Dr Ciric april 29, 2019 Nema komentara

starenje Prelistajte svoje stare albume sa fotografijama, i procenite da li je vreme da krenete da se podmlađujete.

Promene na licu koje se javljaju sa godinama su promene koje su rezultat delovanja raznih faktora, kako spoljašnjih tako i unutrašnjih. Često se na prvom mestu kao uzrok ili možda izgovor spominje gravitacija ,sila zemljine teže. Spoljašnji faktori kao što su telesna težina, hormonalni status, konzumiranje alkohola icigareta, izlaganje UV zračenju sunčevog spectra bez zaštite svakako ubrzavaju ovu prirodnu i neizbežnu životnu fazu.

Punoću licu i mladalački izgled daje masno tkivo koje je smešteno ispod kože na licu a leži na kostima, raspoređeno unutar odeljaka pa tako formira lepe jagodice, pune obraze , istaknute oči u mladosti…međutim sa godinama se gubi kvalitet i količina ovog tkiva i lice od trodimenzionalnog dobija zaravnjeni izgled. Na licu se pojavljuju ulegnuća ispod očiju tzv. linija suza, jastučici na donjim kapcima i podvaljci sa obe strane donje vilice, kao i naglašene brazena licu, između nosa i usta tzv. nazolabijalne braze.

Javljaju se promene na doskora punim usnama u smislu istanjenja gornje i donje usne i pada ugla usana. Ono što je bitno kod tretmana podmlađivanja je svakako nadoknada ovih gubitka preparatima kao što su dermalni fileri ( popularni fileri hijaluronske kiseline). Na samoj koži kao što smo rekli na početku se ocrtavaju svi ovi znaci starenja proistekli iz dubljih struktura. Mada i sama koža ima svoje karakteristike starenja izazvane raznim faktorima. Pa tako usled stalne i ponavljane dinamičke aktivnosti mišića lica (mimičkih mišića) nastaju bore na regijama lica gde su ovi mišići najaktivniji . Najčešće je to predeo čela, između obrva i oko očiju.

Ukoliko imate gubitak punoće lica, izražene braze i ulegnuća na koži kao i bore na čelu i oko očiju idealan tretman za Vas bi bio konturiranje lica dermalnim filerima i/ili ublažavanje bora slabljenjem mišića zaduženih za mimiku lica (mrštenje, smejanje…) komercijalnim preparatom botulinskog toksina(Botox) U poslednje vreme postoji trend tzv. neinvazivnih estetskih tretmana kada je reč o podmlađivanju lica. Prednost ovih tretmana u odnosu na klasične hirurške metode podmlađivanja je zbog kraćeg vremena oporavka, bržih rezultata i povratka svakodnevnim aktivnostima neposredno nakon tretmana.

Mala greška u primeni Botoxa može dati sasvim suprotan rezultat od onog koji ste želeli. Sama činjenica da na licu postoji 43 mišića.

Recimo, samo za plakanje i smejanje, potrebno je da se aktivira njih 17. Pogrešnom i nestručnom aplikacijom moze se blokirati pogresan mišić ili pogoditi nerv. Nakon takve greške, dobijate efekat zamrznutog izgleda lica bez mogućnosti ekspresije, padanje kapka ili krivljenja određenog mišića (dela lica).

Zato je jako važno napomenuti, da ovakav pristup i pedantnost može imati samo iskusan hirurg, sa ogromnim iskustvom u plastičnoj hirurgiji lica i vrata.

Kozmetički saloni nisu mesto gde treba da se obavljaju ovakve intervencije.

Sav trud ulaže se u poboljšavanje izgleda pacijenta na što prirodniji način. Svaki zahvat je strogo prilagođen izgledu pacijenta, njegovoj telesnoj građi, stilu života, kao i njegovim potrebama.

Prelistajte svoje stare albume sa fotografijama, i procenite da li je vreme da krenete da se podmlađujete onoliko koliko možete i želite, naravno.

Budite slobodni da postavite dodatna pitanja, ako ih imate.

Plastična hirurgija Dr Bojan Ćirić
Online Kontakt forma https://www.drciric.com/kontakt/
Zakažite termin kod dr Bojana Ćirića i dobićete odgovore na sva vaša pitanja od strane našeg stručnog tima u najkraćem mogućem roku.
Mobilni +381 65 30 66 989
Viber +381 65 30 66 989
WhatsApp +381 65 30 66 989