Podizanja obrva i čela – Laser operacija

podizanje obrva i cela

Šta je operacija podizanja obrva?

Operacija podizanja obrva, poznata i kao podizanje čela, je procedura u kojoj se koža na čelu podiže, čime se izglađuju nabori i linije, ispravljaju opuštene obrve i poboljšavaju mrštene linije. Obrve su blago podignute, stvarajući estetski ugodan bočni luk, što rezultira budnijim i budnijim izgledom.

Podizanje obrva se često radi u kombinaciji sa blefaroplastikom (operacija gornjih kapaka) i podizanjem lica, mada se takođe može uraditi i kao samostalna procedura.

Funkcionalne i estetske prednosti operacije laser podizanja obrva

Kako se položaj obrva menja sa godinama, može doći do zgušnjavanja i opuštene kože može da ometa vid, stoga operacija podizanja obrva nije samo kozmetički korisna, već može biti od pomoći i za one čiji je vid ometen ptozom obrva.

Lasersko podizanje obrva i blefaroplastika laserom / pre i posle

Prettrihijalno podizanje obrva/čela

Pretrihijalno podizanje obrva je tehnika koju dr Ćirić preferira zbog svoje dugovečnosti i svestranosti: može pružiti dramatičnije rezultate po želji, omogućava bolju priliku za poboljšanje asimetrije, i ne samo da čuva prirodnu poziciju linije kose, već može da pruži i mogućnost spuštanja linije kose uz skraćivanje visine čela, ako je potrebno. Ovaj hirurški pristup se izvodi tako što se napravi rez nekoliko milimetara iza linije kose. Koža i mišići čela se zatim podižu nagore i traka kože i ispod nje se uklanja na rezu. Nakon potpunog zarastanja, ožiljak od reza će biti praktično nevidljiv, jer je rez napravljen na način koji čuva folikule dlake kako bi se osigurao rast kose duž ožiljka. Ova vrsta podizanja obrva je najpogodnija za one sa visokim čelom jer je rezultat skraćivanja gornje trećine lica.

Endoskopsko podizanje obrva/čela

Još jedna popularna metoda podizanja obrva, endoskopsko podizanje obrva, radi se tako što se pravi pet malih rezova odmah iza linije kose. Endoskop (kamera) se ubacuje u jedan od reza, dok se hirurški instrument ubacuje u drugi i koristi se za povlačenje, zatezanje i pričvršćivanje osnovnog tkiva šavovima, zavrtnjima ili spajalicama. Pošto su rezovi napravljeni iza linije kose, ožiljci će biti praktično nevidljivi.

Endoskopsko podizanje obrva može izgladiti celo čelo dok podiže područje obrva koje „otvara“ celo gornje lice. Oblik i asimetrija obrva se mogu rešiti ovom vrstom podizanja, ali ne tako predvidljivo kao kod trihofitnog podizanja obrva. Ova procedura može prilično lepo da podigne obrve, ali neželjena nuspojava je podizanje dlake, zbog čega je dr Ćirić veoma razborit u izboru pacijenata za ovu tehniku: ne preporučuje ovu tehniku pacijentima sa dugim čelom (visokom linijom kose) . Ova vrsta podizanja takođe možda nije idealna za nekoga sa teškim spuštanjem obrva ili teškom kožom, i možda neće biti tako dugotrajna kao pretrihijalna metoda.

Koronalno podizanje obrva

Koronalno podizanje obrva je slično pretrihijalnom podizanju, osim što se rez pravi od uha do uha, mnogo više, na temenu. Pretrihijalno podizanje slično koronalnom podizanju obrva, bez promene visine prednje linije kose. Delimično pretrihijski cik-cak rez. Zakošeni rez oko 2 mm iza linije kose da bi se podstakao rast kose kroz ožiljak. Otvoreni pristup omogućava bolju vizualizaciju i rešavanje ptoze obrva i slabljenja hipertoničnosti mišića frontalisa, corrugator supercilii i procerusa.Temporal Brow Lift

Temporalno podizanje obrva

Kao što ime govori, temporalno podizanje obrva se vrši u predelu slepoočnice, samo 1-2 cm iza temporalne linije kose kako bi se sakrio rez. Ovo je manje invazivna tehnika podizanja obrva koja se bavi samo spoljašnjim aspektom obrva kako bi se stvorio lep luk i poboljšala bočna kapuljača očiju. Često se radi u kombinaciji sa operacijom očnih kapaka (podizanje obrva) pod lokalnom anestezijom kako bi se otvorile oči i poboljšao luk obrva.

Loša strana ove tehnike je što ne daje tako dugotrajne rezultate kao trihofitični pristup, ali ima prednost što je manje invazivna i može se uraditi u lokalnoj anesteziji sa nevidljivim ožiljkom koji je potpuno sakriven dlakom.

Šta je trihofitičko podizanje čela?

Trihofitičko podizanje obrva ili podizanje čela je odlična procedura za istovremeno podizanje obrva i skraćivanje čela za uravnoteženije vertikalne trećine lica: vrh čela, između obrva, ispod nosa iznad usne i donji deo brade.

Termin „trihofitična” znači da raste dlaka, jer se to dešava, tj. dozvoljava se da kosa raste kroz ožiljak kako bi se ožiljak teško, ako ne i skoro nemoguće otkriti.

Podizanje srednjeg čela – Direktno podizanje obrva

Takođe poznat kao podizanje „galebovog krila“, ovaj tip podizanja obrva se radi tako što se prave dva reza neposredno iznad obrva i uklanja deo kože sa čela. Ova procedura je najpogodnija za one sa jakim borama na čelu koje skrivaju ožiljak od reza i za pacijente sa proređenom linijom kose, nedovoljno za druge vrste podizanja. Nakon što se elipsa kože ukloni iznad obrva ili sredine čela, rez se zatvara u više slojeva kako bi se osigurala minimalna vidljivost ožiljaka; ovo rezultira podizanjem obrva, zaglađivanjem kože i blagom skraćivanjem čela. Ova vrsta podizanja je takođe odlična u rešavanju oblika i simetrije obrva. Nedostatak je ožiljak, koji iako dobro pozicioniran u naborima kože, može potrajati nekoliko nedelja/meseci da izbledi.

Direktno lasersko bočno podizanje obrva i blefaroplastika poboljšavaju vid i položaj očnih kapaka

Molimo pogledajte fotografiju pre I posle- opuštenih obrva i kapaka koji izazivaju opstrukciju vida

Kada ću videti rezultate?

Primetićete promenu odmah nakon operacije i prvih nekoliko nedelja možete izgledati pomalo iznenađeno, međutim, obrve će se smestiti u prirodniji položaj kako zarastanje napreduje, a otok popušta. Može potrajati nekoliko nedelja i do šest meseci da se otok potpuno smanji, a vaši konačni rezultati će nastaviti da se razvijaju tokom ovog vremena.

Ko je kandidat za podizanje obrva?

Kandidati za operaciju podizanja obrva mogu biti zdrave osobe bilo kog uzrasta, jer neka stanja koja se rešavaju ovom procedurom nisu povezana sa uzrastom već su genetska, kao što su niske, teške obrve ili izbrazdane linije iznad nosa.

Ako imate jedno ili više od sledećih stanja, mogli biste biti kandidat za podizanje obrva ili čela:

  • Vidljive brazde između obrva
  • Umerene do jake bore mrštenja koje izazivaju „besni“ izgled
  • Opuštene obrve
  • Stalno umoran ili umoran izgled
  • Teški gornji kapci
  • Duboke horizontalne linije čela
  • Opuštene obrve i kapci koji uzrokuju opstrukciju vida

Takođe je važno ući u bilo koju vrstu estetske hirurgije sa jasnim, zdravim načinom razmišljanja i realnim, dostižnim ciljevima.

Alternative operaciji podizanja obrva:

Iako nikada neće dati iste rezultate ili zameniti operaciju, postoje nehirurške opcije za podizanje obrva ili čela; ovo uključuje botoks i RF tretman. Botoks opušta mišiće na licu i podiže obrve putem injekcije. Rezultati onoga što se ponekad naziva „podizanjem obrva botoksom“ traju samo nekoliko meseci, ali ovo je opcija za nekoga ko nije siguran da li da prođe kroz operaciju ili ne da testira kako bi njihovi rezultati mogli izgledati.

Lasersko podizanje celog lica i vrata, lasersko podizanje čela (podizanje obrva) i laser blefaroplastika

Razmišljate o podizanju obrva i čela

Zakažite termin kod dr Bojana Ćirića i dobićete odgovore na sva vaša pitanja od strane našeg stručnog tima u najkraćem mogućem roku.
Online Kontakt forma https://www.drciric.com/kontakt/
Pišite nam na [email protected] ili nas pozovite na
Viber +381 65 30 66 989
WhatsApp +381 65 30 66 989

dr bojan ciric klinika

Dr Bojan Ćirić

Trenutna pozicija: Načelnik odeljenja;
Specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije.
Izbor trenutne pozicije: 1998.
Broj godina iskustva: preko 41 godina.

1987. godine završio Medicinski fakultet u Nišu;
1989. 
položio Stručni ispit za Doktora medicine pred republičkom ispitnom komisijom u Beogradu;
1998. 
godine završio specijalizaciju na temu plastične i rekonstruktivne hirurgije.

Preporuke

Jako sam zadovoljna uslugom, operacija je prošla u najboljem redu, a osoblje je fantastično!
Jelena Đorđević, pacijent
Sve je prošlo sjajno, imam utisak kao da nisam ni bio na operaciji, osećam se sjajno, a nikad nisam bolje izgledao!
Mirko Petrović, pacijen
Vrhunska usluga, ljubazno osoblje i veliki stručnjaci. Posebno hvala Dr. Ćiriću koji me je uspešno operisao.
Ivan Pavlović, pacijent

Zakažite pregled

Da li želite profesionalni pregled, konsultaciju, savet?

Zakažite pregled u DR ĆIRIĆ i dobićete sve odgovore na vaša pitanja od strane našeg stručnog tima.

Zakazivanje je neophodno! Pregled možete zakazati preko:

OnLine kontakt forme – Otvori stranicu

Viber +381 65 30 66 989
WhatsApp +381 65 30 66 989
E-mail [email protected]