plasticna hirurgija i trudnoca
Dr Ciric maj 23, 2016 Nema komentara

Trudnoća i materinstvo predstavljaju izuzetno posebno i uzbudljivo vreme u životu žene. Ne sve ali većina žena će nakon toga spoznati neželjene fizičke promene koje počinju da im predstavljaju i emotivni i psihički problem. Na sreću postoji veći broj različitih tehnologija, tretmana i zahvata koji mogu da poboljšaju ili da potpuno uklone posledice trudnoće. Većina zahvata mogući su samo zahvaljujući razvoju novih farmaceutskih proizvoda i novih tehnologija kao sto su različiti tipovi lasera i ultrazvučna liposukcija.

Procedure:

GRUDI

dr-ciric-korekcija grudi nakon trudnoce

Primer pacijenta Pre i Posle povećanja grudi

Promene na dojkama variraju od pacijenta do pacijenta. Nakon dojenja dolazi do splašnjavanja dojki. Uglavnom postoji i višak smežurane kože koji dovodi i do toga da dojka visi. Povećanje dojki implantatima poboljšaće oblik i veličinu, a može i rešiti problem viška kože.

Ukoliko ima previše kože koja visi biće potrebno uraditi zatezanje dojki (mastopeksija).

podizanje i zatezanje grudi mastopeksija dr bojan ciric

Primer pacijenta Pre i Posle podizadnja, odnosno zatezanja grudi

Neke žene imaju benefit od kombinacije ove dve metode “povećanje i zatezanje dojki”.

Trajno uvećanje dojki (hipertrofija dojki) u nekim slučajevima može nastati kao posledica trudnoće. Ako ova promena prouzrokuje fizičku i emotivnu nelagodnost i nije poželjna može se korigovati hiruškim smanjnjem dojki (redukcija dojki). Operacija je slična operaciji zatezanja dojki s tim što se osim viška kože odstrani i višak tkiva dojke. Na ovaj način se dobiju manje i jedrije dojke koje izgledaju mlađe.

TELO

zatezanje-stomaka-pre-i-posle-intervencije-trudnoca-2018

Primer pacijenta Pre i Posle zatezanja stomaka (abdominoplastike)

Zatezanje kože, potkože i mišića trbuha (Abdominoplastika) je operacija koja se sastoji u otklanjanju viška kože, potkožnog masnog tkiva i zatezanju mišića prednjeg trbušnog zida. Slabi mišići mogu dovesti do izbačenosti (proturzije) donjeg dela stomaka. Ukoliko su pravi mišići abdomena (m.rectus abd.) razdvojeni nastaje slabost tipa dijastaze rektusa ili kile prednjeg trbusnog zida. Korekcija dijastaze rektusa i kile prednjeg trbušnog zida predstavlja pre svega funcionalno-medicinsko a zatim i estetsko rešenje problema.

Plastika pupka (umbilikoplastika) moze da se uradi kao odvijena intervencija ili u sklopu abdominoplastike. Osim rešenja položaja i izgleda pupka istovremeno se mogu otkloniti i okolne strije.

Strije se mogu ublaziti i otkoniti na vise nacina. Abdominoplastika sa ili bez plastike pupka resavaju puno promena na kozi. Laser terapija i upotreba Retinola A mogu smanjiti crvenilo i poboljšati izgled površine koze.

liposukcija i zatezanje zadnjice nakon trudnoce

Primer pacijenta Pre i Posle liposukcije i transfera viška masnog tkiva u zadnjicu

Ultrazvučna Liposukcija

Pomoću specijalnog ultrazvučnog uredjaja danas smo u mogućnosti da kompresionim talasom dovedemo mast u tečno stanje (implozija masne ćelije) i da istisnemo gotovo čistu mast bez krvi. Prednosti odstranjivanja masti ultrazvukom su da se ovako ne mogu povrediti druge strukture tkiva kao što su nervi i krvni sudovi. Na ovaj način može da se ultrazvučnim sistemom dodje tik ispod kože, a da se ne prouzrokuju jamice i druge uobičajene deformacije kože. Idealna metoda za terapiju celulita i komplikovanih slučajeva.

Gentalna plastika usana vagine I zatezanje misica vagine. Američko udruženje plastične hirurgije navodi da je reč o najpopularnijem trendu poslednjih godina i da sve više klinika obavlja preoblikovanje vagine. Pomenute intervencije ranije su obavljane samo u težim slučajevima, a prve pacijentkinje su bile žene s komplikacijama usled porođaja i drugim problemima.

Tamnije obojena polja (hiperpigmentacije) Chloasma / Melasma) vrlo često nastaju kao neželjena posledica trudnoće. Javljaju se na obrazima, čelu i gornjoj usni a redje na drugim delovima tela izloženim dejstvu sunčevih zraka. Iako se zna da je njihova pojava u vezi sa upotrebom hormona (hormone replacement therapy), upotrebom kontraceptiva i fotosenzibilizacijom, tačni uzrok nije poznat. Uspešno se otklanjaju hemijskim i laserskim pilingom.

Proširenje venskih krvnih sudova i kapilara

Tretman vena, manjih vena, kapilara i kapilarnih mreža (Skleroterapija) radi se neoperativno injekcijama sklerozirajucih sredstava, RF i razlicitim tipovima lasera. Operativno se radi otklanjanje većih proširenih vena.

Više informacija možete dobiti na: +381 65 30 66 989, +381 11 30 66 989 ili na e-mail [email protected]