botox
Dr Ciric jun 3, 2016 Nema komentara

Dame koje ne žele da im se tragovi starenja ogledaju na licu, spremne su da odvoje novac za estetske intervencije, međutim, kako da budu sigurne da je onaj kome plaćaju uslugu dovoljno stručan, te da će biti tretirane kvalitetnim materijalima?

Poslednjih godina i kod nas su dostupni najsavremeniji tretmani podmlađivanja iz oblasti estetske medicine, i to ne samo u lekarskim ordinacijama – gde bi po prirodi stvari jedino i trebalo da se obavljaju – već i u kozmetičkim, pa i frizerskim salonima.

U javnosti se nedavno povela polemika oko toga što pojedine medicinske intervencije hemijskog pilinga, ubrizgavanja hijaluronskih filera botoksa… obavljaju i oni koji za to nisu kvalifikovani. Takođe, otvorilo i pitanje korišćenja falš materijala koji pojeftinjuju tretman, ali, s druge strane, mogu da budu izvor brojnih zdravstvenih komplikacija.

Zbog nedovoljne informisanosti pacijenti se lako prepuštaju nestručnim ljudima, naročito ako im se tretmni nude po znatno nižoj ceni od realne. Anitejdž preparati su skupi. Ukoliko nabavljajte kvalitetatan i originalni proizvod od zvaničnog uvoznika, jedan kubik filera u ordinaciji ne može i ne sme se davati ispod 250 evra, neki fileri idu do 350 pa i 450 evra po kubiku. Ukoliko se ovaj tretman nudi po drastično nižim cenama, onda opravdano treba posumnjati u kvalitet. Nekvalitetan materijal moze biti uzrok mnogih zdravstvenih komplikacija.

Zbog mogućih zloupotreba, u Francuskoj je npr. pre desetak godina donešen zakon kojim je jasno definisano da mezoterapiju mogu da obavljaju specijalisti mezoterapije, dermatolozi i plastični hirurzi. Kozmetičari i niži medicinski kadar, po zakonu, ne smeju da rade takve tretmane, a to se odnosi i na lekare u kozmetičkim salonima. U apotekama ne možete kupiti ni igle ni preparate, ukoliko nemate potvrdu da ste specijalizovani za ovu vrstu tretmana.

Pre odlaska na tretman proverite kome poklanjate poverenje i plaćate uslugu, jer to što neko sebe naziva doktorom antiejdž medicine, ne znači da on to zaista i jeste.

Pre svakog tretmana obavezno je da lekar od pacijenta uzme tzv. anamnezu, popuni upitnik o mogućim oboljenjima koja su kontraindikacija za ove tretmane, kao i lekovima koje i ako koristi, a mogli bi izazvati neku od neželjenih reakcija.

Zanimaju Vas FILERI i BOTOX?

Ukoliko svoje poverenje poklonite stručnom i edukovanom osoblju, rezultat može biti samo Vaš osmeh i naše hvala sto ste nam ukazali poverenje!

Klinika Dr Ćirić ima preko 39 godina internacionalnog iskustva, i više stotita zadovoljnih pacijenata!

Veliki broj pacijenata ulepšalo je svoj izgled koristeći naše usluge, počevši od povećanja/podizanja grudi, operacije kapaka, nosa, ušiju, abdominoplastike, liposukcije do povećanje zadnjice.

Za više informacija možete nas kontaktirati na mob/viber +381 65 30 66 989 ili na e-mail [email protected]