Dr Ciric oktobar 13, 2016 Nema komentara

hirurgija tela

Žene posebnu pažnju posvećuju sprečavanju pojave bora na licu i vratu, međutim, naučno je dokazano da ne stare ti delovi tela najbrže.

Istraživanje objavljeno u časopisu Journal Genome Biology utvrdilo je da je osetljivo i tanko tkivo grudi najpodložnije znakovima starenja.

Grudi su svakodnevno izložene brojnim faktorima koji mogu da podstaknu starenje i da uzrokuju obešenost grudi. Pre svega, promene u veličini grudi nakon gubitka ili dobijanja kilograma, kao i trudnoće uzrokuju rastezanje kože i tkiva što smanjuje elastičnost kože. Svakodnevna nega kože grudi hidratantnim kremama (kao što negujemo i lice) može da pomogne u usporavanju ovog procesa, ukoliko kreme ne daju željene rezultate mastopeksija je hirurška intervencija kojom se podižu i oblikuju opuštene dojke. Ako se rez izvodi skalpelom onda je to klasična operacija a ako se kreira laserom onda je to laser operacija..

Godinama je praćeno nekoliko stotina žena i na kraju se došlo do zaključka da su grudi starije u proseku oko dve godine od ostatka našeg tela. Sve to je rađeno da bi se ispitao rizik raka dojki.

 

Pogledajte i: Zatezanje i podizanje grudi

Pogledajte iNajnovije tehnike Povećanja grudi