Dr Ciric novembar 8, 2017 Nema komentara

liposukcija

Pravilno upotrebljene nove metode liposukcije nude dodatnu sigurnost za pacijenta, zahtevaju kraće operativno vreme,  nude superiornije rezultate i smanjuju traumu. Ipak odabir metode zavisi i od zadate situacije i potreba.

Uklanjanjem masnog tkiva smanjujete rizik od šećerne bolesti (dijabetesa), od bolesi srca (infarkta i sl.) od moždanog udara, kancera itd. Ali prevashodno svemu tome, svako želi da bude fit, da bude seksi i da ne misli kako će mu stajati odeća koju planira da obuče sutra ili za par nedelja.

Uklanjanje masnog tkiva je moguće kontrolom ishrane, fizičkim vežbama, ali isto tako i estetskim zahvatima. Estetska medicina obično dolazi u obzir kada sve ostale opcije ne urode plodom, kada ste umorni od svakodnevnog vežbanja i održavanja kontradiktornih dijeta itd.

Kako biste bili idealna kandidatkinja/kandidat za liposukciju, jedan od uslova je i informisanost o zahvatu!
Nakon razgovora sa lekarom, trebali biste obavezno od vašeg lekara dobiti i odgovore na sledeća pitanja

1. Jesu li moje želje realne?
2. Gde se izvodi zahvat? Koliko traje? Vrste liposukcije?
3. Kolika je cena zahvata?
4. Kojim se postupci još mogu koristiti kako bih doprinela/doprineo  učinku liposukcije?
5. Koja vrsta anestezije se koristi?
6. Kako se vrši kontrola gubitka tečnost tokom zahvata?
7. Kako će se nakon zahvata pratiti moj oporavak?
8. Kakvo je iskustvo lekara s liposukcijom: koliko dugo radi liposukciju, koliko je zahvata obavio u zadnjoj godini?
9. Koliko posto pacijenata je imao komplikacije?
10. Ako se liposukcijom ne postigne unapred dogovoreni učinak, hoće li lekar izvesti dodatni zahvat i trebam li ga platiti?
11. Mogu li videti slike „pre“ i „posle“ liposukcije drugih pacijenata tog lekara?
12. Je li moguće kontaktirati druge žene/muskarce koje su bile na liposukciji?
13. Što mogu očekivati nakon zahvata – kakve bolove, kad se mogu tuširati, šta jesti, kada i kakva fizička aktivnost dolazi u obzir?
14. Ko će asistirati pri operaciji? Koje su njihove kvalifikacije? Hoće li moj lekar izvesti zahvat do kraja?

GDE SVE MOŽE DA SE URADI LIPOSUKCIJA?

Potkožno masno tkivo regije koja se tretira liposukcijom

liposukcija delova tela
Liposukcijom odstranjena mast može se iskoristiti za preseljenje (transplantaciju) na željeno mesto. Liposukcijom se dobija masno tkivo koje je bogato matičnim ćelijama i faktorima rasta. U istoj hirurškoj proceduri odstranjeno masno tkivo može se primeniti kao prirodni filer za podmlađivanje lica, popunjavanje bora, povećanje usana, povećanje grudi ili zadnjice.

– Liposukcijom do nove brazilske zadnjice
– Liposukcijom do jedrih i vecih novih grudi
– Liposukcijom do jedrog, mladog lica I vrata
– Liposukcijom do popunjavanja bora I uvećanih usana

Koža regije koja se tretira liposukcijom može posedovati  manju ili veću moć zatezanja tj skupljanja (retrakcije) nakon odtrsnjivanja potkožnog masnog tkiva ispod nje. Na  bolje zatezanje kože  može se uticati u toku liposukcije potkožnim dejstvom ultrazvučnog ili laser talasa.

Nakon učinjene berbe masnih ćelija za preseljenje na željenu regiju  uz pomoć vibro liposukcije ukoliko je potrebno potkožno se kroz  iste male otvore uvodi ultrazvučna ili laser sonda da podtpomogne i stimuliše bržu retrakciju kože.

Pravilnom superficijalnom upotrebom (ispod kože) treba da proizvede bolji lifting efekat I manje otoka i podliva. Neadekvatna upotreba može da proizvede opekotine.

Idealna metoda za prikupljanje berbu masnih ćelija jeste metoda Vibro liposukcije ili Tulip Syringe systema sa  finim specijalnim kanilama koje omogućavaju vrhunski kvalitet i vitalnost aspiriranog masnog tkiva koje se koristi za transplantaciju.

Ultrazvuk, Vaser i Laser se ne koriste za prikupljanje berbu masnih ćelija jer Ultrazvučni talas i Laser zrak tope mast (pretvaraju  mast u emulziju) koja se kasnije usisava (aspirira) liposukcijom. Nakon izvršene berbe masnih ćelija asistencija ultrazvuka i laser zraka je od velike koristi za potkožnu stimulaciju kože u smislu dobijanja lepše i   bolje retrakcije (skupljanje) kože.

LASER LIPO – LASERSKA LIPOSUKCIJA

laser liposukcija
Laserom Asistirana Liposukcija (Laser Lipo) podrazumeva skulpturiranje masnog tkiva tela i lica pomoću energije elektomagnetnog talasa koju emituje laser sonda (fiber) priključena na liposukcionu kanilu  uvedena u potkožno tkivo kroz malu inciziju na koži. Laser zrak topi mast (pretvara mast u emulziju) koja se kasnije usisava (aspirira) liposukcijom. Pravilnom superficijalnom upotrebom (ispod kože) treba da proizvede bolji lifting efekat I manje otoka i podliva. Neadekvatna upotreba može da proizvede opekotine. Ultrazvuk i Laser predstavljaju dodatne alatke za otklanjnje I oblikovanje potkožnog masnog tkiva u cilju poboljšanja I postizanja superiornijeg estetskog rezultata.

VIBRACIONA (Vibro) LIPOSUKCIJA

vibraciona liposukcija
Vibro Liposukcija (PAL – Power Assisted Liposuction) podrazumeva skulpturiranje masnog tkiva tela i lica pomoću specijalne vibrirajuće tanke liposukcione kanile  uvedene u potkožno masno tkivo. Vibro Liposukciona kanila se može kretati vrlo precizno napred nazad, levo desno I polukružno. Pokretanje vibro kanile vrši vazduh preko specijalnog aparata (air assisted device). Uredjaj i tehnika mogu da olakšavaju napor hirurga i da poboljšaju odstranjivanje masnog tkiva. Ova tehnika je korisna za skupljanje (berbu) masnih ćelija sa neželjene regije pred njihovo preseljenje (transplantaciju) na željeno mesto npr zadnjica, grudi. Kao i kod svake tehnike važnije od same tehnike jeste hirurg koji je koristi kao i kvalitet tkiva pacijenta na kome se primenjuje.

ULTRAZVUČNA  VASER  LIPOSUKCIJA

vaser lipo
VAL – VASER Liposukcija je najnovija vrsta Ultrazvučne liposukcije. Koristi se sistem ultrazvuka pulsirajućeg i kontinualnog najnovije generacije. Slično kao kod laserskih sistema gde se elektromagnetni talas određene talasne dužine computerom kontroliše da radi u puls ili ultrapuls modu tako se ovde mehanički talas tj. Ultrazvuk može koristiti u puls ili kontinualnom režimu.

Ova dodatna sigurnost za pacijenta rezultira kraćim operativnim vremenom, manjim rezovima, kraćom anestezijom, smanjuje ukupnu traumu, manje otoka i event. podliva. Manja dispezija ultrazvučne energije u okolno tkivo i smanjena termička konverzija kao i manja dimenzija i jedinstveni dizajn kanila je osnova za gore navedene prednosti. Vaser metoda liposukcije omogucava lakšu penetraciju ultrazvučne sonde (ultrasound probe) tako da je za hirurga je ova metoda manje fizički naporna. VASER Liposukcioni uređaj izuzetno skup i zahteva odlično poznavanje fizike ultrazvuka i ultrazvučne liposukcije uopšte.

Finalni  rezultat ne zavisi samo od vrste primenjenih tehnologija. Od izuzetnog značaja je kvalitet tkiva pacijenta, znanje hirurga kao I njegov talenat  za 3D skulpturu. Primeri u kojoj meri kvalitetna koža može da se skupi tj retrahuje (skin retraction) par nedelja nakon ultrazvučne i laser liposukcije ( prebojenost koze jos uvek prisutna) nabolje govore o tome da  zatezanje koze trbuha (abdominoplasty) u tim slučajevima nije potrebno.

liposukcija pre posle slika

VIŠE SLIKA POGLEDATI U NAŠOJ GALERIJI LIPOSUKCIJA PRE POSLE

Metodom ultrazvučne I laser liposukcije bavim se od 1995 godine i jedan sam od pionira ove vrste liposukcije u Evropi a u Srbiji prvi koji je u Srbiji uradio ovu vrstu intervencije u privatnoj (1998) a i u državnoj ustanovi (1999).

Par reči O nama

PLASTIČNA HIRURGIJA DR BOJAN ĆIRIĆ

klinika

Pružamo usluge iz oblasti estetske, plastične i rekonstruktivne hirurgije na najvišem nivou, uz stručno znanje i dugogodišnje iskustvo. Plastična hirurgija Dr Bojan Ćirić je opremljena savremenom tehnologijom koja se primenjuje širom sveta.

Specifična atmosfera koja vlada u celoj kući oseća se već pri samom ulasku u prijemni hol.

Uz literaturu i fotografije pripremićete se za razgovor sa lekarom, uz čiju pomoć ćete naći najbolje rešenje za vaše želje, a sve u skladu sa najnovijim dostignućima u medicini.

Srž klinike je operaciona sala sa softificiranom arhitekturom, instrumentima, laserskom opremom i osvetljenjem, koji u potpunosti zadovoljavaju najstrože savremene standarde.

APARTMANI

apartmani-dr-ciric

Našim klijentima nudimo prenoćište u savremeno opremljenim apartmanima uz stalni nadzor medicinskog osoblja.

Soba za pacijente uređena je tako da je boravak nakon operacije prijatan i pruža mogućnosti za brži oporavak. Na raspolaganju su vam: sopstveni telefon, kablovska televizija, stereo muzički uređaj sa velikim izborom CD-a, knjige, novine i časopisi.

Vašem brzom oporavku doprinosi i širok izbor jela različitih nacionalnih kuhinja, koja konzumirate u vašoj sobi.

PREPORUKE

Jako sam zadovoljna uslugom, operacija je prošla u najboljem redu, a osoblje je fantastično!

Jelena Đorđević, pacijent

Sve je prošlo sjajno, imam utisak kao da nisam ni bio na operaciji, osećam se sjajno, a nikad nisam bolje izgledao!

Mirko Petrović, pacijent

BIOGRAFIJA DOKTORA

  • Estetski, Plastični, Laser hirurg
  • American Society for Laser Medicine and Surgery
  • American Academy of Cosmetic Surgery
  • The North American Academy for Cosmetic and Restorative Surgery
  • European Academy of Cosmetic Surgery
  • German Society for Aesthetic Medicine
  • German Society for Cosmetic Medicine
  • German Society for Laser Medicine
  • German Society for Phlebology
  • Yugoslav/Serbian Society for Plastic and Reconstructive Surgery

ŠTA IZDVAJA PLASTIČNU HIRURGIJU DR BOJAN ĆIRIĆ OD DRUGIH?

Kvalitetna briga o pacijentima.

Imamo preko 38 godina internacionalnog iskustva u medicini i hirurgiji.

Zakažite termin kod dr Bojana Ćirića i dobićete odgovore na sva vaša pitanja od strane našeg stručnog tima u najkraćem mogućem roku.

Online Kontakt forma https://www.drciric.com/kontakt

Mobilni +381 65 30 66 989
Viber +381 65 30 66 989
WhatsApp +381 65 30 66 989