Dr Ciric novembar 17, 2017 Nema komentara

povecanje grudi silikonom

Odabir vrste i veličine implantata je individualan i ne postoje generalno najbolji. Svi deklarisani proizvođači i distributeri moraju ispunjavati određene stroge norme i standarde.

Do pojave Mentor (Santa Barbara / US),  Mc Ghan  (Ca / US) i LS – Labaratoties Sebbin (France), teksturiranih (textured surface) silikon gelom punjenih implantata, poliuretan penom obloženi implantati (polyurethane textured) prvo Surgitek (Paso Robles, US) pa nakon toga Polytech (Dieburg, Germany) predstavjli su inovaciju koja je pokazala niz prednosti u odnosu na implantate glatke površine (smooth surface implants), a isto tako su i osporavani na različite načine koji nisu baš naučno potkrepljeni.

Postoje brojne studije koje su pro ili kontrapro, kao i promoteri ove ili one vrste implantata, pa promoteri robne marke itd… i sve je konkurentski… tako zbrkano da se zaboravlja osnovni cilj.

Uvek postoje različite polazne pozicije i različita očekivanja. Pacijent je ponekad možda i sličan drugom, ali ipak ostaje jedinstven i poseban. Mustre rešenja nema. Svaki je čovek poseban i zahteva poseban pristup i tretman.

Osnovni cilj upotrebe implantata jeste individualni pristup u nadoknadi volumena, plasticiteta, elasticiteta i estetike dojki jedne osobe koja je sama po sebi „unikat“. Pored individualnog implantata jedno osobe, moguće je i fino oblikovanje izgleda dojki korišćenjem sopstvenog masnog tkiva (lipofiling dojke) za filigransku dopunu potkožnog tkiva. Korišćenjem sopstvene masti, ispunjavamo Vašu želju da imate veće grudi ili dopunjujemo oblik koji je nastao nakon povećanja grudi. Nove majke takođe obožavaju našu proceduru, pošto se njome savršeno vraća volumen dojki koji se izgubi nakon rođenja deteta.

povecanje-grudi-slika-0-prepovecanje-grudi-slika-0-posle
Slike PRE / POSLE intervencije

KANDIDATI ZA UVEĆANJE GRUDI

Mnoge žene postavljaju sebi pitanje da li su one pravi kandidat za povećanje grudi? Da bi dobili pozitivan odgovor na ovo pitanje morate da ispunjavate nekoliko uslova tj. da posedujete sledeće indikacije:

 • da ste previše opterećeni veličinom vaših grudi,
 • da postoji nesklad u obimu vaših kukova i obimu vaših dojki. Tako da odeća koja vam prikladno stoji i odgovara veličini vašeg struka vrlo često je suviše velika u predelu vaših grudi,
 • da postoji asimetrija u veličini i obimu vaših grudi,
 • da su vaše grudi postale male i da je njihova forma izgubljena nakon porođaja ili gubitka težine,
 • da postoje određene kongenitalne deformacije dojke.

Ukoliko ste odlučili da uradite povećanje vaših grudi, morate tačno da znate kako želite da izgledaju vaše dojke.

KOJA JE PRIPREMA ZA INTERVENCIJU POVEĆANJA GRUDI

 • laboratorijske analize: kompletna krvna slika, osnovne biohemijske analize sa faktorima koagulacije, krvna grupa i Rh faktor
 • internističko-kardiološki pregled sa EKG-om
 • ultrazvuk dojki (po potrebi i mamografija)
 • klinički pregled anesteziologa

Doktor će pregledati vaše dojke i razmotriće faktore kao što su veličina i oblik vaših dojki, kvalitet vaše kože i pozicija vaših bradavica i areole. Ako su vaše grudi spuštene podizanje grudi može biti rešeno u kombinaciji sa uvećanjem grudi.

Međutim i kod žena koje nemaju predispoziciju za nastanak kancera dojke plastični hirurg zahteva ultrazvuk dojki i mamografiju pre hirurškog zahvata.

Ovo će pomoći otkrivanju nekih budućih promena u vašem tkivu dojke. Nakon urađene augmentacije vi možete i dalje da kontrolišete vaše dojke od eventualnih patoloških promena, koje mogu nastati nezavisno od ugrađenog implantata dojke. Naučno nije dokazan rizik kancera kod augmentacije grudi. Prisustvo implantata dojke, međutim, više ima tehnički značaj na okolno tkivo.

Ukoliko uzimate aspirin ili neke druge antinflamatorne lekove, odredjene suplemente koji mogu prouzrokovati pojačano krvarenje tako da je potrebno prekinuti njihovo uzimanje pre hirurškog zahvata. Vaš hirurg će vas preoperativno pripremiti sa dopunskim preoperativnim instrukcijama.

Individualni faktor i personalne želje će pomoći vama i vašem doktoru da odredi odgovarajuću veličinu, oblik, i vrstu proteze. Zatim lokaciju incizije i da li će implantat biti plasiran iznad ili ispod pektoralnog mišića. Vrstu implantata koja će se koristiti odrediće uz prethodnu konsultaciju sa vama.

povecanje grudi slika prepovecanje grudi slika posle
Slike PRE / POSLE intervencije

MESTO POSTAVLJANJA INCIZIJE ZA POVEĆANJE DOJKI
POVEĆANJE GRUDI LASEROM I IMPLANTATIMA

Incizija (rez) može biti urađena u prevoju dojke oko donje ivice bradavicnog koluta (areole), ispod pazušne jame ili ređe u nivou pupka. Kožna incizija (rez) je potrebna da bi se prstupilo mestu postavljanja implantata i da se za njega napravi adekvatni prostor (džep). Rez se može kreirati skalpelom (klasično) ili kako je najsavremenije laserskim zrakom. Dužina reza kreče se od ca 4-6 cm ili manje zavisi od veličine i vrste implantata kao i mesta postavljanja. Implantat se plasira u džep (implant pocket) koji se formira tj. isprepariše klasično ili laser zrakom.

Više od dvadeset godina uspešno radim sa različitim tipovima lasera i smatram da laser operacije nisu samo buducnost vec odavno i sadasnjost u danasnjoj minimalno invazivnoj i beskrvnoj plastičnoj hirurgiji.

NAJNOVIJE METODE ODNOSNO TEHNIKE POVEĆANJA GRUDI

Povećanje grudi IMPLANTATIMA
Povećanje grudi LASEROM
Povećanje grudi SOPSTVENIM MASTIMA
Povećanje grudi BEZ OPERACIJE

Par reči O nama

PLASTIČNA HIRURGIJA DR BOJAN ĆIRIĆ

klinika

Pružamo usluge iz oblasti estetske, plastične i rekonstruktivne hirurgije na najvišem nivou, uz stručno znanje i dugogodišnje iskustvo. Plastična hirurgija Dr Bojan Ćirić je opremljena savremenom tehnologijom koja se primenjuje širom sveta.

Specifična atmosfera koja vlada u celoj kući oseća se već pri samom ulasku u prijemni hol.

Uz literaturu i fotografije pripremićete se za razgovor sa lekarom, uz čiju pomoć ćete naći najbolje rešenje za vaše želje, a sve u skladu sa najnovijim dostignućima u medicini.

Srž klinike je operaciona sala sa softificiranom arhitekturom, instrumentima, laserskom opremom i osvetljenjem, koji u potpunosti zadovoljavaju najstrože savremene standarde.

APARTMANI

apartmani-dr-ciric

Našim klijentima nudimo prenoćište u savremeno opremljenim apartmanima uz stalni nadzor medicinskog osoblja.

Soba za pacijente uređena je tako da je boravak nakon operacije prijatan i pruža mogućnosti za brži oporavak. Na raspolaganju su vam: sopstveni telefon, kablovska televizija, stereo muzički uređaj sa velikim izborom CD-a, knjige, novine i časopisi.

Vašem brzom oporavku doprinosi i širok izbor jela različitih nacionalnih kuhinja, koja konzumirate u vašoj sobi.

PREPORUKE

Jako sam zadovoljna uslugom, operacija je prošla u najboljem redu, a osoblje je fantastično!

Jelena Đorđević, pacijent

Sve je prošlo sjajno, imam utisak kao da nisam ni bio na operaciji, osećam se sjajno, a nikad nisam bolje izgledao!

Mirko Petrović, pacijent

BIOGRAFIJA DOKTORA

 • Estetski, Plastični, Laser hirurg
 • American Society for Laser Medicine and Surgery
 • American Academy of Cosmetic Surgery
 • The North American Academy for Cosmetic and Restorative Surgery
 • European Academy of Cosmetic Surgery
 • German Society for Aesthetic Medicine
 • German Society for Cosmetic Medicine
 • German Society for Laser Medicine
 • German Society for Phlebology
 • Yugoslav/Serbian Society for Plastic and Reconstructive Surgery

ŠTA IZDVAJA PLASTIČNU HIRURGIJU DR BOJAN ĆIRIĆ OD DRUGIH?

Kvalitetna briga o pacijentima.

Imamo preko 40 godina internacionalnog iskustva u medicini i hirurgiji.

Zakažite termin kod dr Bojana Ćirića i dobićete odgovore na sva vaša pitanja od strane našeg stručnog tima u najkraćem mogućem roku.

Online Kontakt forma https://www.drciric.com/kontakt

Mobilni +381 65 30 66 989
Viber +381 65 30 66 989
WhatsApp +381 65 30 66 989