Dr Ciric decembar 2, 2016 Nema komentara

povecanje-usana-blog

LEPE usne su uvek u modi. Usne i struktura oko njih igraju važnu ulogu u izgledu lica. Male ili tanke usne kao i bore oko njih, mogu dovesti do neatraktivnog izgleda lica.

Estetska hirurgija nudi nekoliko mogućnosti za rešavanje istovetnog problema: dermoabrazija, hemijski piling, metoda hirurške korekcije, popunjavanje usana masnim tkivom i “injekcijska” terapija. Popunjavanje usana injekcijama ili sopstvenim masnim tkivom sve više se primenjuje u estetskom oblikovanju usana.

Proces starenja može dovesti do manjeg ili većeg boranja kože i smanjivanja usana, a povrede ili hirurški zahvati do grubih ožiljaka ili neravnina oko usana. Tanke i bezizražajne usne takođe su indikacije za njihovo estetsko oblikovanje. Ni predebele usne (pogotovo kod muškaraca) ne isključuju potrebu za estetskim korigovanjem. Nesrazmeran odnos između donjih i gornjih usana nakon povreda ili bolesti sa oštećenjem potkožnih struktura posebna su grupa indikacija za plastično-rekonstruktivni zahvat.

Estetsko-hirurška korekcija usana omogućuje korekciju naslednih i stečenih deformacija kao i njihovo estetsko oblikovanje. Pre operacije na usnama se označavaju linije rezova koje određuju buduću visinu i debljinu usana. Nakon toga se pažljivom hirurškom tehnikom odstrani željeni deo kože. Hirurški postupak završava se postavljanjem posebnih flastera zbog zadržavanja novoformiranog položaja usana. Estetski zahvat korekcije usana izvodi se pod lokalnom anestezijom. Prvih 24 do 48 sati stavljaju se obloge od leda, a sredstva protiv bolova daju se po potrebi. Sledećih 4 do 5 dana mažu se samo kreme. Flasteri se skidaju trećeg dana, a šavovi nakon sedam dana. Vrlo retko može nastati podliv ili infekcija. Adekvatnom antibiotskom terapijom infekcija se brzo sanira, a podliv se resorbuje spontano ili se u retkim slučajevima odstranjuje hirurški. Novi izgled vidljiv je odmah nakon operacije, a zadovoljstvo pacijenta je očigledno. Sedmog dana nakon operacije može se staviti šminka. Za tri nedelje neće se primećivati nikakvi ožiljci od operacije.

Na tržištu postoje brojni preparati za “injekcijsko” povećanje usana tj povećanje usana filerima. Njihova primena je vrlo jednostavna i svakodnevnim obavezama klijenti se mogu vratiti odmah nakon tretmana.

Privremeni fileri

Privremeni fileri za povećanje usana su na bazi hijalurona. Veliki je broj registrovanih hijaluronskih filera kod nas, među njima su i svetski vodeće marke kao Restylane, Juvederm, Teosyal…

Dobra stvar je što problem prolazi kada se hijaluron razgradi, za 4-6 meseci, a može se intervenisati i ranije, enzimom koji razgrađuje hijaluron.

Loša stvar sa hijaluronom je, naravno, to što on ne traje dugo.  Kod nekoga se  razgradi posle 4, kod nekoga posle  šest meseci, kod nekog posle osam. Ovo ne zavisi samo od brenda i vrste hijalurona, nego i od brzine kojom ga vaš organizam razgrađuje. Tako kod vaše drugarice može trajati mesecima duže nego vama.

Trajni fileri

Trajni fileri stvaraju trajne rezultate, ali su i problemi trajni, ako do njih dođe (govorimo o godinama, pet, deset ili više). Trajni fileri nisu kompaktni implantati koji se ugrade, pa mogu da se izvade. U pitanju su gelovi sintetičkog porekla koji se stapaju sa tkivom vaših usana, pa ih je nemoguće izvaditi bez operacije.

Transfer masti iz jednog dela tela u usne

Mogu li se usne povećati bezbedno i trajno? Rezultat je trajan. Rešenje je “presađivanje” vlastite masti iz jednog dela tela u usne. Mast se šupljom iglom uzima (usisava) iz nekog dela tela gde je imate dosta (stomak, bokovi, butine…) pa se obrađuje (prečišćava) i ubacuje baš kao i filer iglom, u usta. Obično se ubaci oko 3 ml masti u svaku usnu. Otoci su mogući tokom nedelju do dve dana nakon intervencije.

Savet: Ne treba preterivati sa prenaglašavanjem debljine usana jer usne time gube prirodan oblik. Treba da ono što uradite sa izgledom usana deluje fantastično, a da niko ne prepozna da je nešto urađeno.

Zakazivanje estetskih tretmana ili zahvata u našoj Klinici možete obaviti na telefn +381/11 30 66 989.
Ukoliko imate dodatnih pitanja slobodno Nam se obratite na e-mail [email protected]

KLINIKA DR ĆIRIĆ

klinika

Pružamo usluge iz oblasti estetske, plastične i rekonstruktivne hirurgije na najvišem nivou, uz stručno znanje i dugogodišnje iskustvo. Klinika Dr Ćirić je opremljena savremenom tehnologijom koja se primenjuje širom sveta.

Specifična atmosfera koja vlada u celoj kući oseća se već pri samom ulasku u prijemni hol.

Uz literaturu i fotografije pripremićete se za razgovor sa lekarom, uz čiju pomoć ćete naći najbolje rešenje za vaše želje, a sve u skladu sa najnovijim dostignućima u medicini.

Srž klinike je operaciona sala sa softificiranom arhitekturom, instrumentima, laserskom opremom i osvetljenjem, koji u potpunosti zadovoljavaju najstrože savremene standarde.

APARTMANI

apartmani-dr-ciric

Našim klijentima nudimo prenoćište u savremeno opremljenim apartmanima uz stalni nadzor medicinskog osoblja.

Soba za pacijente uređena je tako da je boravak nakon operacije prijatan i pruža mogućnosti za brži oporavak. Na raspolaganju su vam: sopstveni telefon, kablovska televizija, stereo muzički uređaj sa velikim izborom CD-a, knjige, novine i časopisi.

Vašem brzom oporavku doprinosi i širok izbor jela različitih nacionalnih kuhinja, koja konzumirate u vašoj sobi.

PREPORUKE

Jako sam zadovoljna uslugom, operacija je prošla u najboljem redu, a osoblje je fantastično!

Jelena Đorđević, pacijent

Sve je prošlo sjajno, imam utisak kao da nisam ni bio na operaciji, osećam se sjajno, a nikad nisam bolje izgledao!

Mirko Petrović, pacijent

BIOGRAFIJA DOKTORA

  • Estetski, Plastični, Laser hirurg
  • American Society for Laser Medicine and Surgery
  • American Academy of Cosmetic Surgery
  • The North American Academy for Cosmetic and Restorative Surgery
  • European Academy of Cosmetic Surgery
  • German Society for Aesthetic Medicine
  • German Society for Cosmetic Medicine
  • German Society for Laser Medicine
  • German Society for Phlebology
  • Yugoslav/Serbian Society for Plastic and Reconstructive Surgery

ŠTA IZDVAJA KLINIKU DR ĆIRIĆ OD DRUGIH?

Kvalitetna briga o pacijentima.

Imamo preko 20 godina internacionalnog iskustva.

Pregled možete zakazati na:

Telefon +381 11 30 66 989;
Mobilni +381 65 30 66 989;
E-mail [email protected]