standardna,laserska,ultrazvucna,vaser liposukcija
Dr Ciric avgust 2, 2016 Nema komentara

Pravilno upotrebljene nove metode liposukcije nude dodatnu sigurnost za pacijenta, zahtevaju kraće operativno vreme,  nude superiornije rezultate i smanjuju traumu. Ipak odabir metode zavisi i od zadate situacije i potreba.

Višestruke koristi od pravilne upotrebe različitih metoda i tehnika liposukcije za tretman podkožnog masnog tkiva I kože pripadajuže regije  u zavisnosti od zadate situacije i potreba.

Zadata situacija podrazumeva kvalitet I kvantitet kože I pokože koja se tretira.

Potreba  se ogleda u tome šta se očekuje od tretmana,

  1. odstranjivanje neželjenog potkožnog masnog tkiva bez potrebe za korišćenjem  za transplantaciju
  2. odstranjivanje neželjenog potkožnog masnog tkiva sa ciljem za transplantaciju tj. preseljnje na željeno mesto (autolgna transplantacija  lipotransfer)
  3. odstranjivanje neželjenog potkožnog masnog tkiva I popravljanje izgleda I zatezanje kože
  4. odstranjivanje neželjenog potkožnog masnog tkiva sa ciljem za preseljnje na željeno mesto I potreba za zatezanjem kože donorne regerije tj regije iz koje je odstranjeno potkožno masno tkivo.

Potkožno masno tkivo regije koja se tretira liposukcijom

liposukcija delova tela

Liposukcijom odstranjena mast može se iskoristiti za preseljenje (transplantaciju) na željeno mesto. Liposukcijom se dobija masno tkivo koje je bogato matičnim ćelijama i faktorima rasta. U istoj hirurškoj proceduri odstranjeno masno tkivo može se primeniti kao prirodni filer za podmlađivanje lica, popunjavanje bora, povećanje usana, povećanje grudi ili zadnjice.

podkozno masno tkivo

– Liposukcijom do nove brazilske zadnjice
– Liposukcijom do jedrih i vecih novih grudi
– Liposukcijom do jedrog, mladog lica I vrata
– Liposukcijom do popunjavanja bora I uvećanih usana

Koža regije koja se tretira liposukcijom može posedovati  manju ili veću moć zatezanja tj skupljanja (retrakcije) nakon odtrsnjivanja potkožnog masnog tkiva ispod nje. Na  bolje zatezanje kože  može se uticati u toku liposukcije potkožnim dejstvom ultrazvučnog ili laser talasa.

Nakon učinjene berbe masnih ćelija za preseljenje na željenu regiju  uz pomoć vibro liposukcije ukoliko je potrebno potkožno se kroz  iste male otvore uvodi ultrazvučna ili laser sonda da podtpomogne i stimuliše bržu retrakciju kože.

Pravilnom superficijalnom upotrebom (ispod kože) treba da proizvede bolji lifting efekat I manje otoka i podliva. Neadekvatna upotreba može da proizvede opekotine.

Idealna metoda za prikupljanje berbu masnih ćelija jeste metoda Vibro liposukcije ili Tulip Syringe systema sa  finim specijalnim kanilama koje omogućavaju vrhunski kvalitet i vitalnost aspiriranog masnog tkiva koje se koristi za transplantaciju.

Ultrazvuk, Vaser i Laser se ne koriste za prikupljanje berbu masnih ćelija jer Ultrazvučni talas i Laser zrak tope mast (pretvaraju  mast u emulziju) koja se kasnije usisava (aspirira) liposukcijom. Nakon izvršene berbe masnih ćelija asistencija ultrazvuka i laser zraka je od velike koristi za potkožnu stimulaciju kože u smislu dobijanja lepše i   bolje retrakcije (skupljanje) kože.

STANDARDNA ASPIRACIONA LIPOSUKCIJA  –  Suction Assisted Liposuction (SAL)

standardna sal liposukcija

Liposukcija je metoda aspiracije potkožnog masnog tkiva snagom vakuuma. Kod liposukcije se plasiraju tupe kanile kroz kožne incizije u potkožno masno tkivo. Liposukciona kanila poseduje jedan ili više otvora sa strane, lociranih blizu vrha kanile. Na drugom kraju je preko silikonskog creva povezana sa vakuum aspiratorom.Aspirat usisan preko otvora kanile vučen snagom vakuuma prolazi kroz šupljinu kanile, kroz silikonsko crevo i deponuje se u staklenoj ili plastičnoj posudi na aspiracionom sistemu. Depo posuda je na drugom kraju  povezana silikon crevom preko umetnutog filtera direktno za aspiracioni uredjaj.

LASER LIPO – LASER LIPOSUKCIJA – Laser Assisted Liposuction

laser liposukcija

Laserom Asistirana Liposukcija (Laser Lipo) podrazumeva skulpturiranje masnog tkiva tela i lica pomoću energije elektomagnetnog talasa koju emituje laser sonda (fiber) priključena na liposukcionu kanilu  uvedena u potkožno tkivo kroz malu inciziju na koži. Laser zrak topi mast (pretvara mast u emulziju) koja se kasnije usisava (aspirira) liposukcijom. Pravilnom superficijalnom upotrebom (ispod kože) treba da proizvede bolji lifting efekat I manje otoka i podliva. Neadekvatna upotreba može da proizvede opekotine. Ultrazvuk i Laser predstavljaju dodatne alatke za otklanjnje I oblikovanje potkožnog masnog tkiva u cilju poboljšanja I postizanja superiornijeg estetskog rezultata.

VIBRACIONA LIPOSUKCIJA – VIBRO Liposuction (Vibration Liposuction, PAL)

vibraciona liposukcija

Vibro Liposukcija (PAL – Power Assisted Liposuction) podrazumeva skulpturiranje masnog tkiva tela i lica pomoću specijalne vibrirajuće tanke liposukcione kanile  uvedene u potkožno masno tkivo. Vibro Liposukciona kanila se može kretati vrlo precizno napred nazad, levo desno I polukružno. Pokretanje vibro kanile vrši vazduh preko specijalnog aparata (air assisted device). Uredjaj i tehnika mogu da olakšavaju napor hirurga i da poboljšaju odstranjivanje masnog tkiva. Ova tehnika je korisna za skupljanje (berbu) masnih ćelija sa neželjene regije pred njihovo preseljenje (transplantaciju) na željeno mesto npr zadnjica, grudi. Kao i kod svake tehnike važnije od same tehnike jeste hirurg koji je koristi kao i kvalitet tkiva pacijenta na kome se primenjuje.

ULTRAZVUČNA  VASER  LIPOSUKCIJA

vaser lipo

VAL – VASER Liposukcija je najnovija vrsta Ultrazvučne liposukcije. Koristi se sistem ultrazvuka pulsirajućeg i kontinualnog najnovije generacije. Slično kao kod laserskih sistema gde se elektromagnetni talas određene talasne dužine computerom kontroliše da radi u puls ili ultrapuls modu tako se ovde mehanički talas tj. Ultrazvuk može koristiti u puls ili kontinualnom režimu.

Ova dodatna sigurnost za pacijenta rezultira kraćim operativnim vremenom, manjim rezovima, kraćom anestezijom, smanjuje ukupnu traumu, manje otoka i event. podliva. Manja dispezija ultrazvučne energije u okolno tkivo i smanjena termička konverzija kao i manja dimenzija i jedinstveni dizajn kanila je osnova za gore navedene prednosti. Vaser metoda liposukcije omogucava lakšu penetraciju ultrazvučne sonde (ultrasound probe) tako da je za hirurga je ova metoda manje fizički naporna. VASER Liposukcioni uređaj izuzetno skup i zahteva odlično poznavanje fizike ultrazvuka i ultrazvučne liposukcije uopšte.

Finalni  rezultat ne zavisi samo od vrste primenjenih tehnologija. Od izuzetnog značaja je kvalitet tkiva pacijenta, znanje hirurga kao I njegov talenat  za 3D skulpturu. Primeri u kojoj meri kvalitetna koža može da se skupi tj retrahuje (skin retraction) par nedelja nakon ultrazvučne i laser liposukcije ( prebojenost koze jos uvek prisutna) nabolje govore o tome da  zatezanje koze trbuha (abdominoplasty) u tim slučajevima nije potrebno.

liposukcija pre posle slika

VIŠE SLIKA POGLEDATI U NAŠOJ GALERIJI LIPOSUKCIJA PRE POSLE

Metodom ultrazvučne I laser liposukcije bavim se od 1995 godine i jedan sam od pionira ove vrste liposukcije u Evropi a u Srbiji prvi koji je u Srbiji uradio ovu vrstu intervencije u privatnoj (1998) a i u državnoj ustanovi (1999).

Želite da uradite liposukciju ali ne znate gde?

Plastična hirurgija Dr Bojan Ćirić pruža usluge iz oblasti estetske, plastične i rekonstruktivne hirurgije na najvišem nivou, uz stručno znanje i dugogodišnje iskustvo. Klinika je opremljena savremenom tehnologijom koja se primenjuje širom sveta.

Iza osoblja naše klinije je preko 40 godina internacionalnog iskustva. Ukažite nam i Vi poverenje, pozovite nas, a mi ćemo učiniti sve da budete zadovoljni svojim novim izgledom.

Zakažite termin kod dr Bojana Ćirića i dobićete odgovore na sva vaša pitanja od strane našeg stručnog tima u najkraćem mogućem roku.

Online Kontakt forma https://www.drciric.com/kontakt

Mobilni +381 65 30 66 989
Viber +381 65 30 66 989
WhatsApp +381 65 30 66 989