Dr Ciric maj 3, 2017 Nema komentara

uklanjanje oziljaka

Znaci starenja počinju oko 25. godine, a od 45. zbog hormonskog disbalansa koža počinje naglo da stari jer nije u mogućnosti da proizvodi kolagen i elastin. Koža postaje tanja, opuštena, sa puno bora i drugih promena. Prirodno starenje kože je neizbežno, jer mi starimo i spolja, ali i iznutra, ali ovo spoljašnje nam uglavnom više smeta.

Antiejdžing medicina bavi se problemom starenja. Možda sam engleski naziv “anti aging” nije prikladno izabran jer u bukvalnom prevodu znači “medicina protiv starenja”. Proces starenja je fiziološki proces i kao takav nezaustavljiv, ali današnjem savremenom čoveku na raspolaganju su naučne, medicinske metode koje mu pomažu da ostane dugo vitalan, zdrav i da doživi duboku starost, a da pri tom lepo izgleda.

Podmlađivanje lica i tela nekada je bilo moguće samo plastičnom operacijom i skalpelom. Danas je takozvana antiejdžing medicina toliko napredovala da specijalno obučeni doktori mogu vidno usporiti proces starenja i podmladiti kožu lica i tela brzim i bezbolnim metodama. Ovakvi tretmani ne iziskuju oporavak, tako da se odmah može nastaviti sa svakodnevnim aktivnostima. Potpuno su bezbedni, uglavnom bezbolni i mnogo jeftiniji od hirurških intervencija podmlađivanja od kojih je najpoznatiji lifting lica. Naravno kao i pre svakog drugog tretmana trebalo bi da se raspitate o kontraidikacijama.

Anti-aging tretmani | Neoperativni tretmani

Najtraženije metode podmlađivanja lica

Ubrizgavanje botoksa i hijalurona dve su najtraženije metode podmlađivanja u estetskoj medicini. U daljem tekstu spomenućemo glavne razlike.
Efekti su sve „prirodniji“ i dugotrajniji, ali mnogim ženama i dalje nije jasno da li je procedura bolna, koliko se koža oporavlja, može li imati kontraindikacije, da li podvrgavanje ovim metodama ostavlja efekat „plastičnog lica“

Botoks ili hijaluron?

Za gornju trećinu lica botoks je najbolje rešenje, jer vrlo efikasno uklanja mimične bore, dok se za srednju i donju trećinu lica preporučuje hijaluron. Razlog je što hijaluron može da povredi krvne sudove koji se nalaze na čelu i između obrva, dok ta mogućnost kod botoksa ne postoji. Najveća predrasuda je da botoks zateže i paralizuje. Naprotiv, on opušta mišuće i bora nestaje.

Efekat tretmana botokosom je privremen. Traje od 4-6 meseci, kad je potrebno ponoviti ga. Posle tretmana dva sata se ne preporučuje ležanje, saginjanje ili diranje lica.

Efekat tretmana hijaluronom traje od šest meseci do dve godine, u zavisnosti od toga za šta se korisiti i kako se uradi. Najkraće traje onaj aplikovan u usne (6 meseci), jer je tu cirkulacija najintenzivnija.

Za razliku od tretmana botokosm, efekti ubrizgavanja hijalurona vidljivi su odmah. Kada završite sa jednom stranom lica uočićete dramatičnu razliku. Procedura je takođe veoma brza, bezbolna i ne ostavlja tragove na licu, jer hijaluron u sebi sadrži lidokain, lokalni anestetik. Aplikovani hijalauron identičnog je molekularnog sastava kao i onaj koji proivodi naše telo, pa su neželjeni efekti ili alergijske reakcije vrlo retki.

Obavezan razgovor sa lekarom

Pre nego što krenete na bilo koji tretman, trebalo bi da se dobro raspitate kome se predajete u ruke. Tačnije, ukoliko vam bilo kakve intervencije radi stručna osoba, ne treba da brinete zbog kontraindikacija. Ali ukoliko je reč o osobi koja nije dovoljno stručna, čak i najbezazlenije intervencije mogu da se zakomplikuju.

Zbog toga je razgovor sa lekarom i pregled najvažnija stvar koju treba da uradite pre tretmana.

Ukažite nam i Vi poverenje, a mi ćemo učiniti SVE da budete zadovoljni svojim NOVIM izgledom.
Kontaktirajte Nas, Klinika Dr Ćirić, mobilni/viber +381 65 3066989 ili na e-mail [email protected]

 Pogledajte i: Promena izgleda lica povećanjem usana
Pogledajte i: Kako najefikasnije sakriti bore u predelu oko očiju?