povecanje grudi blog
Dr Ciric maj 27, 2016 Nema komentara

Povećavanje grudi izvodi se ugrađivanjem specijalnih silikonskih grudnih umetaka (popularno silikoni). Tako povećane grudi dobijaju normalan i neupadljiv oblik. Grudi su meke, umetak ne može da se oseti spolja. One zadržavaju svoju zategnutost, a imaju i pokretljivost normalnih i dobro razvijenih grudi.

Izvođenje reza: Rez dugačak 4-5 cm je dovoljan za izvodjenje povećanja grudi. Ovaj rez može da se smesti ispod pazuha ili u prevoju dojke, ili kružno oko bradavice. Aksilarni pristup se kozmetički najbolje tretira, ipak nakon egzaktnog pregleda u zavisnosti od slučaja do slučaja se donosi odluka koji rez je najbolje rešenje u svakom pojedinačnom slučaju.

Medicinski gledano najbolje se pokazao rez u prevoju dojke. Rez se može kreirati skalpelom (klasično) ili kako je najsavremenije laserskim zrakom.
Više od deset godina izuzetno uspešno radim sa različitim tipovima lasera i smatram da laser operacije nisu samo buducnost vec odavno i sadasnjost u danasnjoj minimalno invazivnoj i beskrvnoj plastičnoj hirurgiji.

Anestezija:Operacija se izvodi ili pod opštom anestezijom ili u lokalnoj anesteziji sa sedacijom

Boravak na klinici iznosi jedan do dva dana, a izuzetno se vrši i ambulantno. Nakon dva do tri dana moguć je po pravilu lakši rad ( kućni poslovi, kancelarija).

Rane komplikacije su kod ove operacije retke, ali takodje moguće. Najveće komplikacije se odnose na tzv. otvrdnjavanje dojke ( obrazovanje kapsule), koja može da nastane nakon nekoliko meseci ili godina u većoj ili manjoj meri, pri čemu to nije pravilo. Smeštanjem umetka iza grudnog mišića može bitno da se smanji mogućnost obrazovanja kapsule.

Zato treba proveriti, da li postoji mogućnost smeštanja umetka iza mišića. Na osnovu današnjih medicinskih iskustava, preporučuje se ovaj postupak, pošto time mogućnost obrazovanja kapsule u smislu kontrakcije ( enormnog otvrdnjavanja novooblikovane dojke) postaje zanemarljiva.

Rezultati povećanja grudi su u pogledu telesno estetske ocene odlični,ukoliko se posmatra sa stanovišta da nije došlo do otvrdnjavanja dojke. Ovakvu ocenu su dali sami pacijenti.

Zašto postoje različiti tipovi implantata za dojku i koliko su trajni i sigurni?

Postoje različiti tipovi implantata za dojku. godina. Razlikuju se po obliku, karakteru površine i materijalu kojim su punjeni. Implantat se sastoji od silikon opne i jezgra. Kod svih implantata za dojku bez obzira na sastav jezgra opna je od silikona. Naučno je dokazano da se hrapavom površinom implantata drastično smanjuje mogućnost pojave kapsularne kontrakture odnosno otvrdnjavanje dojke od 70 % na ispod 5 %. Oblik ili profil implantata može biti niski, srednji, visok ili forma kapi. Izbor profila implanatata zavisi od gradje pacijenta i željenog oblika dojke. CE certificirani silicon gelom punjeni implantati su apsolutno sigurni i razvojem tehnologije daleko bolji nego slični implantati od npr. pre 10 godina. Implantat predstavlja jednu vrstu nadoknade za tkivo dojke koje nedostaje ili zato sto je urodjeno (hipolazija dojke) ili nakon dojenja i drastičnih dijeta. Ukoliko vremenom dođe do smanjivanja tkiva dojke, i veličina implantata nije više adekvatna, tada postoji razlog za zamenu manjeg za veći implantat da bi se opet dobilo na jedrini, plasticitetu i čvrstini dojke. U svakom slučaju savremeni implantati “silikoni” su trajni i sigurni i ukoliko je volumen, i oblik dojke zadovoljavajuć nema potrebe za zamenom.

Povećanje grudi sopstvenim mastima

Kod uvećanja grudi sopstvenim masnim tkivom (lipofiling dojke) neophodne su velike kubikaže masti, a kako je mogućnost njihove resorpcije ograničena, odnosno organizam može da prihvati samo određenu količinu, tako se i sama procedura svodi na više ponovljenih zahvata. Masti se uzimaju sa stomaka, butina i slabina i ubacuju u grudi. Tokom jedne operacije može se preneti ca 250-350 kubika, (po strani), od čega se 70 odsto primi, a 30 odsto organizam apsorbuje to jest sam razgradi. Do sledeće intervencije neophodno je sačekati šest meseci, a onda se zahvat ponavlja sve do željenog rezultata, što u proseku traje dve godine od prvog transfera masti. Osim većih grudi, pacijentkinje o istom trošku dobijaju besplatnu liposukciju I liposkulpturu, dakle iz anestezije se bude sa lepsom figurom.

NEOPERATIVNO povećanje grudi – POVEĆANJE GRUDI FILERIMA

Aquafilling je filer najnovije generacije i sasvim nov proizvod na našem tržištu koji hirurgu, a i pacijentu obezbedjuje sigurnost u radu.

Visoka bezbednost

Aquafilling gel poseduje CE i ISO sertifikate za sigurnost i kvalitet. U Srbiji je registrovan kod Agencije za lekove i medicinska sredstva.

Dugotrajni efekti

Zahvaljujući svom sastavu, Aquafilling® hidrofilnii gel ima usporen tok razgradnje, a rezultati su zapanjujući. Fantastični su u primeni na regiji lica i traju duže od tri godine. U slučaju primene Aquafillinga® kod intervencije na grudima efekat traje od pet do skoro neverovatnih osam godina. Primenom Aquafilling® gela provereno se štede i vreme i novac.

Prirodnost

Aquafilling® je gel koji garantuje prirodnost i mekoću tretiranog tkiva. Posle tretmana na licu nema ukočenosti, zadržava se mimika, to jest njegova prirodna pokretljivost, ali je osmeh još blistaviji. Primenom na telu, posebno kod uvećanja i oblikovanja grudi, značajno se poboljšava njihov prirodan izgled i vraća im se svežina.

Šta se postiže estetkom hirurškom intervencijom dojki i bradavica?

1. Da dojka i bradavica budu locirani na svoj anatomski položaj i da se postigne oblina, veličina dojke kao i dekolte koji odgovara grudnom košu.
2. Da dojka lepo izgleda i poseduje čvrstinu i jedrinu kao i elasticitet i plasticitet (da se vraća u prvobitni položaj)
3. Sve ovo što je navedeno postiže se odgovarajućom hirurškom intervencijom uz primenu najsavremenijih CE certificiranih materijala, instrumenata i laserskih sistema.
4. Ukoliko ste već imali konsultaciju i niste razumeli neki detalj, ne ustručavajte se da još jednom detaljno prodiskutujete način rada, očekivani rezultat, kao i mogući ishod operacije sa esteskim-plastičnim hirurgom od vašeg poverenja.

Želite da povećate, smanjite, zategnete ili podignete grudi ali ne znate gde da uradite?
Klinika Dr Ćirić ima preko 20 godina internacionalnog iskustva, i više stotita zadovoljnih pacijenata.

Pogledajte i: Povećanje grudi laserom i implantima – metode i cene

Pogledajte i: Povećanje grudi sopstvenim mastima – metode i cene

Pogledajte i: Zatezanje i podizanje grudi – metode i cene

Pogledajte i: Smanjivanje grudi – metode i cene