Dr Ciric novembar 28, 2017 Nema komentara

korekcija-vagine-hirurgija-polnih-organa

Potražnja za intimnom plastičnom hirurgijom u Srbiji raste. Žene se sve češće odlučuju za korekciju vagine. Da bi ženski polni organ bio prave veličine i besprekornog izgleda, hiruški zahvat je ponekad jedino rešenje.

Žene hoće da njihove vagine budu savršene

– Uticaj medija je ogroman i žene preko njih stiču određene predstave o tome kako bi uobičajen izgled spoljašnjih genitalija njihovih vagina trebalo da izgleda. Ponekad su zahtevi pacijentkinja nerealni. Međutim, u najvećem broju slučajeva, postoje opravdani estetski i funkcionalni razlozi za operacijom – kaže za portal “Žena” doktor Bojan Ćirić, plastični hirurg u specijalnoj bolnici za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju “Doktor Ćirić”.

Videvši golo žensko telo na televiziji ili inetrnetu, žene svoj polni organ porede sa prikazanim i počinju da sumnjaju u normalnost izgleda svojih vagina.

Operacije za koje se pripadnice lepšeg pola najčešće odlučuju su razne, od korekcije usana do sužavanja vaginalnog otvora.

KOREKCIJE VAGINE

– Među hirurškim zahvatima, treba spomenuti korekciju malih usana na vagini koje niti izgledaju lepo niti su u potpunosti funkcionalne. Hirurgija nudi i rešenje za skidanje viška masti na velikim vaginalnim usnama jer se događa da žena koja nema problem sa debljinom, ima masti na intimnom području. Tu su i korekcija klitoralnog područja i vaginopalstika kao izolovana metoda, koja podrazumeva suženje vagine na njenom ulazu. Može da se suzi njen površinski deo, ali i mišići vagine čime oni postaju estetski i funkcionalno prihvatljivi – dodaje Bojan Ćirić.

Korekcija vagine radi se iz estetskih, ali i iz funkcionalnih razloga

Najčešće rađena je  “Trim” ili “Strip” metoda,  podšišavanje ili podrezivanje ivice usne u vidu trakice (“Strip”), Njene prednosti se ogledaju  u tome da se skidanjem tamnije pigmentovanih ivica osim smanjenja i pozicioniranja malih ispod velikih usana, dobija ružičasta i mladalačka boja. Nedostatak je da u nekim slučajevima ožiljak može biti izražen, usne mogu biti hipersensitivne, a boja i tekstura mogu da izgledaju neprirodno u odnosu na okolno tkivo.

Treba pomenuti  i “V” ili “Wedge” (Klin) metodu. Tokom nje skidaju se viškovi tkiva malih usana i spajaju se u dva sloja. Nakon ove operacije usne izgledaju prirodnije i brzo zarastaju. Mana je da ivice ostaju iste debljine i tamnije boje.

Korekcija kliteralnog pokrivača koji može da bude prevelik sastoji se u smanjivanju malih usana vagine. Time  glavić (glans) klitorisa postaje  bolje eksponiran.

Operacije velikih usana vagine (labia majora) izvodi se liposukcijom, hirurškom redukcijom viška kože ili kombinacijom obe metode. Kao rešenje preporučuje se i metoda presađivanja masti injekcijama (“fat grafting”).

labioplastika

VRAĆANJE NEVINOSTI

Među zahtevima žena u Srbiji ima i onih koji se tiču himenoplastike.

– Jedna od operacija na listi želja je i rekonstrukcija himena. Najčešće je reč je o njegovom zašivanju. Ponekad na našu kliniku dolaze žene i da bi se hiruškim putem odstarnili njegovi ostaci. Nakon gubitka nevinosti, na njemu može da ostane deo kože u obliku džepčića – ističe doktor.

Razlozi zbog kojih žene žele da vrate nevinost su raznovrsni.

– Žene rade himenoplastiku zbog zabave, iz religioznih razloga, da bi svojim muževima priredile specijalan rođendanski poklon ili iznenađenje za godišnjicu braka ili veze. Ponekad su motivi kombinacija pomenutih faktora – naglašava plastični hirurg.

Za ovu i ostale intimne palstične operacije odlučuju se dvadesetogodišnajkinje, ali i dame u zrelijim godinama. Mlade žene to čine zbog urođenih nedostataka, kao i posledica koje je na njihovom telu ostavio porođaj ili neželjenih efekata procesa starenja.

RIZICI PRILIKOM OPERACIJA

Svaka operacija može da ima negativne posledice pa je to slučaj i sa intimnim plastičnim hiruškim zahvatima. Posle njih mogu da se jave razne infekcije koje se preveniraju, a i leče davanjem antibiotika. Jedna od posledica je i sporo ili loše zarastanje rana (drugačija prebojenosti ili veličina ožiljka). Međutim, prema rečima doktora Bojana Ćirića, najveći broj ovih operacija ima uspešan postoperativni tok i pacijentkinje  kliniku napuštaju zadovoljene i samouverene u svoj izgled.

Broj plastičnih korekcija vagine među ženama u Srbiji raste, pa možda uskoro po broju pacijentkinja prestigne i top pet  operacija: liposukciju, korekciju grudi, operaciju očnih kapaka, zatezanje lica i vrata, i operaciju nosa.

Intervju dr Bojana Ćirića za Blic Ženu | Autor članka: Jelena Milenković
Originalan članak možete pogledati na sajtu Blic Žena

Par reči O nama

KLINIKA DR ĆIRIĆ

klinika

Pružamo usluge iz oblasti estetske, plastične i rekonstruktivne hirurgije na najvišem nivou, uz stručno znanje i dugogodišnje iskustvo. Klinika Dr Ćirić je opremljena savremenom tehnologijom koja se primenjuje širom sveta.

Specifična atmosfera koja vlada u celoj kući oseća se već pri samom ulasku u prijemni hol.

Uz literaturu i fotografije pripremićete se za razgovor sa lekarom, uz čiju pomoć ćete naći najbolje rešenje za vaše želje, a sve u skladu sa najnovijim dostignućima u medicini.

Srž klinike je operaciona sala sa softificiranom arhitekturom, instrumentima, laserskom opremom i osvetljenjem, koji u potpunosti zadovoljavaju najstrože savremene standarde.

APARTMANI

apartmani-dr-ciric

Našim klijentima nudimo prenoćište u savremeno opremljenim apartmanima uz stalni nadzor medicinskog osoblja.

Soba za pacijente uređena je tako da je boravak nakon operacije prijatan i pruža mogućnosti za brži oporavak. Na raspolaganju su vam: sopstveni telefon, kablovska televizija, stereo muzički uređaj sa velikim izborom CD-a, knjige, novine i časopisi.

Vašem brzom oporavku doprinosi i širok izbor jela različitih nacionalnih kuhinja, koja konzumirate u vašoj sobi.

ŠTA IZDVAJA KLINIKU DR ĆIRIĆ OD DRUGIH?

Kvalitetna briga o pacijentima.

Imamo preko 30 godina internacionalnog iskustva.

Pregled možete zakazati na:

Telefon +381 11 30 66 989;
Mobilni/Viber +381 65 30 66 989;
E-mail [email protected]