facebook  youtube  instagram  |  serbian language   english language   germany language

Teodora Drajzera 13

Online Kontakt

WhatsApp / Viber

Mobilni telefon

O nama

Estetska plasticna i  Laser hirurgija je moja profesija I moje lično opredeljenje.

»Samopoštovanje ljudskog bića u pogledu sopstvenog izgleda ne može se objektivno tumačiti. Rešenje ovog problema leži u tome da estetski hirurg u potpunosti shvati dileme svog pacijenta, kako bi se postiglo međusobno razumevanje i dogovor između pacijenta i lekara. Za sve to potrebno je puno talenta za estetiku, puno ljubavi prema profesiji, ali i vrhunski uslovi rada.« kaže  Dr. med. Bojan Ćirić.

Koja je vaša Filozofija u poslu:

Prednost dajem svežem, prirodnom i neoperisanom izgledu.

Da li pacijent koji dođe kod vas tačno zna šta želi i koliko Vi morate biti dobar psiholig da bi to otkrili?

Pacijenati imaju  želju a mi znamo, osećamo i imamo čime da to realizujemo. Uvek su različite polazne pozicije i različita očekivanja. Pacijent je i ponekad možda sličan drugom ali ipak ostaje jedinstven i poseban. Mustre rešenja nema. Svaki je čovek poseban i zahteva poseban pristup i tretman. Prvi kontakt sa pacijentom je veoma važan. Bitno je da postoji razumevanje između doktora i pacijenta. Nije nephodan odnos simpatije, dovoljna je i empatija. Čim postoji neko nerazumevanje, makar i jednostrano ne treba raditi. Ja sam probirljiv i mogu reći da sam odbio mnoge. Ako ne postoji ni empatija, već u određenim segmentima i antipatija najbolje je ne raditi ništa.Uvek pre operacije kažem pacijentu šta je sve moguće da se desi.

Koji su najvažniji aspekti upotrebe visokih laser tehnologija i standarda u vašoj svakodnevnoj praksi?

Ukratko to je ono najbitnije: siguran estetski i zdravstveni rezultat.

Svaki pacijent koji uđe kroz moja vrata je posebna osoba koja  ima lične motivacije , lične ciljeve ,i lične uspone i padove . U polju estetske plastične hirurgije  previše je lekara koji vide  procedure,  a ja vidim ljude .  Kada sam preko preko puta Vas,  ne vidim samo pacijenta , nego vidim nekoga kome mogu da pomognem , i da učinim sve što je u mojoj moći da poboljšam Vaš kvalitet života .

Počastvovan sam da svaka osoba kojoj sam pomogao, takođe, napravila boljeg čoveka od mene danas . Ovaj mali tekst sažima svoju viziju , svoju ličnost i svoj nedvosmislenu posvećenost svom zanatu , i moju posvećenost vama . Hvala vam što ste odvojili vreme da pročitate , a ako ste ikada razmatrali kozmetičke i plasticne laser operacije ne oklevajte da se javite i svratite.

dr bojan ciric klinika - o nama

Wannabe intervju: Dr med. Bojan Ćirić

Dr med. Bojan Ćirić je izvrstan doktor koji je bio ljubazan da odgovori na nekoliko pitanja za naš Wannabe Magazine. U ovom intervjuu možete da saznate mnogo važnih, a i zanimljivih, činjenica vezanih za hirurgiju.

WANNABE MAGAZINE: Vi se bavite plastičnom, rekonstruktivnom i estetskom hirurgijom. S obzirom da mnogi ljudi prave grešku smatrajući da su plastična i estetska hirurgija sinonomi, možete li nam ukratko objasniti šta je karakteristično za svaku od gorenavedenih vrsta hirurgije?

BOJAN: Estetska hirugija jeste segment, sastavni deo i nadogradnja plastične i rekonstruktivne hirurgije. Plastična i rekonstruktivna hirurgija se bave rekonstrukcijom različitih defekata na telu, tumorima kože, mladežima, melanomima, tumorima potkože (ateromima i lipomima), tumorima glave i vrata, urođenim tj. kongenitalnim anomalijama itd. Estetska hirurgija se bavi korekcijom estetskih nedostataka i ulepšavanjem ljudskog tela. Danas se koriste različite estetske operacije, kao što su: lifting lica, zatezanje stomaka, operacija ušiju, operacija nosa, povećanje grudi silikonima, botoks, povećanje grudi sopstvenim masnim tkivom, smanjenje tj. podizanje grudi, liposukcija, fileri, pilinzi itd. uvođenjem Laser i ultrazvučnih metoda.

Informišući se o Vašem radu, saznala sam da su Vas pre odabira studijskog programa jednako privlačile arhitektura, muzika, kao i medicina. Šta Vas je u medicini posebno privuklo da je izdvojite i poželite njome da se bavite? Zanima nas i to da li žalite za time što se niste profesionalno odlučili za arhitekturu ili muziku nego ste se posvetili medicini?

Više dara, talenta i interesovanja mogu predstavljati i teret. Teško je izvodljivo biti dobar u više različitih segmenata. Zato i izbor nije jednostavan. Kako medicina obuhvata hemiju, fiziku i biologiju, a hirurgija zahteva manuelnu spretnost i umetnički dar, taj spoj je bio odlučujući za moj tadašnji izbor.

Da li Vašu kliniku posećuju više žene ili muškarci? Ima li pravila u tome koji pol se lakše odlučuje za hirurške intervencije ulepšavanja?

Sve je više muškaraca, mada ipak i dalje žene vode.

Recite nam koje su vrste operacija, kao i kojih delova tela, najtraženije?

Liposukcija, lipotransfer (transplantacija sopstvenog masnog tkiva sa neželjenog na željeno mesto), laser ulepšavanje grudi, laser podmlađivanje lica i intimnih zona.

Ono što je veoma aktuelno u svetu, kada je o hirurškim intervencijama reč, jeste povećanje delova tela sopstvenim masnim ćelijama. Zanima nas šta Vi mislite o takvoj vrsti operacija, kao i kakva su Vaša iskustva sa istim?

Transplantacija sopstvenog masnog tkiva sa neželjenih regija na željeno mesto – trenutno ne postoji ništa bolje! Posedujem i profesionalno i lično iskustvo.

U svakom segmentu života, pa tako i u operacijama, umerenost je najvažnija. Da li ste imali slučajeve kada pacijenti žele implantate većih dimenzija nego što im Vi preporučujete jer ne shvataju da te dimenzije ne odgovaraju njihovoj konstituciji tela? Kako reagujete u takvim situacijama i šta im tada savetujete?

Svaka individua ima pravo na svoj lični stav. Tako je odabir lekara i pacijenta izuzetno važan. Smatram da treba od ružnih napraviti lepše, a od starijih mlađe. Nikako obrnuto! Prednost treba dati prirodnom i neoperisanom izgledu. Obično se kaže da se od estetskog hirurga zahteva ne samo da bude hirurg u onom tehničkom smislu njegove sposobnosti da izvede određenu operaciju već i da bude kreativan, sa dobrim okom za ono što je lepo i skladno i sa osećajem za estetiku generalno, a povrh svega toga, neophodno je i da ima sposobnost dobre psihološke procene svog pacijenta. Naime, ni u jednoj drugoj hirurškoj grani psihološki faktor nije toliko važan i nema toliko veliki, a pokatkad i presudan, uticaj na celokupnu hiruršku proceduru i krajnji rezultat, kao u estetskoj hirurgiji.

Zato je, pored postavljanja takozvane fizičke dijagnoze, podjednako važno postaviti i psihološku dijagnozu, jer su sva dosadašnja ispitivanja pokazala da je pacijentov fizički problem uvek, u manjoj ili većoj meri, povezan i sa psihičkim, čega on sam ne mora uvek da bude svestan, ali hirurg mora. Neophodno je, stoga, da se svakom pristupi kao osobi koja ima delikatan personalni problem i da rešavanje fizičkog problema bude u istoj meri i podjednako ozbiljno praćeno zadovoljenjem psiholoških potreba pacijenta.

Živeli ste i radili i u Americi. Da li se razlikuju želje i zahtevi inostranih i naših pacijenata?

Amerika nudi materijalnog mnogo više, te je lakše finansirati operacije, kao i bilo šta drugo. Želje pacijenata su uglavnom slične, a mogućnosti su različite.

Sve češće imamo priliku da čujemo termin “brazilska zadnjica”. Recite nam šta sve podrazumeva taj hirurški zahvat?

Brazilska zadnjica predstavlja metodu povećanja i oblikovanja zadnjice sopstvenim masnim tkivom. U poslednjih desetak godina postaje sve popularnija plastična operacija. Ova metoda jeste kombinovana procedura koja se sastoji od liposukcije, u smislu tzv. “berbe” masnih i matičnih ćelija i njihove transplantacije u predeo zadnjice. Liposukcija se izvodi sa neželjenih mesta, a to su najčešće stomak, slabine, leđa i butine. Termin “brazilska zadnjica” odnosi se na lepo oblikovane i naglašene oble zadnjice kakve se najčesće viđaju na brazilskim plažama…

Izgled ovako povećane zadnjice je prirodan i izuzetno atraktivan. Kako je povećanje učinjeno bez implantata, sopstvenim masnim tkivom, nema rizika od obrtanja, pomeranja i odbacivanja implantata. Osim toga, u istom aktu su odstranjene i masne naslage sa neželjenih mesta, što predstavlja dodatni veliki plus.

Koliko god da se dugo bavite ovim poslom i da ste izuzetno profesionalni u istom, ipak je svaka operacija stresna i iziskuje Vašu veliku koncentraciju i smirenost. Zanima nas da li imate neki ritual pre operacije koji Vam pomaže da se smirite i skoncentrišete za posao? Isto tako, recite nam na koji način se opuštate nakon operacije?

Svaka operacija predstavlja veliku neizvesnost, nadu, iščekivanje, moguć veliki rezultat ili razočaranje. Mnogo je toga što ne zavisi od hirurga. Ne postoje rituali, niti neke relikvije, samo vera u Boga. On je sve to stvorio, ja sam tu samo zato da popravim ili doradim to što mi je zadato i povereno.

Hvala Vam na izdvojenom vremenu da odgovorite na pitanja za naš magazin. Za kraj, recite nam šta možemo da očekujemo u narednom periodu od Vas?

Kao i do sada, pa i nadalje, možete očekivati primenu proverenih i najsavremenijih tehnika i laser tehnologija uz maksimalni profesionalni i ljudski angažman zarad postizanja optimalnih estetskih i funkcionalnih rezultata.

Dr Bojan Ćirić

Top