Dr Ciric januar 13, 2017 Nema komentara

abdominoplastika

Uklanjanjem masnog tkiva smanjujete rizik od šećerne bolesti (dijabetesa), od bolesi srca (infarkta i sl.) od moždanog udara, kancera itd. Ali prevashodno svemu tome, svako želi da bude fit, da bude seksi i da ne misli kako će mu stajati odeća koju planira da obuče sutra ili za par nedelja.

Uklanjanje masnog tkiva je moguće kontrolom ishrane, fizičkim vežbama, ali isto tako i estetskim zahvatima. Estetska medicina obično dolazi u obzir kada sve ostale opcije ne urode plodom, kada ste umorni od svakodnevnog vežbanja i održavanja kontradiktornih dijeta itd.

Estetski tretmani kojima se može ukoliniti višak masnog tkiva:

ABDOMINOPLASTIKA

Abdominoplastika je hirurška intervencija koja podrazumeva odstranjivanje viška kože i masti sa srednjeg i donjeg dela stomaka uz zatezanje mišića trbušnog zida. Podjednako je efikasna i kod žena i kod muškaraca koji imaju veće ili manje naslage masnog tkiva uz opuštenu kožu stomaka, a što se ne može popraviti dijetom i vežbama. Poseban značaj ima kod žena kod kojih su usled trudnoće mišići prednjeg trbušnog zida rastegnuti.

LIPOSUKCIJA

Potkožno masno tkivo regije koja se tretira liposukcijom

liposukcija delova tela

Liposukcijom odstranjena mast može se iskoristiti za preseljenje (transplantaciju) na željeno mesto. Liposukcijom se dobija masno tkivo koje je bogato matičnim ćelijama i faktorima rasta. U istoj hirurškoj proceduri odstranjeno masno tkivo može se primeniti kao prirodni filer za podmlađivanje lica, popunjavanje bora, povećanje usana, povećanje grudi ili zadnjice.

– Liposukcijom do nove brazilske zadnjice
– Liposukcijom do jedrih i vecih novih grudi
– Liposukcijom do jedrog, mladog lica I vrata
– Liposukcijom do popunjavanja bora I uvećanih usana

STANDARDNA ASPIRACIONA LIPOSUKCIJA  (SAL)

standardna sal liposukcija

Liposukcija je metoda aspiracije potkožnog masnog tkiva snagom vakuuma. Kod liposukcije se plasiraju tupe kanile kroz kožne incizije u potkožno masno tkivo. Liposukciona kanila poseduje jedan ili više otvora sa strane, lociranih blizu vrha kanile. Na drugom kraju je preko silikonskog creva povezana sa vakuum aspiratorom.Aspirat usisan preko otvora kanile vučen snagom vakuuma prolazi kroz šupljinu kanile, kroz silikonsko crevo i deponuje se u staklenoj ili plastičnoj posudi na aspiracionom sistemu. Depo posuda je na drugom kraju  povezana silikon crevom preko umetnutog filtera direktno za aspiracioni uredjaj.

LASER LIPO – LASER LIPOSUKCIJA

laser liposukcija

Laserom Asistirana Liposukcija (Laser Lipo) podrazumeva skulpturiranje masnog tkiva tela i lica pomoću energije elektomagnetnog talasa koju emituje laser sonda (fiber) priključena na liposukcionu kanilu  uvedena u potkožno tkivo kroz malu inciziju na koži. Laser zrak topi mast (pretvara mast u emulziju) koja se kasnije usisava (aspirira) liposukcijom. Pravilnom superficijalnom upotrebom (ispod kože) treba da proizvede bolji lifting efekat I manje otoka i podliva. Neadekvatna upotreba može da proizvede opekotine. Ultrazvuk i Laser predstavljaju dodatne alatke za otklanjnje I oblikovanje potkožnog masnog tkiva u cilju poboljšanja I postizanja superiornijeg estetskog rezultata.

VIBRACIONA LIPOSUKCIJA – VIBRO Liposuction (PAL)

vibraciona liposukcija

Vibro Liposukcija (PAL – Power Assisted Liposuction) podrazumeva skulpturiranje masnog tkiva tela i lica pomoću specijalne vibrirajuće tanke liposukcione kanile  uvedene u potkožno masno tkivo. Vibro Liposukciona kanila se može kretati vrlo precizno napred nazad, levo desno I polukružno. Pokretanje vibro kanile vrši vazduh preko specijalnog aparata (air assisted device). Uredjaj i tehnika mogu da olakšavaju napor hirurga i da poboljšaju odstranjivanje masnog tkiva. Ova tehnika je korisna za skupljanje (berbu) masnih ćelija sa neželjene regije pred njihovo preseljenje (transplantaciju) na željeno mesto npr zadnjica, grudi. Kao i kod svake tehnike važnije od same tehnike jeste hirurg koji je koristi kao i kvalitet tkiva pacijenta na kome se primenjuje.

ULTRAZVUČNA  VASER  LIPOSUKCIJA

vaser lipo

VAL – VASER Liposukcija je najnovija vrsta Ultrazvučne liposukcije. Koristi se sistem ultrazvuka pulsirajućeg i kontinualnog najnovije generacije. Slično kao kod laserskih sistema gde se elektromagnetni talas određene talasne dužine computerom kontroliše da radi u puls ili ultrapuls modu tako se ovde mehanički talas tj. Ultrazvuk može koristiti u puls ili kontinualnom režimu.

Ova dodatna sigurnost za pacijenta rezultira kraćim operativnim vremenom, manjim rezovima, kraćom anestezijom, smanjuje ukupnu traumu, manje otoka i event. podliva. Manja dispezija ultrazvučne energije u okolno tkivo i smanjena termička konverzija kao i manja dimenzija i jedinstveni dizajn kanila je osnova za gore navedene prednosti. Vaser metoda liposukcije omogucava lakšu penetraciju ultrazvučne sonde (ultrasound probe) tako da je za hirurga je ova metoda manje fizički naporna. VASER Liposukcioni uređaj izuzetno skup i zahteva odlično poznavanje fizike ultrazvuka i ultrazvučne liposukcije uopšte.

Finalni  rezultat ne zavisi samo od vrste primenjenih tehnologija. Od izuzetnog značaja je kvalitet tkiva pacijenta, znanje hirurga kao I njegov talenat  za 3D skulpturu. Primeri u kojoj meri kvalitetna koža može da se skupi tj retrahuje (skin retraction) par nedelja nakon ultrazvučne i laser liposukcije ( prebojenost koze jos uvek prisutna) nabolje govore o tome da  zatezanje koze trbuha (abdominoplasty) u tim slučajevima nije potrebno.

liposukcija pre posle slika

Metodom ultrazvučne i laser liposukcije bavim se od 1995 godine i jedan sam od pionira ove vrste liposukcije u Evropi a u Srbiji prvi koji je u Srbiji uradio ovu vrstu intervencije u privatnoj (1998) a i u državnoj ustanovi (1999).

Iza osoblja naše klinije je preko 20 godina internacionalnog iskustva. Ukažite nam i Vi poverenje, pozovite nas, a mi ćemo učiniti sve da budete zadovoljni svojim novim izgledom.

Možete nas kontaktirati na mob/viber +381 65 30 66 989 ili na e-mail [email protected]