Zatezanje nadlaktica – Brahioplastika – Arm Lifting – Brachioplasty

Brahioplastika-Arm Lifting

Koža nadlaktice vremenom se opušta, što je posebno naglašeno tokom procesa starenja ili nakon naglog gubitka težine kada je koža na rukama opuštena i visi.

Brachioplastika (zatezanje nadlaktica) je hirurška procedura kojom se odstranjuje višak kože i masnog tkiva sa nadlaktica i time se vašoj nadlaktici vraća mladalački izgled. Brachioplastika (Brachioplasty) nije operacija kojom se rešava problem gojaznosti.

Ova operacija može biti kombinovana sa drugim operacijama za oblikovanje tela, kao što je laserska liposukcija.

Preoperativna priprema

Pre brahioplastike potrebno je uraditi konsultaciju sa hirurgom plastičarem i sveobuhvatne analize kao što su: opšti testovi krvi (biohemija krvi) i urina, analiza zgrušavanje krvi, pregled anesteziologa, RTG snimak pluća sa nalazom radiologa, EKG srca, pregled interniste – kardiologa.

Zateyanje nadlaktice - Brahioplastika

Operacija

Postoji niz tehnika za rešavanje problema viška kože nadlaktice.

Liposukcija ruku

Ova tehnika nudi najmanje invazivan način oblikovanja nadlaktica uz minimalne ožiljke i kratko vreme oporavka u poređenju sa drugim tehnikama. Međutim, ovaj pristup prvenstveno se odnosi na masnoću u rukama i potrebi da pacijentima ostavi višak kože ako je koža slaba. Hirurg bi obično izabrao ovaj pristup za mlađe pacijente ili one sa dobrom elastičnošću kože u nadlakticama, čime bi nakon toga obezbedio glatkiju i trimer konturu.

Brahioplastika sa skrivenim/minimalnim rezom

Dostupan je manje invazivan pristup brahioplastici sa mogućnošću da se reši višak kože. Ova tehnika stvara rez u predelu pazuha što rezultira minimalno vidljivim ožiljkom, a većina pacijenata oseća minimalnu nelagodnost nakon ove procedure. Liposukcija se može koristiti u kombinaciji sa ovom tehnikom za uklanjanje viška masti. Ipak, adekvatna elastičnost kože i minimalni višak kože uzimaju se u obzir kada hirurg utvrdi da li je ovo odgovarajući pristup.

Tradicionalna brahioplastika

Tradicionalna brahioplastika može ukloniti višak kože, kao i masnoću u predelu nadlaktice, čime se zateže koža i stvara poželjna kontura. Rez se proteže duž dna nadlaktice, od lakta do pazuha, što ima tendenciju da rezultira značajnim ožiljkom. Ovo je najčešći pristup koji hirurzi koriste za rešavanje preterano opuštene kože u predelu nadlaktice.

Produžena brahioplastika

Produžena brahioplastika rešava ne samo višak opuštene kože i masti na nadlakticama kao što se vidi u tradicionalnoj brahioplastici već se bavi i opuštanjem na strani grudi koje se obično vidi nakon velikog gubitka težine. Na kraju, mogu se postići poboljšanja u izgledu nadlaktica i bočnih strana grudnog koša. Međutim, rez se proteže od lakta, ispod ruke i duž zida grudnog koša, što dovodi do velikog ožiljka. Ovo bi bio poželjniji pristup za pacijente sa preterano opuštenom kožom nadlaktica i opuštenom kožom na bočnim stranama grudnog koša izazvanom ekstremnim gubitkom težine.

Brahioplastika ribljim rezom

Brahioplastika Fish incision, kao i tradicionalna brahioplastika, tretira i višak kože i masnoće nadlaktica koje nastaju nakon velikog gubitka težine. Dve tehnike se razlikuju po obliku reza, a na kraju i po rezultujućem ožiljku. Umesto ravnog ožiljka koji nastaje tradicionalnom tehnikom, ožiljak brahioplastike ribljim rezom je ožiljak u obliku slova S sakriven duž bicepsa, što ga čini skrivenim od prednjeg i zadnjeg pogleda. Brahioplastika ribljim rezom se izvodi ako pacijenti više vole da imaju ožiljak na unutrašnjoj ruci, a ne na donjem delu nadlaktice.

Brahioplastika polumeseca ili „podizanje mini ruke“

Brahioplastika u obliku polumeseca, ili „mini podizanje ruku“, je hirurška tehnika koja može rešiti minimalni višak masnoće i kože koji je rezultat gubitka težine. Za ovu tehniku, rez u obliku polumeseca se pravi u blizini pazuha. Kao rezultat toga, ožiljak je praktično sakriven unutar pazuha i zatvoren u kratkim rukavima. Ovo je poželjan pristup za one koji imaju manju opuštenost kože i višak masnoće na nadlakticama.

Trajanje OP i anestezija: Brahioplastika može trajati od 1 do 3 sata. Postupak se može izvesti u lokalnoj anesteziji, IV analgosedaciji ili opštoj anesteziji.

Postoperativa

Neophodno je prenoćiti u bolnici. Drenažu (ako postoji) treba ukloniti prvog postoperativnog dana, a zavoj osmog dana. Šavove treba ukloniti nakon dve nedelje.

Povratak normalnim svakodnevnim aktivnostima dozvoljen je nakon dve, tri nedelje. Naporne sportske aktivnosti su dozvoljene nakon dva meseca. Direktno izlaganje suncu se ne preporučuje u roku od nekoliko meseci.

Zakazivanje estetskih tretmana, zahvata ili konsultacija u našoj Klinici je obavezno.

Emoji  Emoji   Viber / WhatsApp / GSM: +381 65 30 66 989  Emoji

Ukoliko imate dodatnih pitanja slobodno Nam se obratite na e-mail [email protected]

dr bojan ciric klinika

Dr Bojan Ćirić

Trenutna pozicija: Načelnik odeljenja;
Specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije.
Izbor trenutne pozicije: 1998.
Broj godina iskustva: preko 41 godina.

1987. godine završio Medicinski fakultet u Nišu;
1989. 
položio Stručni ispit za Doktora medicine pred republičkom ispitnom komisijom u Beogradu;
1998. 
godine završio specijalizaciju na temu plastične i rekonstruktivne hirurgije.

Preporuke

Jako sam zadovoljna uslugom, operacija je prošla u najboljem redu, a osoblje je fantastično!
Jelena Đorđević, pacijent
Sve je prošlo sjajno, imam utisak kao da nisam ni bio na operaciji, osećam se sjajno, a nikad nisam bolje izgledao!
Mirko Petrović, pacijen
Vrhunska usluga, ljubazno osoblje i veliki stručnjaci. Posebno hvala Dr. Ćiriću koji me je uspešno operisao.
Ivan Pavlović, pacijent

Zakažite pregled

Da li želite profesionalni pregled, konsultaciju, savet?

Zakažite pregled u DR ĆIRIĆ i dobićete sve odgovore na vaša pitanja od strane našeg stručnog tima.

Zakazivanje je neophodno! Pregled možete zakazati preko:

OnLine kontakt forme – Otvori stranicu

Viber +381 65 30 66 989
WhatsApp +381 65 30 66 989
E-mail [email protected]