Dr Ciric jul 24, 2017 Nema komentara

laser medicina

Cilj terapije laserom je da promene na koži potpuno nestanu, a da ne nastanu bilo kakva ostećenja kože koja bi morala kozmetički da se tretiraju.

1. Neravnine na koži

Uklanjanje neravnina i oštećenja na koži svejedno na kojem delu tela se nalaze, kao što su ožiljci od akni i boginja, posttraumatski i hirurški ožiljci, seboroična keratoza, plitke tetovaže, mrljaste pigmentacije i fine bore. Na taj način koža postaje mekša, svetlija i zategnutija, oslobodjena neravnina, proširenih pora, ožiljaka i sitnih bora oko usta i očiju.

2. Uklanjanje ožiljaka laserom

Mogu da se omekšaju laserskim zračenjem, da se dovedu u nivo kože i izjednače sa bojom okoline.

SLIKE

uklanjanje mladeza i oziljaka

3. Uklanjanje tetovaža laserom

Uklanjanje tetovaže je moguće na više načina. U zavisnosti od lokalizacije i veličine kao i od dubine na kojoj se pigment nalazi mogući su različiti načini uklanjanja tetovaže.

Uklanjanje tetovaže laserom (laser) deluje isključivo na pigment obzirom da imaju izuzetno kratak impuls. Nema oštećenja okolnog tkiva niti ikakvog krvarenja. U zavisnosti od praga osetljivosti, skoro je bezbolan i omogućava odlične rezultate.

Bilo koje vrste, boje i zatamnjenosti mogu da se uspešno odstranjuju laserom. Terapija, u zavisnosti od veličine tetovaže, može da se sprovodi duže vreme, pošto se uvek tretiraju prvo manja područja (6x8cm) do nestanka a tek onda se postupak nastavlja.

3. Uklanjanje pega i fleka laserom

Uklanjanje pega i fleka sa kože često podrazumeva više tretmana, kao i kombinaciju različitih tretmana da bi se dobili dobri rezultati. Neće svaki tip kože reagovati podjednako na tretmane za uklanjanje fleka, tako da oni moraju biti individualno prilagodjeni svakom pacijentu.

SLIKE

uklanjanje pega slike

Laserski tretmani uklanjanja fleka i pega

Različite vrste lasera mogu da smanje i uklone potpuno različite oblike pega i fleka.

Lasersko podmlađivanje je trenutno najsavremeniji način uklanjanja bora većeg stepena sa lica i vrata. Pored uklanjanja bora na efikasan način, takođe se može rešiti problem fleka i pega tako da globalno gledajući poboljšava se i sam kvalitet kože.

Laserski snop je skoncentrisani zrak svetlosti u jednoj tački, tako da nema nikakvog zračenja, a takođe zahvaljujući najsavremenijim ultrapulsnim laserima, zrak je velike snage i veoma kratkog vremena delovanja tako da ne oštećuje okolna tkiva tj. dublje strukture (krvne sudove, nerve, limfne žlezde…)

KO MOŽE DA RADI LASERSKE TRETMANE?

Svako ko želi da poboljša teksturu kože oštećenu od Sunca ili da umanji znake starenja kože kao i pigmentne i vaskularne promene, može da radi ovakvu vrstu tretmana. Podmlađivanje kože može da se radi na licu, vratu, dekolteu, rukama i šakama. Tretmani se ponavljaju na svake 2-3 nedelje i pun efekat ćete imati sa urađenih 5 tretmana.

Bitno je naglasiti da se tretmani ne praktikuju u letnjim mesecima i da je obavezna zaštita od Sunca i do 4 nedeljena nakon tretmana.

Lasersko zračenje je svetlosno zračenje u snopovima iz određenog dela svetlosnog spektra. Proizvodi se u laserskoj cevi pri čemu gas argon služi kao osnova za stvaranje plavo-zelenog zračenja. Ima sposobnost da pojačano prodire i da bude apsorbovano u tamno obojenim područjima na koži koja su crvena, tamno crvena, ružičasta i plavičasta. Okolni slojevi koji nisu zatamnjeni jedva da imaju dodira sa zračenjem. Fizički parametri laserskog uređaja mogu da se podešavaju. Najvažnije je pravilno odabrati parametre, u optimalnoj količini i jačini, u zavisnosti od različitih patoloških promena i različitih tipova kože. Pretpostavka za to je ogromno iskustvo ljudi koji rade sa laserima.

Dejstvo lasera vidi se posmatranjem promena na koži koje se manifestuju uglavnom u vidu promene boje, kao bledilo i beljenje (blankiranje) područja. Ovo dejstvo se pojačava nakon nekoliko dana ili nedelja. Cilj terapije laserom je da promene na koži potpuno nestanu, a da ne nastanu bilo kakva ostećenja kože koja bi morala kozmetički da se tretiraju. Da bi se ovaj cilj postigao, ponekad je dovoljno jedno zračenje, a nekada zračenje mora da se ponovi nekoliko puta.

Terapija laserom vrši se pod lokalnom anestezijom ili bez nje, jer je primena lasera, sa retkim izuzecima, bezbolna.

U našoj klinici imamo dvadesetogodišnje iskustvo u primeni lasera, tako da je ova terapija kod nas postala rutinska.

Zakazivanje estetskih tretmana ili zahvata u našoj Klinici možete obaviti na broj telefona +381 65 30 66 989.
Ukoliko imate dodatnih pitanja slobodno Nam se obratite na e-mail [email protected]

KLINIKA DR ĆIRIĆ

klinika

Pružamo usluge iz oblasti estetske, plastične i rekonstruktivne hirurgije na najvišem nivou, uz stručno znanje i dugogodišnje iskustvo. Klinika Dr Ćirić je opremljena savremenom tehnologijom koja se primenjuje širom sveta.

Specifična atmosfera koja vlada u celoj kući oseća se već pri samom ulasku u prijemni hol.

Uz literaturu i fotografije pripremićete se za razgovor sa lekarom, uz čiju pomoć ćete naći najbolje rešenje za vaše želje, a sve u skladu sa najnovijim dostignućima u medicini.

Srž klinike je operaciona sala sa softificiranom arhitekturom, instrumentima, laserskom opremom i osvetljenjem, koji u potpunosti zadovoljavaju najstrože savremene standarde.

APARTMANI

apartmani-dr-ciric

Našim klijentima nudimo prenoćište u savremeno opremljenim apartmanima uz stalni nadzor medicinskog osoblja.

Soba za pacijente uređena je tako da je boravak nakon operacije prijatan i pruža mogućnosti za brži oporavak. Na raspolaganju su vam: sopstveni telefon, kablovska televizija, stereo muzički uređaj sa velikim izborom CD-a, knjige, novine i časopisi.

Vašem brzom oporavku doprinosi i širok izbor jela različitih nacionalnih kuhinja, koja konzumirate u vašoj sobi.

PREPORUKE

Jako sam zadovoljna uslugom, operacija je prošla u najboljem redu, a osoblje je fantastično!

Jelena Đorđević, pacijent

Sve je prošlo sjajno, imam utisak kao da nisam ni bio na operaciji, osećam se sjajno, a nikad nisam bolje izgledao!

Mirko Petrović, pacijent

BIOGRAFIJA DOKTORA

  • Estetski, Plastični, Laser hirurg
  • American Society for Laser Medicine and Surgery
  • American Academy of Cosmetic Surgery
  • The North American Academy for Cosmetic and Restorative Surgery
  • European Academy of Cosmetic Surgery
  • German Society for Aesthetic Medicine
  • German Society for Cosmetic Medicine
  • German Society for Laser Medicine
  • German Society for Phlebology
  • Yugoslav/Serbian Society for Plastic and Reconstructive Surgery

ŠTA IZDVAJA KLINIKU DR ĆIRIĆ OD DRUGIH?

Kvalitetna briga o pacijentima.

Imamo preko 20 godina internacionalnog iskustva.

Pregled možete zakazati na:

Telefon +381 11 30 66 989;
Mobilni/Viber +381 65 30 66 989;
E-mail [email protected]