Dr Ciric januar 8, 2024 Nema komentara

Laserska hirurgija je vrsta hirurgije koja koristi posebne svetlosne zrake umesto skalpela za kreiranje reza i hirurške zahvate.  Najčešće korišćeni hiruški laseri su CO2 i  Nd:YAG laseri.
Najčešća pitanja i odgovori (P/O)

P: Zašto povećanje i oblikovanje dojki, kada se uglavnom govori o povećanju ili smanjenju ?
O: Povećana dojka mora biti estetski oblikovana u skladu sa anatomskom građom tela.

P: Šta znači Laser?
O: Laser za hirurške zahvate je uredjaj koji proizvodi poseban svetlosni zrak ili snop monohromatskih zrakova, spezifične talasne dužine, koji je sposoban da kreira rez I koaguliše krvne sudove I tako nastaje beskrvni rez..

P: Šta je to Laserska hirurgija?
O: Laserska hirurgija je vrsta hirurgije koja koristi posebne svetlosne zrake umesto skalpela za kreiranje reza i hirurške zahvate. Najčešće korišćeni hiruški laseri su CO2 i Nd:YAG laseri.

P: Šta konkretno znači “dual plane” – dvostruka ravan -?
O: U ovom slučaju te reči označavaju poziciju implanta, koji je svojim gornjim delom iza mišića, dok je donjim delom iza mlečne žlezde ( ispod dvostruke ravani).

P: Izgleda nejasno i komplikovano …

O: Suština je jasnije objašnjiva uz upotrebu art crteža preseka. Pogledajte crtež ispod. Na njemu se jasno vidi koji deo implanta je čime pokriven.

art crtež preseka dojke dual plane objašnjava suštinu “dual plane” – dvostruka ravan
Veliki grudni mišić – Pectoralis major, Ovojnica velikog grudnog mišića – Pecoralis Fascia

VIDEO

P: Zašto treba i dalje koristili uobičajene standardne tehnike?
O: Zato što ne postoji savršena tehnika. Svaka nova opisana tehnika bolja je od prethodne i nudi poboljšanja. Konkretno, ova nudi bolji izgled i manju verovatnoću za nastanak kapsularne kontrakture.

P: Koje su onda prednosti ove tehnike?
O: Ima ih dosta, da pomenemo:

  • Manji broj komplikacija, kao što je kontraktura kapsule, koja se dešava u 1-20% žena koje su povećale grudi implantima.
  • Savršen izgled, posebno vidljiv kod mršavih pacijentkinja sa veoma malim grudima koje su ranije predstavljale hirurški problem.
  • Gornji pol implanta pokriven je mišićima i ne može se napipati pod kožom. Donji pol ima veoma lep, skoro prirodni oblik zbog znatno bolje komplijanse mekih tkiva i, ako je korišćen adekvatni visokoprofilni ili anatomski implant, često se ne može primetiti da su grudi ulepšavane.
  • Smanjena mogućnost spuštanja implanta niz zid grudnog koša tokom godina, jer mišić i fascija pridržavaju implant u poziciji.
  • Izbegava se pojava razmaknutih dojki kod devojaka koje redovno vežbaju, a koja je redovna u slučaju submuskularno postavljenih implanta.
  • Manja je šansa da se ivica implanta oseti pod prstima (palpiranje ivice implanta)
  • Nema formiranja nabora (wrinkles) i neravnina iznad gornjeg I unutašnjeg pola implanta

P: Koje su mane?
O: Ne postoji konkretna mana, osim ako se izuzme duže trajanje operacije i tehnički komplikovaniji zahvat koji zahteva više iskustva.

P: Koliko traje ovakva operacija?
O: Prosečno vreme za izvođenje operacije je od 60 do 90 minuta

P: Da li su drenovi neophodni?
O: Potrebni su samo u izuzetnim slučajevima

P: Koliko je značajna pedantna hiruška tehnika rada i upotreba laser tehnologija.
O: Način na koji tretirate I poštujete tkiva je od posebne važnosti. Ako se tokom operacije krećete u anatomskim slojevima, ako radite laserom beskrvno i tkiva preparišete laser zrakom i radiofrekencijom, umesto prstima velika je šansa da će se pacijentkinja brže oporaviti i da će imati neznatne tegobe.

P: Koliko je bitna upotreba novih tehnologija i kako se to postiže manja trauma, bezbolnost i brže zarastanje ?
O: Korišćenjem posebnih instrumenata, upotrebom laser tehnologija i atraumatskom tehnikom rada. Bezbolnost ne znači i odsustvo pritiska i nelagodnosti u toku prilagodjavanja tkiva u prvim danima nakon operacije. U retkim slučajevima može postojati osećaj sličan upali mišića nakon intenzivnog treninga, koji se koriguje oralnom terapijom Ibuprofenom (Brufen, Advil) ili Diclofenac (Diclofen).

P: Da li Laser tehnologija i atraumatska tehnika i dual plane smanjuju tegobe posle operacije
O: Da! Komplikacije i revizije su izuzetno retke i blage, ispod 1%. Sa druge strane, među devojkama, stepen satisfakcije ishodom je preko 95%, što nam je u suštini i cilj.

Detaljnije na temu Laser povećanja grudi možete pogledati ovde

CENOVNIK

Laser povećanje grudi – Uvećanje dojki laserom – od 3500 do 4000
Uvećanje dojki duplim laserom combo zrakom – od 4500 do 5000
Combo laser zamena implantata – od 2000 do 2500 ps

Cene u cenovniku su orijentacione. Konačna cena u dogovoru sa hirurgom nakon pregleda i odabira metode. Cene su izražene u EUR-ima, dinarsko plaćanje po prodajnom kursu Banka Intesa na dan plaćanja.

KONTAKT

E-mail [email protected]
Viber/WhatsApp +381 65 30 66 989,
Online kontakt https://www.drciric.com/kontakt/