanja korisitete losione ili mleko za telo koji vraćaju vlagu koži.

PIJTE MNOGO VODE
Voda čini 60 odsto ljudskog tela, ali dnevne aktivnosti crpe zalihe vode našeg organizma, pa to mora biti nadoknađeno. Pijte minimalno osam čaša vode dnevno – što više, to bolje. Ako imate dovoljnu količinu vode u organizmu, unutrašnji organi biće hidrirani i dobro će funkcionisati. Pored toga, dovoljna količina vode pomoći će sistemu za varenje da radi glatko. A iznad svega, koža će vam izgledati gipko, sjajno i nežno.

SMANJITE STRES
Svi mi se suočavamo sa stresnim situacijama i periodima, ali ako naučite da upravljate time, mnogo ćete olakšati sebi život. Istraživanja su pokazala da stres ubrzava proces starenja. Kada ste pod stresom, narušava se prirodna ravnoteža tela, pa dolazi do lošijeg lučenja hormona, sporijeg oporavljanja ćelija i stvaranja kolagena. Postoji mnogo načina da smanjite stres. Možete sebi odvući pažnju od uznemirujućih misli vežbanjem, jogom, dubokim disanjem i meditacijom.

VOĆNA MASAŽA LICA
Napravite svoju masku za lice od voća koje volite. Možete staviti mešavinu papaje na lice, jer voćni enzim papain ljušti suvu kožu sa lica i umanjuje nestanak melanina. Ili utrljajte na lice presečenu jagodu koja je bogata beta-karotenom i vitaminom A koji će potpomoći regeneraciju kolagena. Aloe-vera je i dalje jedno od najboljih rešenja za usporavanje procesa starenja kože  – pomoći će vam da se rešite bora i linija. Svi ovi prirodni sastojci su umirujući i lekoviti, a deluju i kada se kombinuju sa drugim proizvodima.

KRETANJE I VEŽBE
Vežbanjem se povećava dotok kisionika tkivima što doprinosi mlađem i zdravijem izgledu kože. Vežbanje je sastavni deo svakog tretmana za kožu. Fizičke vežbe pomoći će vam da održite tonus i fleksibilnost mišića, a poboljšaće i opšte zdravlje, zaštiti vas od problema sa srcem i omogućiti da izgledate i da se osećate mlađe. Čak i šetnja će imati dejstvo. Šetnje su dobre za srce i dokazano je da produžavaju život.

HRANITE SE ZDRAVO
Trebalo bi da imate dobro izbalansiran plan ishrane, u kom bi veći deo hrane činili voće i povrće. Izbegavajte svinjetinu, ovčetinu i junetinu i držite se morskih plodova koliko god je moguće. Beli hleb zamenite žitaricama u zrnu. Voće i povrće obezbeđuju organizmu neophodne antioksidante koji se bore protiv slobodnih radikala, koji dodatno doprinoste razvoju bolesti vezanih za starost. Izgledaćete i osećaćete se bolje ako se budete zdravo hranili, a imaćete i dosta energije da uradite sve one stvari koje volite da radite.

Ukoliko dati saveti ne daju željene rezultate, kod Nas možete uraditi lifting lica i vrata, kao i zatezanje lica, kapaka, čela i vrata, i time povratiti mladost i lepotu Vašem licu. U Anti-aging programu nudimo i ubrizgavanje botoksa i hijalurona koje su dve najtraženije metode podmlađivanja u estetskoj medicini danas.

Veliki broj pacijenata ulepšalo je svoj izgled koristeći naše usluge, počevši od povećanja/podizanja grudi, operacije kapaka, nosa, ušiju, abdominoplastike, liposukcije do povećanje zadnjice.

Zakažite termin kod dr Bojana Ćirića i dobićete odgovore na sva vaša pitanja od strane našeg stručnog tima u najkraćem mogućem roku.

Online Kontakt forma https://www.drciric.com/kontakt

Mobilni +381 65 30 66 989
Viber +381 65 30 66 989
WhatsApp +381 65 30 66 989

Pogledajte i: Najtraženije metode podmlađivanja lica – Hijaluron vs. Botoks