Dr Ciric april 21, 2017 Nema komentara

par na plazi liposukcija

Dobar kandidat za liposukciju treba da poseduje sledeće karakteristike…

  • Prosečnu težinu ili težinu malo iznad proseka
  • Čvrstu i elastičnu kožu
  • Dobro sveukupno zdravlje
  • Masne naslage koje ne reaguju dobro na dijetu i vežbanje

Pacijenti sa lošim kvalitetom kože (celulitom) nisu dobri kandidati za liposukciju, jer mogu da nastanu nepravilnosti kože, zbog nedovoljno ili previše lokalizovanih masnih naslaga.

Za razliku od abdominoplastike, kojom se uklanja velika količina kože i masnog tkiva sa stomaka, liposukcijom ciljano napadamo uporne depozite masnog tkiva koji ne reaguju na dijetu i redovno vežbanje. Ukoliko su te naslage na stomaku, struku, kukovima, butinama, kolenima, podlakticama, rukama ili leđima rezultati liposukcije biće izuzetni.

pozicija masti u telu

Slika: Mesta na kojima je moguće uraditi liposukciju

Dobri kandidati za liposukciju su svi koji se pravilno i zdravo hrane i redovno vežbaju, koji su dostigli svoj željeni nivo fizičkih sposobnosti i spremni su da ih održavaju posle liposukcije.

Kada se preporučuje liposukcija?

Liposukcija, predstavlja idealno rešenje za novopostale majke. Nakon porođaja višak nagomilane masti ostaje i mnogi ga se teško otarase. Međutim, ukoliko planirate da imate još dece, ovaj tretman bi trebao da se odloži nakon porođaja. Postoje osobe koje imaju izraženo nagomilanje masnoće samo na jednoj regiji tela, na primer, zadnjici), tada je takođe pravo vreme za korekciju te regije, ali imajte na umu da ovu masnoću možete da iskoristite i kao sopstveni prirodni filer kako bi korigovali druge delove tela npr grudi, zadnjicu…

Untitled-1

Slika: Povećanje grudi i zadnjice sopstvenim masnim tkivom

Liposukcija je ubedljivo najbolji način za korekciju celokupne figure tela, ali imajte na umu realističnost vaših zahteva. Liposukcijom ne otklanja višak kože nastao nakon odstranjivanja masti. U ovom slučaju preporučuje se fenomenalna abdominoplastika!

Metodom ultrazvučne liposukcije Dr Bojan Ćirić se bavi od 1995 godine i jedan je od pionira ove vrste liposukcije u Evropi, a u Srbiji prvi koji je uradio ovu vrstu intervencije u privatnoj (1998) a i u državnoj ustanovi (1999).

Uklanjanjem masnog tkiva smanjujete rizik od šećerne bolesti (dijabetesa), od bolesi srca (infarkta i sl.) od moždanog udara, kancera itd. Ali prevashodno svemu tome, svako želi da bude fit, da bude seksi i da ne misli kako će mu stajati odeća koju planira da obuče sutra ili za par nedelja.

Zakažite termin za konsultacije kod našeg hirurga koji će utvrditi stanje vaše kože i ponuditi najbolje rešenje!

Više informacija možete dobiti na: +381 65 30 66 989, +381 11 30 66 989 ili na e-mail [email protected]
Veliki broj pacijenata ulepšalo je svoj izgled koristeći naše usluge, počevši od povećanja/podizanja grudi, operacije kapaka, nosa, ušiju, abdominoplastike, liposukcije do povećanje zadnjice.

Pridružite se savremenom talasu lepoteKlinika Dr Ćirić ima preko 20 godina internacionalnog iskustva, i više stotina zadovoljnih pacijenata.

Pogledajte i: Sve o Abdominoplastici