liposukcija
Dr Ciric maj 9, 2016 Nema komentara

Standardna, Ultrazvučna, VAL – VASER Liposukcija, Laser Liposukcija, opšti pregled metoda liposukcije. Idealni pacijenti za izvodjenje ove estetske intervencije su oni relativno normalne telesne težine, sa zategnutom, elastičnom kožom, koji imaju „džepove“ masnih naslaga na pojedinim delovima tela. Starosna dob nije od presudnog značaja, mada kod starijih osoba kod kojih je koža izgubila elastičnost rezultati neće biti jednako dobri kao kod mladih pacijenata.

Ultrazvučna liposukcija (VAL – VASER Liposukcija je najnovija vrsta Ultrazvučne liposukcije) i laser liposukcija zahvaljujući razvoju visoke tehnologije, često donose spektukularne rezultate sa vidljivo poboljšanom figurom tela i teksturom kože, ali je nerealno očekivati stas i konzistenciju tkiva kao kod tinejdžera.

Prednost ovih metoda u odnosu na standardnu, aspiracionu tj. mehaničku liposukciju je u tome što se tokom jednog zahvata može sigurno, bezbolno i beskrvno izvući više masti nego primenom tradicionalne metode.

Ultrazvučna liposukcija i Laser liposukcija ne predstavljaju zamenu za klasičnu tj. standardnu aspiracionu liposukciju, već su njena uspešna nadogradnja. Metode se razlikuju po načinu odstranjivanja masnog tkiva, ali ne i u količini i tipu masnog tkiva koje je odstranjeno. Reč je o komplementarnim postupcima, pa je tako ultrazvučna i laser liposukcija posebno efikasna za korekciju neravnina i jamica nastalih posle intervencije standardnom liposukcijom. Bitna i vidljiva poboljšanja su i u tretmanima celulita i strija, kao posebno uočljivih promena arhitekture septalnog sistema potkožnog masnog tkiva.

Ultrazvučni talasi ili Svetlosni talasi (Laser) uz pomoć kojih se razgradjuje masno tkivo i pretvara u emulziju pogodnu za prefinjeno preoblikovanje, nemaju štetno dejstvo na organizam. Oni deluju selektivno, ne oštećujući okolno tkivo, pa nema gotovo nikakve opasnosti od povrede nerava ili krvarenja.

Masne ćelije koje su isisane ne mogu više nikada ponovo da se formiraju. Oblik tela koji je postignut liposukcijom je trajan. Kod kasnijeg eventualnog debljanja ili mršavljanja, novi izgled tela će se proporcionalno menjati, bez pojave „jahaćih pantalona“ ili „džepova“ (problem zona) koji su pre intervencije postojali.

Više informacija možete dobiti na: +381 65 30 66 989, +381 11 30 66 989 ili na e-mail [email protected]

Pogledajte i: Liposukcija, postupak operacije i cene

Pogledajte i: Ultrazvučna i Laser liposukcija, postupak operacije i cene