Labioplastika, himenoplastika, povećanje i podebljanje penisa

genitoplastika

Ulepšavanje intimnog područja kod žena

Labioplastika (operacije usana vagine)

Male usne vagine (labia minora)

Operacija smanjenja malih usana vagine podrazumeva hiruško smanjivanje njihove veličine i  dužine. Često postoji želje za uklanjnjem tamnije prebojene ivice usana i zbog tamnije boje da bi ružičaste izgledale mladalačkije.

Razlozi za smanjivanje malih usana jesu  funkcionalni (smetaju prilikom odnosa) ili etsteski a najčešće su u pitanju oba razloga tj.  funcionalni I etetski.

U obe dole navedene metode, na različite načine,  dobija se smanjivanje veličine I dužine usana .

Najčešće radjena je takozvana “Trim” ili “Strip”  metoda tj. podšišavanje ili  podrezivanje ivice usne u vidu trakice (“Strip”)   .Prednosti ove metode ogledaju se u tome da se skidanjem tamnije pigmentovanih ivica osim smanjenja i pozicioniranja malih ispod velikih usana, dobija  ružičasta i  mladalačka boja  Nedostatak je da u nekim slučajevima ožiljak može biti izražen, usne mogu biti hipersensitivne ili da boja i  tekstura mogu izgledati neprirodno u odnosu na okolno tkivo. Iako starija i  jednostavnija tehnika  trim metoda jeste metoda izbora, koju treba odabrati u zavisnosti od potreba pacijenta  ukoliko za to postoji consensus.

“V” ili  “Wedge” (Klin) metoda  ogleda se u klinastom tj, “V” isecanju viška tkiva malih usana i njihovom spajanju u dva sloja. Uklanjanjem “V” viška i  spajanjem ivica dobija se  “I” ožiljak a ivice labia ostaju iste boje. Prednosti ove metode ogledaju se u prirodnijem postoperativnom izgledu i teksturi malih usana, bržem zarastanju i minimalnoj  hipersensitivnosti. Nedostatak je da ivice ostaju iste debljine i  dalje tamnije prebojene. Osim što je metoda zahtevnija  i modernija ne mora biti idealna za svakog pacijenta.

Smanjivanje kliteralnog pokrivača

Kliteralni pokrivač  može biti preveliki te se u toku operacije smanjivanja malih usana  vagine može izvesti smanjivanje pokrivača da bi se glavić (glans) klitorisa  bolje eksponirao tj razgolitio.

Operacije velikih usana vagine (labia majora)

Kroz porast svesti o estetskom izgledu velikih usana vagine osim smanjenja radi se i povecanje volumena velikih usana. Smanjivanje se može izvesti liposukcijom (ukoliko ima viška masnog tkiva), hiruškom redukcijom viška kože ili kombinacijom obe metode. Ukoliko su velike usne naborane ili su male povećanje se može izvršiti metodom presadjivanja sopstvene masti injekcijama (fat grafting).

Anestezija i boravak u bolnici

Operacije malih i velikih usana vagine kao i smanjivanje klitoralnog pokrivača mogu se raditi u lokalnoj anesteziji sa sedacijom ili u blok anesteziji (spinal, epidural).  Preporuceno je jedno noćenje.

Ulepšavanje intimnog područja kod muškaraca

pejronijeva bolest

Cirkumcizija (obrezivanje) i Fimoza
Standardna i laser tehnika

Fimoza je po definiciji suženje kožice penisa. Kožica se zove prepucijum. Kada je kožica sužena, ona se ne može prevući preko glavića, tj. preko glansa penisa. To je bolest koja se može javiti kod odraslih muškarasa ili kod dece. U ranom razvoju kod dece, radi se fiziološkoj fimozi.

Cirkumcizija predstavlja hirurško uklanjanje kože koja prekriva vrh muškog  polnog uda (penisa). U različitim delovima sveta ova intervencija se  izvodi kod novorođenčadi. Nakon neonatalnog perioda izvođenje ove  procedure je kompleksnije. Cirkumcizija u određenim porodicama  predstavlja religiozni riutal, može se izvesti u cilju poboljšanja lične  higijene ili sprečavanja zdravstvenih problema u budućnosti (infekcije  itd.). Neko smatra da je izvođenje cirkumcizije nepotrebno. Nakon  izvođenja ove procedure nije moguće vratiti pređašnji izgled penisa.  Procedura traje  10-30 minuta.

INDIKACIJE / ZAŠTO SE RADI?

cirkumcizija i fimoza

• Izvođenje cirkumcizije donosi mnoge prednosti: lakšu higijenu  polnog uda, smanjen rizik od nastanka infekcija urinarnog trakta,  smanjen rizik od nastanka seksualno prenosivih indfekcija, sprečavanje  problema sa penisom (npr. fimoze-pojava do koje dolazi kada se ne može  ili može veoma otežano povući kožica penisa nadole+); smanjen rizik od  nastanka raka penisa.
• Cirukumciziju nije moguće obavljati ukoliko  imate poremećaj zgrušavanja krvi. Obavljanje ove procedure ne  preporučuje se za prevremeno rođene bebe kojima je i dalje potrebna  medicinska nega.
• Cirkumcizija ne utiče na plodnost i ne utiče na intenzitet uživanja tokom seksualnog odnosa kod oba partnera.

Operacija

Cirkumcizija predstavlja malu hiruršku intervenciju koja se obično odvija uz prisustvo lokalne anestezije. Trajanje ove intervencije je oko 30 minunta, i bezbedna je. Nakon odsecanja viska prepucijuma, ostatak se ušiva pojedinačnim šavovima, pomoću brzoresorbujućim koncem zvanim Ketgut. Na kraju intervencije stavlja se zavoj koji ostaje 3-5 dana nakon čega se dolazi na previjanja.

Prva kontrola se obično zakazuje 24 sata posle intervencije. Zarastanje traje oko 7-15 dana, za to vreme pacijent treba da se uzdržava od polnih odnosa. Iako primamljivo zvuči kad doktor kaže da se konci ne vade, da oni sami ispadaju, nekada im treba “pomoći” kako nebi urasli u ranu.

Efekat cirkumcizije U prvim danima nakon operacije osetljivost glansa je povećana zbog čega se savetuje mazanje glansa medicinskim mastima. Kako vreme prolazi, sluznica glansa postaje sve manje osetljiva, potom orožava i tako postaje manje podložna seksualno prenosivim bolestima. Takodje,mnoga istraživanja su pokazala da je učestalost karcinoma glansa penisa, manje zastupljena kod obrezanih ljudi, kao i manje učestalosti karcinoma grlića meterice kod njihovih seksualnih partnerki.

Preporuka: Ako imate problem koji je opisan,ako ste u nedoumici – nemojte odlagati pregled kod hirurga plastičara. Ukoliko imate otežano zarastanje rane posle operacije penisa – obratite se plastičaru. Lečenje se često može sprovesti i bez operacije.Temeljan pregled i dobar savet mogu da reše problem.

Podebljanje i Povećanje penisa

Liposukcija, ligamentoliza i lipofiling  (transplantacija sopstvenih masnih čelija)

Ova metoda se sastoji od tri intervencije koje nadopunjuju jedna drugu. Kao rezultat, penis u opuštenom stanju je do dva puta duži a u erekciji  realno do  2 cm a max 4 cm, zavisnosti od prethodne dužine (duži penis dobija veće uvećanje). Za podebljavanje koristimo specijalno pripremljene masne ćelije koje su preuzete (ubrane) iz potkožnog masnog tkiva regije najbliže penisu.

Opis operativnog lečenja

Liposukcija i prikupljanje (berba) masnih ćelija se vrši kroz preponsku regiju a time se dobija i povećanje penopubičnog ugla (ugao izmedju penisa I stidne regije). Rezom kao za obrezivanje (cirkumciziju)  načini se odvajanje kože penisa (degloving –kao svlačenje reukavice)  i pristupa se ligamentima ispod stidne kosti (suspenzornom i fuziformnim ) koji se reseciraju. Kreiranjem specijalnog potkožnog režnja i njegovim fiksiranjem na mesto reseciranog suspenzivnog ligamenta sprečava se njegovo ponovno formiranje. Nakon vraćanja I fiksiranja kože (kao vraćanje rukavice na ruku)  izvodi se lipofiling tj. ubrizgavaju se ranije pripremljene masne ćelije u potkožu penisa Mast se ubrizgava u mnogo manjih tunela što treba da poboljša njeno preživljavanje nakon transplantacije. Regija sa koje je uzeta mast za transplantaciju ne utiče na trajnost rezultata. Kao donorna regija se često koristi stidna regija da bi se nakon uklanjnja brežuljka  I vizuelno  I realno povećala dužina penisa. Rezultat je dosta duži i deblji penis koji izgleda prirodno.

Šta očekivati i nakon intervencije?

Specijalni samolepljivi kompresivni zavoj treba da se nosi oko penisa 7 dana. Nakon 4 dana je prvo previjanje. Može se raditi kancelarijski posao već nakon 2 dana. Abstinencija, suzdržavanje od seksualnih odnosa 4 do 6 nedelja.

Podebljanje penisa sa dermalnim filerima

Većina stručnjaka se slaže oko toga da je za seksualno zadovoljstvo kako žena tako i muškaraca najbitnija debljina penisa. Za razliku od metode povećanja penisa upotrebom masnih ćelija gde je preživljavanje istih limitirajući faktor, metoda podebljanja penisa filerima omogućava maksimalno podebljanje koliko to penilna koža dozvoljava. Ovo je jednostavna hirurška procedura koja se uglavnom izvodi u lokalnoj anesteziji. Ovo je  način da se debljina penisa poveća dva do tri puta. U  uslovima  lokalne ili blok anestezije izaziva se veštačka erekcija inekcijom PGE1. Korišćenjem specijalne tulip kanile ubrizgava se između 20 i 60 ml dermalnog filera, uglavnom na bočne strane penisa da bi se dobilo što više u njegovoj širini. Ovom metodom penis izgleda moćnije nego što jes tvarno dobio u obimu.

Šta treba očekivati nakon intervencije?

Samolepljivi kompresivni zavoj se nosi 4 dana do prvog previjanja,Porebno je izbegavati seksualne odnose 4 do 6 nedelja.

Trajno povećanje, podebljanje i ulepšanje penisa

Opšti nivo kulture izgleda genitalija kao kod žena tako i kod muškaraca sazreva. Sve je više muškaraca koji žele dosta deblji, nesto veći i estetski lepši penis.

Stide se prekomerne količine masnog tkiva i kože na stomaku i iznad stidne regije. Keceljica od masnog tkiva i kože, iznad penisa, koja osim što ne izgleda lepo umanjuje i veličinu polnog organa. Sve je više onih koji se brijaju, što zbog higijene i estetike isto tako da bi naglasili veličinu svog organa.

Najačešći estetsko-funkcionalni problemi u muškoj genitalnoj plastičnoj hirurgiji:

1. kratak frenulum i bol pri erekciji
2. tanak penis, a glavić uobičajene veličine
3. nedovolljna dužina i debljina penisa.
4. Parcijalna circumcizija (obrezivanje) iz zdravstvenih a ne verskih razloga.
5. Javljaju se za produženje a pri tome je pejronijeva bolest uzrok za skraćennje i iskrivljenje penisa.

Šta je danas moguće uraditi po pitanju debljine, dužine i estetike penisa u jednom aktu?

Podebljenje penisa sopstvenim ćelijama (jedinstveni scaffold method), ligamentoliza i produženje, parcijalna ili totalna circumcizija (ako pacijent to želi), Ultrazvučna i Laser liposukcija potkožnog masnog tkiva iznad penisa i donjeg stomaka.

Podebljanje penisa sopstvenim ćelijama

Iako mnogi muškarci sanjaju o jako dugom penisu u stvarnosti je to manje bitno od same debljine. O ukusima se može diskutovati ali postoje jasni anatomski parametri tako da je potpuno jasno šta jeste a šta nije za rad. Ako devojke uvećavaju grudi I to je sasvim uobičajeno, zašto nebi I muškarci poradili na sebi ako im je to potrebno.

Uobičajene metode za zadebljanje odn podebljanje penisa su ubrizgavanje stranih materijala (npr. Metakril, Silicon) ili lipotransfer (ubrizgavanje sopstvenih masnih ćelija) odnosno upotreba tkivnih režnjeva.

Od skoro u saradnji sa akademikom Prof. Dr Perovićem i njegovim timom uspešno primenjujemo najnoviju metodu podebljanja penisa sopstvenim ćelijama do 4 i više cm u obimu. Intervencija nije rizična niti bolna a rezultat je sjajan i trajan.

Radi se tako što se uzme mali isečak tkiva potkože skrotuma (mošnica), te ćelije se u laboratoriji pod posebnim uslovima i naposeban način 3 nedelje umnožavaju i tek onda su spremne za transplantaciju ispod kože penisa. Za pravilan rast i raspored ćelija odgovorni su resoptivni nosači (slično kao Vicryl tj. polyglolic acid). Nosači se posle izvesnog vremena resorbuju a penis je ravnomerno deblji.

Ogromna prednost je da je dobijeno zadebljanje sopstvenim tkivom i da se ne resorbuje nepravilno kao na primer lipotransfera, odnosno ubrizgavanja sopstvenih masnih ćelija.

Rezultat je i prirodan, trajan, estetski i funcionalno superiorniji u odnosu na druge metode.

Iduratio penis plastica, Morbus Peyronie, skraćenje i iskrivljenje penisa

Rešenje za podmuklu i progresivnu bolest, i njene posledice.

Bolest Iduratio penis plastica podrazumeva skraćenje i iskrivljnje penisa ventralno tj. prema mošnicama ili dorzalno prema stomaku uz varijacije u levu ili desnu stranu prouzrokovane stvaranjem divljeg ožiljnog tkiva u omotaču kavernoznih (erektilih) tela (tunica albuginea).

Stvaranje ožiljnog tkiva moze biti uzrokovano traumom, mikrofrakturom ili frakturom penisa u toku agresivnog seksualnog odnosa ili putem sportske i druge povrede sa genetskom podlogom za stvaranje plakova (plaque) tj. ožiljnog tkiva koji krivi, skracuju penis, umanajuju cirkulaciju i punjenje glavica penisa, jednog ili oba kavernozna tela. Ne zna se tačan uzrok zašto vezivno tkivo tj ožiljak počinju da bujaju i kalcifikuju (okoštavaju) ali postoji definitivano genetska podloga kao kod sklonosti prema hipertrofičnim i keloidnim ožiljcima na koži odnosno prema Dypitren kontrakturi tj zadebljanju fascije dlana.

Nakon izvesnog vremena osim anatomskih promena na penisu (iskrivljenje i skraćenje) javljaju se i funkcionalne promene tj erektilna disfunkcija i na kraju impotencija. To znači da u veoma kratkom roku jedan veoma otežan seksualni odnos postaje potpuno nemoguć.

Dosadasnje terapije medikamentima i klasične hiruške metode nisu dale zadovoljavajuć rezultate niti su čak usporile a kamo li zaustavile bolest.

Optimalno hiruško resenje za peyronie-ovu bolest od skora i jedinstveno u svetu u saradnji sa Akademikom Prof Savom Perovićem i njegovim timom (Dr R. Djinovic i Dr M. Milosavljevic) sprovodi se izuzetno uspešno u našoj zdravstvenoj ustanovi.

Hiruško lecenje po metodi Prof. Perovića: Grafting procedura sa korišćenjem geometrijske metode ispravljanja, izdužavanja i skulpturiranja penisa (oblikovanja).

Zbog erektilne disfunkcije penisa indikovana je ugradnja najnovije trokomponentne* inflatable prosthesis AMS 700MS/LGX adekvatne dužine i grafting procedure graftom AMS-INTEXEN (porcine dermal acelular matrix).

*Trokomponentnea podrazumeva tri dela: kavernozni deo, rezervoar i pumpicu smeštenu u skrotumu.

Hipospadija

Definicija: Hipospadija je urođeni poremećaj razvoja muškog polno-mokraćnog sistema kod koje se spoljni otvor mokraćne cijevi ne nalazi na vrhu penisa. Taj se otvor može nalaziti bilo gde od baze do površine penisa. Često je prisutna i zakrivljenost penisa te postoji povezanost s drugim anomalijama mokraćnog sistema i interseksualnošću.

Mokraćna cev (urethra) deo je mokraćno-polnog sistema muškarca koja se normalno otvara na vrhu penisa, a služi za odvođenje mokraće i semena.

Učestalost: Hipospadija je najčšća urodjena anomalija mokraćne cevi i javlja se kod 1:300 – 1: 500 muške novorođenčadi.

Uzrok: Hipospadija nastaje kad izostane spajanje dvaju mokraćnih nabora u embrionalnom životu. Bolest se recesivno nasljeđuje s preskakanjem nekih generacija.

Podela: Na prednjoj strani penisa često se nalazi vezivna chorda. Kod jako razvijene korde otvor mokraćne cevi može biti jako blizu glavića penisa, ali se nakon operativnog odstranjenja korde spušta nisko dole na penis. Opisano je 11 vrsta hipospadija (Cembel). Prema mestu otvora mokraćne cevi osnovni oblici su:

Anteriorna (prednja) hipospadija
Najčešće se nalazi, čak u 70% slučajeva, a deli se na ove podgrupe:
– glanularna – otvor je na donjoj površini glavića penisa
– koronalna – otvor se nalazi u brazdi između glavića i tela penisa
– anteriorna penilna – otvor je u prednjoj donjoj trećini penisa

Srednja hipospadija
Otvor mokraćne cevi je u srednjoj trećini penisa. Ređe se nalazi; kod 10% slučajeva.

Posteriorna (zadnja) hipospadija
Nalazi se kod 20% slučajeva, a deli se na:
– posteriorna penilna – otvor na zadnjoj trećini penisa
– penoskrotalna – otvor pri bazi penisa (10-15%)
– skrotalna – otvor mokraćne cijevi nalazi se u mošnicama
– perinealna – otvor se nalazi na međici, području između mošnica i čmara (5%)

Simptomi: Otvor mokraćne cevi ne nalazi se na vrhu penisa. Često postoji nepravilan prepucijum, kožica koja prekriva glavić penisa. Frenulum obično nedostaje. Glavić sa prednje strane može imati oblik ploče. Penis može biti savijen prema sprijeda (curvatura penis). Mogu postojati različiti poremećaji građe sundjerastog tkiva, vezivnih omotaca, kože i drugih delova penisa.

Dijagnoza: Samim pregledom može se postaviti dijagnoza hipospadije.

Lečenje: Većina slučajeva hipospadija nalazi se na glaviću penisa ili naboru između glavića i tijela penisa pa se liječenje provodi u estetske svrhe, ako se uopće provodi. Ako je otvor na nekom drugom mestu lečenje je nužno kako bi se omogućilo mokrenje u stojećem položaju, normalan oblik penisa te pravilno odlaganje spermatozoida u toku polnog odnosa što je nužno za postizanje trudnoće.
Liječenje je potrebno započeti u dobi od 6-18 mjeseci, najviše zbog psiholoških razloga, a ponekad i zbog oštećene funkcije ili nemogućnosti mokrenja stojećki.
Hipospadija se u većini slučajeva može lečiti rekonstruktivnom hirurgijom. Postoji više kirurških tehnika.
Hirurški se zahvat obično radi u dobi između 6 meseci i 2 godine.

Lečenje hipospadije odraslih: Ako u detinjstvu blazi oblik hipospadije nije lecen odrasli se javljaju ne samo zbog neuobicajenog polozaja izvoda mokracne cevi, vec i zbog iskrivljenja (kurvature) penisa i nestetskog izgleda frenuluma i glavica. Na osnovu ogromnog iskustva Prof. Perovića razvijena je sigurna, precizna tehnika kojom se u jednom aktu mogu resiti svi problemi vezani za hipospadiju. Dobija se izuzetan funkcionalan i estetski rezultat.

GENITOPLASTIČNA HIRURGIJA CENOVNIK USLUGA

1.Ulepšavanje intimnog područja kod žena

Laser sužavanje vagine – od 3000
Laser korekcija velikih i malih usana vagine – od 2500
Laser Himenoplastika – 1400
Laser Vaginal – Fourshete – reduction rastojanje izmedju anusa i donjeg “V” otvora vulve – 2000
Laser smanjivanje klitoralnog pokrivača (laser clitoral hood reduction) – 1400

2.Ulepšavanje intimnog područja kod muškaraca

Obrezivanje (Cirkumcizija) – od 1500
Laser obrezivanje (Cirkumcizija) – od 2000
Podebljanje penisa sopstvenim ćelijama (scaffold) – 12500
Podebljanje penisa sopstvenim masnim ćelijama (latest nano fatgrafting) – 5500
Podebljanje penisa sopstvenim masnim ćelijama (micro fat grafting) – 3500
Microfat se odnosi na sakupljanje veoma malih partikula masti sa mesta gde je masnoća u višku, kao što je stomak ili unutrašnja strana butina
Nanofat je ostatak prerađenog lipoaspirata koji se razlaže u microfat (mikromast). Nanofat se izoluje kada se adipociti uklone iz mikromasti

Lečenje kondiloma – od 200
Podebljanje penisa sopstvenim masnim ćelijama – 2500
Povećanje dužine penisa – od 2500
Operativno lečenje Induration penis Plastica – od 8000

* Važna  napomena

Cene u cenovniku su orijentacione. Konačna cena u dogovoru sa hirurgom nakon pregleda i odabira metode.
Cene su izražene u EUR-ima, dinarsko plaćanje po prodajnom kursu Banka Intesa na dan plaćanja.

Pogledajte Galeriju slika Pre-Posle

dr bojan ciric klinika

Dr Bojan Ćirić

Trenutna pozicija: Načelnik odeljenja;
Specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije.
Izbor trenutne pozicije: 1998.
Broj godina iskustva: preko 41 godina.

1987. godine završio Medicinski fakultet u Nišu;
1989. 
položio Stručni ispit za Doktora medicine pred republičkom ispitnom komisijom u Beogradu;
1998. 
godine završio specijalizaciju na temu plastične i rekonstruktivne hirurgije.

Preporuke

Jako sam zadovoljna uslugom, operacija je prošla u najboljem redu, a osoblje je fantastično!
Jelena Đorđević, pacijent
Sve je prošlo sjajno, imam utisak kao da nisam ni bio na operaciji, osećam se sjajno, a nikad nisam bolje izgledao!
Mirko Petrović, pacijen
Vrhunska usluga, ljubazno osoblje i veliki stručnjaci. Posebno hvala Dr. Ćiriću koji me je uspešno operisao.
Ivan Pavlović, pacijent

Zakažite pregled

Da li želite profesionalni pregled, konsultaciju, savet?

Zakažite pregled u DR ĆIRIĆ i dobićete sve odgovore na vaša pitanja od strane našeg stručnog tima.

Zakazivanje je neophodno! Pregled možete zakazati preko:

OnLine kontakt forme – Otvori stranicu

Viber +381 65 30 66 989
WhatsApp +381 65 30 66 989
E-mail [email protected]