plasticna hirurgija i trudnoca
Dr Ciric maj 27, 2016 Nema komentara

Kad biste pitali bilo koju ženu da li bi htela imati veće grudi (osim onih koje ih zaista imaju), odgovor bi uvek bio potvrdan.

Radi se o velikom problemu zbog kojeg žene često gube samopouzdanje, no, postoje oni koji misle da ga je u biti vrlo lako rešiti. Milioni žena širom sveta htele bi imati veće grudi, a da bi to uspele potrebna je samo jedna stvar – estrogen. Potrebne je uneti veće količine estrogena u telo, hormona koji je odgovoran za onu seksi zakrivljenost i obline, a time znači i veće grudi. Istovremeno, estrogen je krivac zbog kojeg tolike žene pate od kompleksa malenog poprsja.

Problem s tim hormonom je jednostavan – tokom puberteta on obavlja ključnu funkciju u pretvaranju devojke u ženu, započinje menstrualni ciklus, zaobljuje liniju i povećava grudi. Njegova važnost je ogromna tokom tog perioda i upravo zato što neke žene ranije izađu iz puberteta imaju manje grudi jer se ne stignu razviti u potpunosti.

Od 12 do 16 godine žensko telo je prepuno estrogena, no po izlasku iz puberteta njegova količina opada zbog čega grudi ostaju velike (ili male) toliko koliko su velike do kraja života. Istina, situacija se nešto menja tokom trudnoće, no to je druga priča.

Rešenje je jednostavno – trebate na prirodan način uneti više estrogena u svoje telo i srećom to je element koji se može povući iz raznih biljaka i trava.

Taj hormon prisutan je u bilju pod nazivom fitoestrogen (u doslovnom prevodu ‘biljni estrogen’). Sojini proizvodi i tofu (sojin sir) sadrže mnogo fitoestrogena i bogati su izoflavonoidima. Idealna dnevna količina ovih namirnica bi bila 100 do 200 mg na dan, što se nalazi u 350 g sojinog mleka ili 75 g sojinog sira. Prehrana temeljena na soji koja sadrži fitoestrogene ujedno omogućava i lakše podnošenje menopauze, te smanjuje navale vrućine. Ostale namirnice bogate fitoestrogenima su indijski oraščić, kikiriki, zobene pahuljice, kukuruz, pšenica, semenke lana, jabuke i bademi.

Samo se postavlja pitanje da li su pacijentkinje voljne da čekaju i po nekoliko godina ili će sa implantatima ili lipofilingom (prirodno povećanje grudi – sopstvenim mastima)  dobiti instant rezultat.

Želite da povećate, smanjite, zategnete ili podignete grudi ali ne znate gde da uradite?
Klinika Dr Ćirić ima preko 39 godina internacionalnog iskustva, i više stotita zadovoljnih pacijenata.

Više informacija možete dobiti na: +381 11 3066989, +381 65 3066989 ili na e-mail [email protected]