ULTRAZVUČNA VASER I LASER LIPOSUKCIJA

laser liposukcija slika

Ultrazvučna VASER i Laser Liposukcija modelira oblik i siluetu određenog dela tela. Ružne naslage sala, koje često ni uz pomoć dijete ili sportskih aktivosti nije moguće otkloniti, biće trajno odstranjene. Iako je liposukcija masnog tkiva relativno nova metoda plastične hirurgije, ona je veoma dobra i sigurna metoda.

Od posebnog značaja je i to što se ultrazvučna liposukcija na našoj klinici izvodi pod lokalnom ili epiduralnom anestezijom, tako da opšta anestezija sa svim pripremama i posledicama nije neophodna. Kod lokalne i epiduralne anestezije nije potrebno davanje narkoze ili sredstava protiv bolova. Kod ultrazvučne liposukcije lokalna anestezija u otekline, daje se tek nakon što se postiglo anesteziranje tkiva.

U toku primene ultrazvuka, ćelije sala se razgrađuju implozijom, što je uslov da se masno tkivo može usisati brzo. Na ovaj način smanjuje se tendencija naboravanja kože. Zatim se uvodi duga, tupa injekciona igla u potkožno tkivo i kroz nju se isisava emulzija masnog tkiva.

liposukcija pre posle dr bojan ciric
Primer Pre / Posle intervencije

REZULTAT

Masne ćelije koje su isisane ne mogu više nikada da se formiraju ili narastu. To znači da je oblik tela koji je postignut liposukcijom, trajan. Kod kasnijeg debljanja ili mršavljenja, „novi“ izgled tela će se proporcionalno menjati bez da se pojave na primer „jahaće pantalone“ koje su ranije bile isisane.

Kao rezultat liposukcije, menja se i stanje kože na operisanim delovima tela, ona postaje vidljivo čvršća. Pri liposukciji tupim iglama nastanu mnogi tuneli u tkivu, koji se u toku faze zalečivanja, nakon operacije, sužavaju i stežu, tako da se koža i vezivno tkivo čvrsto sjedinjuju.

Da bi se zadržala glatka površina kože, tuneli se rade unakrsno, kako bi se prema mogućnosti mogli pokriti tankim slojem masnoće. Liposukcija je jedinstvena metoda koja jastučiće sala, kao na primer „jahaće pantalone“ otklanja zauvek do izgleda idealne ili normalne težine. Ne zahteva nikakvu dijetu. Obrađuju se zone, koje putem dijeta i ciljnog treninga nisu mogle biti otklonjene. Iako liposukcija donosi često spektakularne rezultate sa vidljivo poboljšanom figurom, nije realno očekivati figuru i konzistenciju tkiva kao kod tinejdžera.

MOGUĆE KOMPLIKACIJE

Kao i kod svih operativnih zahvata, tako i kod liposukcije postoje rizici, propratna dejstva i komplikacije, kao što su oticanje, krvarenja i produženi osećaj otupljenja kože. Nepravilnosti kože koje se mogu slučajno javiti kao rezultat liposukcije svedene su na minimum tehnikom naduvavanja.

Teške komplikacije kao što su krvarenje, tromboza i plućna embolija, infekcije u tretiranim predelima kože, sa popratnom pojavom cisti, opekotina, trajnim oštećenjima tkiva i obojenošću kože, embolije masti, alergijskih reakcija ili utiskivanje jamica su krajnje retke i beleže se u manje od 0.1% slučajeva. Uvođenjem već pomenutih, najsavremenijih tehnika anestezije i prevencije, dodatno se smanjuje ovaj rizik. Sa ponosom možemo reći da na našoj klinici, uz veliki broj pacijenata i bogato iskustvo, ovakvih komplikacija nismo imali.

INFORMACIJE ZA PACIJENTE

Pošto odlučite da se podvrgnete isisavanju masnih naslaga (liposukcija, konturisanje masnog tkiva), slede iscrpni razgovori, lično sa nama, kako bismo Vas upoznali sa samom metodom ovakvog operativnog zahvata, eventualnim rizicima i komplikacijama, a pre svega kakav rezultat možete očekivati.

Molimo Vas da navedete sva ranija oboljenja, alergije, operacije i eventualne komplikacije, lekove koje uzimate ili ste uzimali. Vaša saradnja u ovom delu je veoma važna kako bi se rizik operacije sveo na najmanji mogući.Oko četiri dana pred operaciju, molimo Vas da, recimo, kod kućnog lekara, uradite analizu krvi, mali razmaz, biohemijske analize (urea, kreatinin, glikemija, bilirubin, transaminaze) PTT i Quick. Molimo Vas da pismene rezultate donesete na dan zakazane operacije.

Sredstva za smirenje se daju kroz trajnu kanilu samo nervoznim pacijentima. Bolje je kada pacijent nije jako omamljen kako bi mogao u toku operacije da menja položaj. Takođe može nakon zahvata, već u operacionoj sali, stojeći, da proveri prve promene. Nakon završetka isisavanja sala, rezovi na koži se zbrinu flasterom sa koncem, preko njega se zalepi normalan flaster i odstrani se trajna kanila. Na kraju ćemo Vam pomoći oko navlačenja pantalona za stezanje.

Zbog lokalne anestezije, tretirani delovi kože ostaće otupljeni još nekoliko sati. Kada dejstvo popusti, moguće je da osetite lake bolove ili nelagodnosti koji se u tom slučaju mogu ublažiti paracetamolom. Zbog opasnosti od naknadnog krvarenja ne smete uzimati aspirin, andol, niti ibuprofen (npr. Brufen)!

Nakon operacije osećaćete se dobro i nećete patiti od groznice, kao što je često slučaj kod opšte anestezije. Uprkos tome ne smete ni u kom slučaju da vozite automobil na putu do kuće ili hotela. Morate pozvati taksi ili nekog da Vas odveze. Kod dužeg putovanja automobilom nakon operacije, savetujemo Vam da sebi obezbedite prenoćište u nekom obližnjem hotelu (ili kod nas zbog opasnosti od tromboze). Pacijentima koji ne ostaju kod nas svakako je preporučljivo da imaju pratioca.

Savetujemo Vam da se na dan operacije obučete komotno, jer ćete zbog rastvora za naduvavanje i midera za kompresiju biti nešto deblji nego inače. Pošto se rastvor za naduvavanje u prvih 24 sata drenira kao ružičasta tečnost kroz rezove na koži, obucite odeću koja se lako pere. Takođe Vam preporučujemo popodnevni san i rani odlazak na počinak. Pa ipak, kretanje je veoma važno jer samo tako se rastvor za naduvavanje može izbaciti. Veliko opterećenje tela treba da izbegavate, jer ćete zbog rastvora za naduvavanje i midera za kompresiju biti nešto deblji nego inače.

Na dan operacije treba da pijete što više tečnosti (voćne sokove, limunadu, mineralnu vodu, biljne čajeve), ali nikako alkohol. Večera treba da bude lagana.

Pogledajte iknjigu “Ultrazvukom – asistirana liposukcija i komplementarne tehnike

ULTRAZUČNA I LASER LIPOSUKCIJA CENA

Laser liposukcija – od 1000 po regiji
Ultrazvučna liposukcija (VASER) – od 1000 po regiji

* Važna  napomena

Cene u cenovniku su orijentacione. Konačna cena u dogovoru sa hirurgom nakon pregleda i odabira metode.
Cene su izražene u EUR-ima, dinarsko plaćanje po prodajnom kursu Banka Intesa na dan plaćanja.

Pogledajte Galeriju slika Pre-Posle

dr bojan ciric klinika

Dr Bojan Ćirić

Trenutna pozicija: Načelnik odeljenja;
Specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije.
Izbor trenutne pozicije: 1998.
Broj godina iskustva: preko 30 godina.

1987. godine završio Medicinski fakultet u Nišu;
1989. 
položio Stručni ispit za Doktora medicine pred republičkom ispitnom komisijom u Beogradu;
1998. 
godine završio specijalizaciju na temu plastične i rekonstruktivne hirurgije.

Preporuke

Jako sam zadovoljna uslugom, operacija je prošla u najboljem redu, a osoblje je fantastično!
Jelena Đorđević, pacijent
Sve je prošlo sjajno, imam utisak kao da nisam ni bio na operaciji, osećam se sjajno, a nikad nisam bolje izgledao!
Mirko Petrović, pacijen
Vrhunska usluga, ljubazno osoblje i veliki stručnjaci. Posebno hvala Dr. Ćiriću koji me je uspešno operisao.
Ivan Pavlović, pacijent

Zakažite pregled

Da li želite profesionalni pregled, konsultaciju, savet?

Zakažite pregled u DR ĆIRIĆ i dobićete sve odgovore na vaša pitanja od strane našeg stručnog tima.

Pregled možete zakazati na:

Telefon +381 11 30 66 989;
Mobilni +381 65 30 66 989;
Viber +381 65 30 66 989;
E-mail [email protected]