liposukcija blog
Dr Ciric jul 19, 2016 Nema komentara

Liposukcija je jedna od najpopularnijih metoda za brzo oblikovanje tela. Gotovo da ne postoji ni jedan deo tela gde se liposukcija ne može uraditi.

Liposukcijom se dobija masno tkivo koje je bogato matičnim ćelijama i faktorima rasta. U istoj hirurškoj proceduri deo odstranjenog masnog tkiva može se primeniti kao prirodni filer za podmlađivanje lica, popunjavanje bora, povećanje usana, povećanje grudi ili zadnjice. Zbog toga ona može biti dvostruko korisna. Pacijenti koji žele liposukciju, obično su pokušavali pre toga da oslabe na druge načine, tako da treba saznati i za istoriju prethodne dijete, sredstva ili lekova za mršavljenje.

Tipovi liposukcije

  1. Standardna SAL
  2. Laser LIPO – laserska
  3. Vibraciona PAL
  4. Ultrazvučna VASER

STANDARDNA ASPIRACIONA LIPOSUKCIJA

Metoda aspiracije potkožnog masnog tkiva snagom vakuuma.

LASER LIPO – LASERSKA LIPOSUKCIJA

Laserom Asistirana Liposukcija (Laser Lipo) podrazumeva skulpturiranje masnog tkiva tela i lica pomoću energije elektomagnetnog talasa koju emituje laser sonda (fiber) priključena na liposukcionu kanilu  uvedena u potkožno tkivo kroz malu inciziju na koži. Laser zrak topi mast (pretvara mast u emulziju) koja se kasnije usisava (aspirira) liposukcijom.

VIBRACIONI PAL LIPOSUKCIJA

Vibro Liposukcija (PAL – Power Assisted Liposuction) podrazumeva skulpturiranje masnog tkiva tela i lica pomoću specijalne vibrirajuće tanke liposukcione kanile  uvedene u potkožno masno tkivo. Vibro Liposukciona kanila se može kretati vrlo precizno napred nazad, levo desno I polukružno.

ULTRAZVUČNA VASER LIPOSUKCIJA

VAL – VASER Liposukcija je najnovija vrsta Ultrazvučne liposukcije. Koristi se sistem ultrazvuka pulsirajućeg i kontinualnog najnovije generacije. Slično kao kod laserskih sistema gde se elektromagnetni talas određene talasne dužine computerom kontroliše da radi u puls ili ultrapuls modu tako se ovde mehanički talas tj. Ultrazvuk može koristiti u puls ili kontinualnom režimu. Ova dodatna sigurnost za pacijenta rezultira kraćim operativnim vremenom, manjim rezovima, kraćom anestezijom, smanjuje ukupnu traumu, manje otoka i event. podliva.

Metodom ultrazvučne liposukcije bavim se od 1995 godine i jedan sam od pionira ove vrste liposukcije u Evropi a u Srbiji prvi koji je uradio ovu vrstu intervencije u privatnoj (1998) a i u državnoj ustanovi (1999).

Želite da uradite liposukciju ali ne znate gde?

Veliki broj pacijenata ulepšalo je svoj izgled koristeći naše usluge, počevši od povećanja/podizanja grudi, operacije kapaka, nosa, ušiju, abdominoplastike, liposukcije do povećanje zadnjice.

Zakažite termin kod dr Bojana Ćirića i dobićete odgovore na sva vaša pitanja od strane našeg stručnog tima u najkraćem mogućem roku.

Online Kontakt forma https://www.drciric.com/kontakt

Mobilni +381 65 30 66 989
Viber +381 65 30 66 989
WhatsApp +381 65 30 66 989

Pogledajte iknjigu „Ultrazvukom – asistirana liposukcija i komplementarne tehnike
Autor: Dr Bojan Ćirić

Dr Bojan Ćirić je aktivni učesnik i brojnih međunarodnih kongresa o liposukciji, kao i predavač na istim. Pogledajte flajer sa jedne od brojnih kongresa na kojima je učestvovao ovde

Pogledajte cene liposukcije