uvecanje grudi sopstvenim mastima
Dr Ciric april 9, 2016 Nema komentara

Postoje različiti tipovi implantata za dojku a razlikuju se po obliku, karakteru površine i materijalu kojim su punjeni. Implantat se sastoji od silikon opne i jezgra. Kod svih implantata za dojku bez obzira na sastav jezgra opna je od silikona.

Postoje različiti tipovi implantata za dojku a razlikuju se po obliku, karakteru površine i materijalu kojim su punjeni.

Implantat se sastoji od silikon opne i jezgra.

Kod svih implantata za dojku bez obzira na sastav jezgra opna je od silikona.

Naučno je dokazano da se hrapavom površinom implantata drastično smanjuje mogućnost pojave kapsularne kontrakture odnosno otvrdnjavanje dojke od 70 % na ispod 5 %.

Oblik ili profil implantata može biti niski, srednji, visok ili forma kapi. Izbor profila implanatata zavisi od gradje pacijenta i željenog oblika dojke.

CE certificirani silicon gelom punjeni implantati su apsolutno sigurni i razvojem tehnologije daleko bolji nego slični implantati od npr. pre 10 godina.

Implantat predstavlja jednu vrstu nadoknade za tkivo dojke koje nedostaje ili zato sto je urodjeno (hipolazija dojke) ili nakon dojenja i drastičnih dijeta.

Ukoliko vremenom dođe do smanjivanja tkiva dojke, i veličina implantata nije više adekvatna, tada postoji razlog za zamenu manjeg za veći implantat da bi se opet dobilo na jedrini, plasticitetu i čvrstini dojke.

U svakom slučaju savremeni implantati „silikoni“ su trajni i sigurni i ukoliko je volumen, i oblik dojke zadovoljavajuć nema potrebe za zamenom.

Ako i dalje sumnjate u trajnost implanata za grudi? Pogledajte sliku naše pacijentkinje, 6 godina posle operacije

Pogledajte i…

Povećanje grudi laserom i implantima

Uvećanje grudi – lipofiling dojke

Zatezanje i podizanje grudi

Smanjivanje grudi