Dr Ciric septembar 23, 2017 Nema komentara

blog drciric.comSvako godišnje doba zahteva mala prilagođavanja naše dnevne rutine. U jesen pojačajte hidrataciju kože, i nemojte se tuširati suviše dugo, koža će vam biti zahvalna.

Tamne fleke, suva i umorna koža, najčešće su posledice koje sunce ostavlja na koži lica i tela. Preporučujemo vam nekoliko kućnih i salonskih tretmana koji će podmladiti vašu kožu.

Lagane kreme koje ste koristili preko leta zamenite bogatim, hranljivim hidratantnim kremama za lice. Kad su temperature niske, a vreme vetrovito i vlažno, koži je potrebna dodatna nega.

Skratite vreme tuširanja. Predugo zadržavanje pod vrelim tušem ili u toploj kadi isušiće kožu i oštetiti vlasi kose. Nemojte se pod tušem zadržavati duže od desetak minuta.

U jesen odaberite tečni puder umesto onog u prahu ili kamenu. Izgleda bolje na suvoj koži jer je hidratantniji, a ujedno pruža i malu zaštitu od lošijih vremenskih uslova.

Hladan vazduh i vetar loše utiču i na kožu šaka. Redovno nanosite kremu za ruke, posle svakog pranja ruku, a uveče, pre spavanja možete staviti i neku jaču, masniju i navući tanje rukavice, tako da vam se šake preko noći oporave.

Piling koji zadržava vlagu

Osim ovlaživača, koža zahteva i drugačiji piling i bogatije kreme. U jesen je najbolji piling na bazi glikolne kiseline zameniti onim koji sadrži mlečnu kiselinu. Molekuli mlečne kiseline puno su veći nego molekuli glikolne kiseline i sporije prodiru u kožu, ali čiste pore i pomažu u dužem zadržavanju vlage u telu nego onaj s glikolnom kiselinom. Mlečna kiselina je takođe prikladnija za sve tipove kože, dok je glikolna bolja za masni tip kože.

Nežniji tonik za čišćenje

U hladnijim mesecima koži ne odgovara agresivan tonik koji je leti čistio višak sebuma. Najbolji izbor je nežnija varijanta na bazi glicerina i ceramida koji izvrsno vezuju vlagu i poboljšavaju hidrataciju kože.

Ulja za hladnije dane 

Nakon čišćenja lica, koži su potrebni preparati koji će je nahraniti. Prvi korak pre nanošenja kreme ili ulja su serumi, koji su koncentrisaniji od krema. Preporučuje se upotreba seruma koji dubinski obnavljaju kožu – oni na bazi retinola je učvršćuju, dok serumi sa sojom ublažavaju tamne mrlje…

Jesen je najomraženije godišnje doba, koje nam svaki put ukrade leto. Ono se često se izjednačava sa sivilom, kišama, hladnoćom, danima koji su toliko tamni da na momente deluje kao su zaboravili da svanu… Bilo da je vreme lepo ili tmurno, iskoristite ga maksimalno i pratite Nas i dalje.

Pravu brigu možete započeti već danas!

Ukoliko Vam se sviđa članak molimo da ga lajkujete i podelite sa drugima. Hvala!

Par reči O nama

KLINIKA DR ĆIRIĆ

klinika

Pružamo usluge iz oblasti estetske, plastične i rekonstruktivne hirurgije na najvišem nivou, uz stručno znanje i dugogodišnje iskustvo. Klinika Dr Ćirić je opremljena savremenom tehnologijom koja se primenjuje širom sveta.

Specifična atmosfera koja vlada u celoj kući oseća se već pri samom ulasku u prijemni hol.

Uz literaturu i fotografije pripremićete se za razgovor sa lekarom, uz čiju pomoć ćete naći najbolje rešenje za vaše želje, a sve u skladu sa najnovijim dostignućima u medicini.

Srž klinike je operaciona sala sa softificiranom arhitekturom, instrumentima, laserskom opremom i osvetljenjem, koji u potpunosti zadovoljavaju najstrože savremene standarde.

APARTMANI

apartmani-dr-ciric

Našim klijentima nudimo prenoćište u savremeno opremljenim apartmanima uz stalni nadzor medicinskog osoblja.

Soba za pacijente uređena je tako da je boravak nakon operacije prijatan i pruža mogućnosti za brži oporavak. Na raspolaganju su vam: sopstveni telefon, kablovska televizija, stereo muzički uređaj sa velikim izborom CD-a, knjige, novine i časopisi.

Vašem brzom oporavku doprinosi i širok izbor jela različitih nacionalnih kuhinja, koja konzumirate u vašoj sobi.

ŠTA IZDVAJA KLINIKU DR ĆIRIĆ OD DRUGIH?

Kvalitetna briga o pacijentima.

Imamo preko 30 godina internacionalnog iskustva.

Pregled možete zakazati na:

Telefon +381 11 30 66 989;
Mobilni/Viber +381 65 30 66 989;
E-mail [email protected]