Operacija nosa | Кorekcija nosa | Hirurška i Laserska | Nehirurška korekcija

operacija nosa

Operacija nosa obuhvata smanjenje izraženog grebena nosa, promenu veličine nosa, oblika vrha nosa, širine nozdrva, ugla između nosa i gornje usne kao i ispravljanje krivina nosa. Pored estetskog operacija može imati i funkcionalni karakter kada se koriguju smetnje u disanju najčešće uzrokovane iskrivljenom nosnom pregradom.

Takođe obuhvata i deformitete koji su urođene prirode ili posledica povreda. Intervenciju ne predlažemo pre 18-te godine kada strukture lica završavaju svoj rast. Potrebno je pažljivo razmotriti razloge koji mlađe ljude motivišu za intervenciju vodeći računa o njihovim psihosocijalnim smetnjama.

Važno je shvatiti da promena treba da zadovolji pacijenta a ne roditelje i okolinu. Uobičajeni razlog starijih pacijenta je efekat podmlađivanja koji ova intervencija pruža korekcijom povijenog vrha nosa.

SLIKE

KAKO SE IZVODI INTERVENCIJA

Deformisanim strukturama nosa uobičajeno se pristupa kroz rezove unutar nosa. Koža se odiže od koštanog i hrskavičavog skeleta koji podleže korekcijama zavisno od poremećaja. Ukoliko je potrebno povećanje koristi se hrskavica nosne pregrade ili ušne školjke. U izvesnim slučajevima primenjuje se otvorena metoda kroz rez na mekoj pregradi između nozdrva. Kvalitet kože može imati značajan uticaj na krajnji rezultat.

Operacija nosa se izvodi u opštoj anesteziji i traje od jedan do dva sata. Manje ograničene intervencije mogu se izvoditi u lokalnoj anesteziji i intravenskoj sedaciji.

POSTOPERATIVA

Zadržavanje na klinici je jedan dan. Pacijent leži sa blagim uzglavljem i hladnim oblozima preko očiju kako bi se smanji očekivani blagi otok. Ukoliko je izvedeno lomljenje nosnih kostiju otok je izraženiji sa krvnim podlivom.

Tamponi iz nosnih hodnika se vade prvog dana kako bi se olakšalo disanje. Mogu se zadržati i pet do sedam dana ako je ispravljana pregrada nosa. Bolovi su minimalni i lako se kontrolišu lekovima. Nos je učvršćen flasterima ili gipsanom maskom koji se skidaju sedmog dana. Konci na rezovima spontano otpadaju te nije potrebno skidanje. Krvni podlivi sa lica postepeno blede i nestaju nakon tri do pet dana. Moguće je njihovo prikrivanje šminkom.

Otok može biti blago primetan i do mesec dana. Ozbiljnije komplikacije, krvarenje ili infekcije su retke. Promene u osetljivosti kože nosa su prolaznog karaktera.

Povratak na posao se može očekivati nakon dve nedelje. Prvog meseca treba izbegavati intenzivnije fizičke aktivnosti i situacije u kojima postoji rizik od povređivanja nosa.

Takođe se ne preporučuje dugotrajnije izlaganje suncu u tom periodu. Definitivni rezultati se procenjuju tek nakon godinu dana.

rinoplastika-korekcija-nosa-pre posle intervencije

Primer Pre / Posle intervencije

NEHIRURŠKA KOREKCIJA NOSA

Nehirurška korekcija nosa, neinvazvna korekcija nosa predstavlja korekciju nosa bez operacije iliti noža. Izgled nosa zavisi od mnogo čega, od oblika, veličine, profilnog izgleda, izgleda nosnice, eventualnim asimetrijama i devijacijama septuma. No, prvenstveno zavisi o nosnim kostima, hrskavicama, vezivnom tkivu i njihovom međusobnom odnosu.

Kako izgleda tretman za nos?

Nakon detaljnog pregleda i analize lica i nosa, lice očistimo i stavimo anestetsku kremu. Nakon toga apliciramo filer na željeno mesto. Sa filerima tretiramo udubljenja, brazde, bore, „kvrge“, izbočenja, asimetrije i podizanje vrška nosa.

No, ono što morate imati na umu je da se sa filerima korigiraju i rade estetsko-kozmetički tretmani. Ako pri tome još postoje i funkcionalni problemi (npr. otežano disanje) sa filerima je to nemoguće korigirati te je potrebno hirurško lečenje tj. operacija nosa hirurškim putem.

OPERACIJA NOSA CENA

Korekcija nosa (rinoplastika, rhynoplastica, rhinoseptoplastica) – 3500
Korekcija nosa single laserom – od 4900
Korekcija nosa Combo laserom, kod jako izraženih noseva, sa jakom koštanom strukturom, jakim defektima i defarmacijama – 5500-6000
Kokrecija nosa filerom (sertifikovani originali) – od 300

* Važna napomena

Cene u cenovniku su orijentacione. Konačna cena u dogovoru sa hirurgom nakon pregleda i odabira metode.
Cene su izražene u EUR-ima, dinarsko plaćanje po prodajnom kursu Banka Intesa na dan plaćanja.

Pogledajte Galeriju slika Pre-Posle

dr bojan ciric klinika

Dr Bojan Ćirić

Trenutna pozicija: Načelnik odeljenja;
Specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije.
Izbor trenutne pozicije: 1998.
Broj godina iskustva: preko 41 godina.

1987. godine završio Medicinski fakultet u Nišu;
1989. 
položio Stručni ispit za Doktora medicine pred republičkom ispitnom komisijom u Beogradu;
1998. 
godine završio specijalizaciju na temu plastične i rekonstruktivne hirurgije.

Preporuke

Jako sam zadovoljna uslugom, operacija je prošla u najboljem redu, a osoblje je fantastično!
Jelena Đorđević, pacijent
Sve je prošlo sjajno, imam utisak kao da nisam ni bio na operaciji, osećam se sjajno, a nikad nisam bolje izgledao!
Mirko Petrović, pacijent
Vrhunska usluga, ljubazno osoblje i veliki stručnjaci. Posebno hvala Dr. Ćiriću koji me je uspešno operisao.
Ivan Pavlović, pacijent

Zakažite pregled

Da li želite profesionalni pregled, konsultaciju, savet?

Zakažite pregled u DR ĆIRIĆ i dobićete sve odgovore na vaša pitanja od strane našeg stručnog tima.

Zakazivanje je neophodno! Pregled možete zakazati preko:

OnLine kontakt forma – Otvori stranicu

Viber +381 65 30 66 989
WhatsApp +381 65 30 66 989
E-mail [email protected]