OPERACIJA (KOREKCIJA) UŠIJU – LASER KOREKCIJA UŠIJU

operacija-korekcija-usiju-baner

Klempavost ušiju predstavlja urođenu telesnu karakteristiku koja podrazumeva upadljivu odmaknutost ušnih školjki od glave. Obično se javlja obostrano, a može biti kombinovana sa još nekim deformitetom ušne školjke. Klempave uši ne predstavlja funkcionalni problem, sluh je potpuno očuvan, problem je isključivo estetske prirode.

CILJ operacije ušiju

Najčešće je da se pripiju uši koje odstupaju od lobanje (one pritom deluju klempave i velike).

Standardna operacija

Rez se izvodi na usnoj školjci od pozadi i stoga je skoro nevidljiv. Operacija će prvenstveno uticati na položaj hrskavice. Dva do tri dana laki zavoji za kompresiju. Nakon toga se savetuje da se u prve tri nedelje nosi traka za čelo ili kapa, kako bi se uši držale u novom položaju da bi se hrskavica učvrstila i povukla od prethodnog oblika.

Kod dece operacija se izvodi pod opštom anestezijom, kod omladine i odraslih pod lokalnom anestezijom, u polusnu (analgosedacija).

Jedan dan zadržavanja na klinici. Konci se vade nakon sedam dana.

Laser operacija (korekcija) ušiju

Koji su koraci laserske operacije uha?

Korak 1 – Anestezija

Lekovi se daju radi vaše udobnosti tokom hirurške procedure. Izbor uključuje lokalnu, intravensku sedaciju ili opštu anesteziju. Vaš lekar će preporučiti najbolji izbor za vas.

Korak 2 – Laserski rez

Korekcija izbočenih ušiju koristi hirurške tehnike za stvaranje ili povećanje antihelikalnog nabora (unutar oboda uha) i za smanjenje uvećane konhalne hrskavice (najveće i najdublje udubljenje spoljašnjeg uva). Rezovi za otoplastiku se uglavnom prave na zadnjoj površini uha. Kada su rezovi neophodni na prednjem delu uha, oni se prave unutar njegovih nabora da bi se sakrili. Unutrašnji, neuklonjivi šavovi se koriste za stvaranje i učvršćivanje novoformirane hrskavice na mestu.

Korak 3 – Zatvaranje rezova

Spoljašnji šavovi zatvaraju rez. Tehnike su individualizovane, vodeći računa da se ne iskrive druge strukture i da se izbegne neprirodan izgled „zakačenih leđa“.

Korak 4 – Pogledajte rezultate

Laserska hirurgija uha nudi skoro trenutne rezultate u slučajevima izbočenih ušiju, vidljive kada se uklone zavoji koji podržavaju novi oblik uha tokom početnih faza zarastanja. Kada je uvo trajno postavljeno bliže glavi, hirurški ožiljci su ili skriveni iza uha ili dobro skriveni unutar prirodnih nabora uha.

Chong-Chet tehnika modifikovana upotrebom lasera

Tokom proteklih godina razvijeno je mnogo tehnika ofotoplastike. Međutim, ne postoji jedinstvena savršena tehnika koja je prihvaćena širom sveta. Predstavljamo našu procenu Chong-Chet tehnike prednjeg bodovanja za korekciju istaknutih ušiju koju smo primenili kod 30 pacijenata između 2005. i 2010. Ova studija je izveštaj o stvaranju prirodnog nabora hrskavice korišćenjem Chong-Chet tehnike prednjeg bodovanja hrskavicom incizija na granici između antiheliksa i skafe, sa medijalnim bodovanjem skafe i bočnim bodovanjem antiheliksa. Za održavanje stvorenog nabora korišćeni su šavovi. Nije bilo većih komplikacija na jednogodišnjoj evaluaciji praćenja. Ni kod jednog od pacijenata nije došlo do recidiva, ili retro protruzije heliksa, što je zahtevalo drugu operaciju za korekciju. Postupak je jednostavna hirurška tehnika. Rekonstruisano uvo pokazuje pouzdane rezultate u stabilnosti, veličini i normalnim konvolucijama. Dalje, izbegavaju se oštri hrskavični grebeni i skriveni heliks.

DA li je postupak bolan? Da li ostaju ožiljci?

Postoperativni rez se nalazi iza uva i ne vidi se, jer je sakriven na zadnjoj strani ušne školjke. Sam operativni zahvat traje od jednog do dva sata, i kod male dece se vrši uz opštu ili lokalnu anesteziju uz analgosedaciju.

Kod starije dece i odraslih pacijenata, operacija se vrši uz primenu lokalne anestezije. To bi značilo, da ova operacija uopšte nije bolna.

SLIKE

Ear surgery-Otoplasty picture

LASER OPERACIJA UŠIJU CENE

Laser korekcija ušiju – od 1200 ps

* Važna napomena

Cene u cenovniku su orijentacione. Konačna cena u dogovoru sa hirurgom nakon pregleda i odabira metode.
Cene su izražene u EUR-ima, dinarsko plaćanje po prodajnom kursu Banka Intesa na dan plaćanja.

dr bojan ciric klinika

Dr Bojan Ćirić

Trenutna pozicija: Načelnik odeljenja;
Specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije.
Izbor trenutne pozicije: 1998.
Broj godina iskustva: preko 41 godina.

1987. godine završio Medicinski fakultet u Nišu;
1989. 
položio Stručni ispit za Doktora medicine pred republičkom ispitnom komisijom u Beogradu;
1998. 
godine završio specijalizaciju na temu plastične i rekonstruktivne hirurgije.

Preporuke

Jako sam zadovoljna uslugom, operacija je prošla u najboljem redu, a osoblje je fantastično!
Jelena Đorđević, pacijent
Sve je prošlo sjajno, imam utisak kao da nisam ni bio na operaciji, osećam se sjajno, a nikad nisam bolje izgledao!
Mirko Petrović, pacijent
Vrhunska usluga, ljubazno osoblje i veliki stručnjaci. Posebno hvala Dr. Ćiriću koji me je uspešno operisao.
Ivan Pavlović, pacijent

Zakažite pregled

Da li želite profesionalni pregled, konsultaciju, savet?

Zakažite pregled u DR ĆIRIĆ i dobićete sve odgovore na vaša pitanja od strane našeg stručnog tima.

Zakazivanje je neophodno! Pregled možete zakazati preko:

OnLine kontakt forme – Otvori stranicu

Viber +381 65 30 66 989
WhatsApp +381 65 30 66 989
E-mail [email protected]