Ultrazvučna rinoplastika – Ultrazvučna operacija nosa

operacija nosa rinoplastika

Ultrazvučna tehnologija se već dugo koristi za estetske postupke smanjenja masti i zatezanja kože. Rinoplastika se sada može izvoditi uz pomoć ultrazvučnih talasa, čineći preoblikovanje nosne kosti preciznijim i tačnijim.

Alati koji se koriste tokom ultrazvučne rinoplastike napajaju se ultrazvučnim talasima koji vibriraju vrhom alata, brijući višak kostiju koja stvara grbe. U tradicionalnijim tehnikama rinoplastike, kosti se mehanički stružu i klesaju. Pomoću ultrazvučne tehnologije čak i najtanje i najkrhkije kosti mogu se prilagoditi za bolji kozmetički ishod.

Slika – Ultrazvučna rinoplastika podrazumeva korišćenje piezzo aparata umesto čekića i dleta

Tokom ultrazvučne rinoplastike koristiće se tehnika otvorene rinoplastike za bolju izloženost i vizuelizaciju tokom operacije. Rez se pravi na kolumeli direktno ispod vrha nosa. Nos će se zatim povući unazad, secirajući hrskavicu nosa, vodeći računa da se ne zareže medialna kruna, hrskavica koja razdvaja nozdrve.

Režanj će se podići sa nosa radi maksimalne izloženosti i sada se može raditi na preoblikovanju vrha nosa, mosta, nozdrva ili popravke septuma pomoću specijalizovanih ultrazvučnih alata.

Za struganje, oblikovanje i zaglađivanje nosne kosti mogu se koristiti različiti standardni instrumenti. Ultrazvučni alat omogućava veću preciznost i manje traume okolnog tkiva. Po završetku, režanj će se ponovo prevući preko koštanog okvira i završiti spoljno oblikovanje i reoblikovanje. Rez će se zatvoriti šavovima, a preko nosa će se staviti spoljna udlaga ili gips. Cilj ultrazvučne rinoplastike je postizanje harmonije lica promenom oblika, veličine ili ugla nosa.

rinoplastika-korekcija-nosa-pre posle intervencije

Primer Pre / Posle intervencije

Napomene o oporavku:

Budući da se tokom ultrazvučne hirurške intervencije na nosu koristi tehnika otvorene rinoplastike, verovatno će biti prisutni značajni otoci lica i modrice. Spoljna udlaga će se primenjivati 1 nedelju postoperativno da bi se pružila podrška osnovnom nazalnom okviru. Dok će otok oko lica popustiti nakon 1-2 nedelje, otok nosa će trajati 1 mesec.

Nos će zarastati tokom 1-1,5 godina. Šminka se može nositi čim se gips ukloni. Idealni kandidat Idealan kandidat za ultrazvučnu rinoplastiku ima nazalne kvrge i deformacije na mostu nosa. Ne preporučuje se za Ultrazvučna rinoplastika se ne preporučuje mlađima od 18 godina, osim ako ne ispravlja povredu.

Ultrazvučna rinoplastika možda nije pogodna za pacijente sa velikim deformacijama kostiju jer je potrebno više vremena za preoblikovanje kostiju nego kod tradicionalnih metoda. Posledice odnosno neželjeni efekti ultrazvučne rinoplastike mogu da uključuju utrnulost, krvarenje iz nosa, ožiljke, oticanje, pucanje malih krvnih sudova na površini kože, trajno oštećenje nerva i korekciju ispod ili preko mere koja zahteva reviziju rinoplastike.

Šta je ultrazvučna piezo rinoplastika? Piezo rinoplastika je jednostavno tehnički naziv za ultrazvučnu rinoplastiku. Ovo je novi oblik rinoplastike kojim se izbegava tehnika turpija, čekića i dleta za preoblikovanje nosnih kostiju.

REZIMEUltrazvučna operacija nosa – Ultrazvučno oblikovanje, korekcija nosa

Korekcija nosa korišćenjem piezzo aparata

Ultrazvučna hirurgija kostiju, korišćenjem „piezo“ efekta, primarno je razvijena iz potrebe mnogih drugih grana hirurgije kao i Maksilofacijalnih hirurga da operišu u osetljivoj zoni kosti glave i vilica bez oštećenja mekih tkiva. Izuzetne prednosti koju ima ultrazvuk doprineli su da ovu najsavremeniju i revolucionarnu tehniku preuzmu i druge specijalnosti.

Ultrazvučna rinoplastika podrazumeva korišćenje piezzo aparata umesto čekića i dleta.

UZ – pizzo operacija nosa je metoda izbora. Pravilno indikovana  i primenjena je manje traumatična procedura i pruža mogućnost preciznije operacije nosa sa većim stepenom kontrole oblika. Pored toga uz pomoć ove tehnologije moguće je korigovati i slučajeve preširokih, prejakih ili grbavih noseva bez neželjenih preloma koji sa sobom uvek nose rizik krhkih, slabih i nestabilnih rezultata. Za pacijente najveća prednost je svakako neuporedivo kraći i komforniji period oporavka, sa mnogo manje bolova, modrica i otoka

Operacija nosa korišćenjem ultrazvučne piezoelektrične tehnologije je izuzetno efikasna, precizna i bezbedna, a njene prednosti su višestruke, kako za hirurga tako i za pacijenta.

Prednosti Ultrazvučne metode u toku operacije:

  • Neuporedivo veća preciznost i samim tim viši nivo postizanja željenog rezultata
  • Minimalno oštećenje koštane strukture
  • Bezbednost i zaštita okolnih mekih tkiva

Prednosti UZ metode posle operacije:

  • Manje bolova
  • Otoci i modrice su manji
  • Olakšana regeneracija kostiju
  • Brži i komforniji oporavak
  • Prirodniji neoperisan izgled
  • Dugotrajni rezultati

Plastični hirurg Dr Bojan Ćirić,  uspešno primenjuje metodu ultrazvučne operacije nosa od 2019 godine.Primer Pre / Posle intervencije

OPERACIJA NOSA CENA

Korekcija nosa ultrazvukom – cena se formira nakon pregleda i konsultacija sa doktorom

* Važna napomena

Cene u cenovniku su orijentacione. Konačna cena u dogovoru sa hirurgom nakon pregleda i odabira metode.
Cene su izražene u EUR-ima, dinarsko plaćanje po prodajnom kursu Banka Intesa na dan plaćanja.

Pogledajte Galeriju slika Pre-Posle

dr bojan ciric klinika

Dr Bojan Ćirić

Trenutna pozicija: Načelnik odeljenja;
Specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije.
Izbor trenutne pozicije: 1998.
Broj godina iskustva: preko 41 godina.

1987. godine završio Medicinski fakultet u Nišu;
1989. 
položio Stručni ispit za Doktora medicine pred republičkom ispitnom komisijom u Beogradu;
1998. 
godine završio specijalizaciju na temu plastične i rekonstruktivne hirurgije.

Preporuke

Jako sam zadovoljna uslugom, operacija je prošla u najboljem redu, a osoblje je fantastično!
Jelena Đorđević, pacijent
Sve je prošlo sjajno, imam utisak kao da nisam ni bio na operaciji, osećam se sjajno, a nikad nisam bolje izgledao!
Mirko Petrović, pacijen
Vrhunska usluga, ljubazno osoblje i veliki stručnjaci. Posebno hvala Dr. Ćiriću koji me je uspešno operisao.
Ivan Pavlović, pacijent

Zakažite pregled

Da li želite profesionalni pregled, konsultaciju, savet?

Zakažite pregled u DR ĆIRIĆ i dobićete sve odgovore na vaša pitanja od strane našeg stručnog tima.

Zakazivanje je neophodno! Pregled možete zakazati preko:

OnLine kontakt forma – Otvori stranicu

Viber +381 65 30 66 989
WhatsApp +381 65 30 66 989
E-mail [email protected]