Uvećanje grudi sopstvenim mastima (masnim tkivom)
Lipofiling dojke – Fat transfer

uvecanje grudi sopstvenim mastima

Od 1990-ih plastični hirurzi pouzdano koriste presađivanje masti kako bi poboljšali i ulepšali  kozmetički izgled lica, dojki, zadnjica, bokova

Ukoliko niste zadovoljne volumenom i izgledom dojki, možete da prebacite sopstvenu masnoću na ova područje i poboljšaju sam izgled dojki, kao i deo tela sa kojih uzimate višak masnoće.

Prirodno povećanje grudi sopstvenim masnim tkivom (matičnim stanicama) izvodi se na približno sličan način kao i kod anti-age tretmana. Jedina razlika je u količini isisane masti. Stoga ovu metodu ne preporučujemo osobama koje su izrazito mršave.

Oblasti koje se često koriste za sakupljanje tj. „berbu masti“, nazivaju se donorne regije, uključuju bokove, stomak i butine. Te zone se smatraju „problematičnim područjima“ za mnoge pojedince i često imaju obilne masne džepove. Liposukcijom ovih zona smanjuju se problematična područja i poboljšava kontura tela.

Tokom jedne operacije može se preneti ca 250-350 kubika, (po strani), od čega se 70 odsto primi, a 30 odsto organizam apsorbuje to jest sam razgradi.

Slika – Primer povećanje grudi sopstvenim masnim tkivom

Kako se izvodi postupak prenosa masti

Doktor bere masnoću s jednog dela vašeg tela, pere je i pročišćava, a zatim je pažljivo ponovo ubrizgava specijalno izrađenim tupim iglama u područja koja zahtevaju povećanje i oblikovanje. Možda će biti potrebno ponoviti postupak nekoliko puta da biste postigli željeni rezultat.

Prenos masti se u osnovi objašnjava u 3 faze:

1. Žetva tj. berba ćelija masnog tkiva pomoću liposukcije

Pacijent će sarađivati sa svojim hirurgom o odabiru mestu za uklanjanje masti.  On  će mu ubrizgati lokalni anestetik u odabranu donor regiju. Zatim će napraviti mali rez na mestu gde će se masnoća ukloniti pomoću snage vakuma u špricu (liposukcija špricom –syringe liposuction). Za pažljivo izvlačenje masti koristi se umetnuta tupa kanila prikačenu na špricu, koristeći sterilnu tehniku. Za berbu tj. žetvu veće količine masnog tkiva koristi se metoda vibro liposukcija.

Vibro Liposukcija (PAL – Power Assisted Liposuction) podrazumeva usisavanje i skulpturiranje masnog tkiva tela pomoću specijalne vibrirajuće tanke tupe liposukcione kanile, povezane na vacum sistem,  uvedene u potkožno masno tkivo. Vibro Liposukciona kanila se može kretati vrlo precizno napred nazad, levo desno i polukružno. Pokretanje vibro kanile vrši vazduh preko specijalnog aparata (air assisted device). Uređaj i tehnika mogu da olakšavaju napor hirurga i da poboljšaju odstranjivanje masnog tkiva. Ova tehnika je korisna za skupljanje (berbu) veće količine masnih ćelija sa neželjene regije pred njihovo preseljenje (transplantaciju) na željeno mesto npr zadnjica, grudi. Kao i kod svake tehnike važnije od same tehnike jeste hirurg koji je koristi kao i kvalitet tkiva pacijenta na kome se primenjuje.

2. Prečišćavanje, priprema za prenos i plasman ćelija masnog tkiva:

Kada Doktor  dobije dovoljno masti iz donatorske oblasti, obradiće je kako bi pripremio ćelije masnog tkiva za prenos u male špriceve ​​koje će koristiti za ubrizgavanje masti tj. transplantaciju. Moguće je korišćenje centrifuge tokom prečišćavanja, prečišćavanje putem sedimentacije tj. taloženja ili postupak filtracije za uklanjanje nečistoća pre injekcije.

Slika – beskrvna aspirirana mast u stanju emulzije bez krvi

3. Plasman – transplantacija – ćelija masnog tkiva:

Doktori će tada pripremiti određenu željenu  recipient  regiju tj. mesto za prijem transplantata. Umetnuće tupu kanilu ili iglu u mesto reza na mestu koje se uvećava i oblikuje. Ova specijalna tanka tupa igla se obično provlači i izvlači  nekoliko puta iz područja koja treba uvećati i oblikovati. Svaki put kada povuku kanilu ili iglu, pažljivo polažu liniju paketa masnih tkiva u ravni prirodnog tkiva. Zatim ponavljaju ovaj postupak dok se ne postigne željena korekcija, stvarajući mrežu transplantovane, preseljene masti. Određeni hirurzi predlažu masiranje kalemljenih područja kako bi se dobila dobra kontura.

Slika – Sopstveno masno tkivo spremno za transfer

Drugi se oslanjaju na tehniku postavljanja za stvaranje prave konture. Nakon toga će hirurg postaviti sterilnu gazu sa elastičnim zavojem i postoperativni kompresivni odevni predmet preko mesta transplantacije. Izuzetak može biti regija lica.

Cilj hirurga je da vam svojim znanjem i umećem pomogne da postignete najprirodnije i najlepše rezultate i da učinite vaš postupak što ugodnijim i lakšim.

PREDNOSTI UVEĆANJA GRUDI SOPSTVENIM MASNIM TKIVOM

  • Bez rezova i sečenja
  • Bez stranih tela u organizmu
  • Brzi oporavak
  • Liposukcija

Korišćenjem samo Vaše sopstvene masti, ispunjavamo Vašu želju da imate veće grudi. Nove majke takođe obožavaju našu proceduru, pošto se njome savršeno vraća volumen dojki koji se izgubi nakon rođenja deteta.

U poređenju sa implantatima, tehnikama prirodnog povećanja dojki kao što su lekovite trave, kreme, hrana i vežbanje, kod augmentacije dojki putem transfera masti nema rezova, nema novih ožiljaka, niti stranih tela.

Bićete zaljubljene u vaše nove grudi.

FAQs  Fat Transfer – transplantacija sopstvene masti

Šta znači transplantacija sopstvene masti?

Prenos masti, koji se naziva i transplantacija masti, injekcije masti i lipofilinga, postupak je koji koristi sopstvenu mast osobe za popunjavanje nepravilnosti i žlebova. Ovo je sada dobro uspostavljena tehnika koja je usavršena početkom devedesetih u predvidivom postupku.

Kako funkcioniše prenos masti?

Prenos masti deluje tako što „pozajmljuje“ masnoću iz jednog dela tela i premešta je u drugi. Liposukcija se koristi za uklanjanje masti sa bilo kog dela tela gde postoji neželjena količina masti. Pacijenti obično zahtevaju uklanjanje masti sa stomaka, bokova i butina, ali bilo koje područje može biti mesto davaoca.

Koliko masti preživi nakon prenosa masti?

Generalno, 70% (procenta) masti ubrizgane tokom bilo kog postupka prenosa masti će preživeti, dok će ostatak telo bezopasno i prirodno resorbovati.

Koliko je potrebno da se mast primi nakon prenosa masti?

Približno 30% transplantovane  masti se resorbuje tokom prvih 6-12 meseci nakon operacije. Mast koja preživi prenos ostaće trajno i ponašaće se kao bilo koja druga masnoća u telu. Reagovaće na normalno debljanje i gubitak kilograma kao i svako drugo masno tkivo.

Da li nestaje prenešena mast?

Obzirom da neće preživeti sva ubrizgana mast, rezultati se smatraju trajnim tek nakon otprilike 6 meseci, kada telo odlaže svu masnoću koja se nije primila. Zbog toga će pacijenti morati da sačekaju da vide konačnu količinu koju mogu očekivati od postupka

Koliko traju rezultati prenosa masti?

Mast koja preživi i primi se u drugom delu tela uglavnom nastavlja da postoji baš kao i drugo živo tkivo u telu. Mala količina masti može nastaviti da se resorbuje tokom narednih šest meseci, ali to uglavnom nije primetno.

Da li prenešeno masno tkivo traje zauvek?

Liposukcijom usisana masnoća se prenosi na lice i telo kao transplantat.  Transplantovana masnoća zatim mora ponovo razviti snabdevanje krvlju da bi preživela. U zavisnosti od tretirane zone, 70% ubrizgane masti će preživeti, a preživela mast će trajati zauvek.  Prijavljena je minimalna stopa preživljavanja oko 50% ubrizganih u usne.

Možete li vežbati nakon prenosa masti na dojke?

Kada mogu da se vratim u finess-teretana klub nakon prenosa masti u dojke? Prve (1)nedelje nakon možete da se vratite laganom dizanju ruku i dobroj šetnji. Možete se vratiti umerenom dizanju gornjeg i donjeg dela tela za tri (3) nedelje.  Uobičajeno vežbanje se nastavlja za šest (6) nedelja.

Koliko prenos masti na dojke uvećava moju dojku?

Postupak uključuje liposukciju drugih područja tela, obradu masti i ubrizgavanje u tkiva dojki. Najrealniji rezultat je „umereno povećanje“ koje povećava zapreminu dojki između polovine (1/2)  i  1 broja veličina korpice za grudnjak. Umereno uvećanje može znatno uticati na lepotu sculpture dojke 8 reljefa tela.

Pogledajte i Povećanje grudi laserom i implantatima

UVEĆANJE GRUDI SOPSTVENIM MASNIM TKIVOM CENA

Lipofiling dojke – od 2000
Cena berbe masnih ćelija tj liposukcije za transfer i popunjavanje dojki po cenovniku za vibro PAL Liposukciju u zavisnosti od veličine i broja donornih regija za usisavanje i pripremu za Fat Transer od 3900

* Važna napomena

Cene u cenovniku su orijentacione. Konačna cena u dogovoru sa hirurgom nakon pregleda i odabira metode.
Cene su izražene u EUR-ima, dinarsko plaćanje po prodajnom kursu Banka Intesa na dan plaćanja.

dr bojan ciric klinika

Dr Bojan Ćirić

Trenutna pozicija: Načelnik odeljenja;
Specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije.
Izbor trenutne pozicije: 1998.
Broj godina iskustva: preko 41 godina.

1987. godine završio Medicinski fakultet u Nišu;
1989. 
položio Stručni ispit za Doktora medicine pred republičkom ispitnom komisijom u Beogradu;
1998. 
godine završio specijalizaciju na temu plastične i rekonstruktivne hirurgije.

Preporuke

Jako sam zadovoljna uslugom, operacija je prošla u najboljem redu, a osoblje je fantastično!
Jelena Đorđević, pacijent
Sve je prošlo sjajno, imam utisak kao da nisam ni bio na operaciji, osećam se sjajno, a nikad nisam bolje izgledao!
Mirko Petrović, pacijen
Vrhunska usluga, ljubazno osoblje i veliki stručnjaci. Posebno hvala Dr. Ćiriću koji me je uspešno operisao.
Ivan Pavlović, pacijent

Zakažite pregled

Da li želite profesionalni pregled, konsultaciju, savet?

Zakažite pregled u DR ĆIRIĆ i dobićete sve odgovore na vaša pitanja od strane našeg stručnog tima.

Zakazivanje je neophodno! Pregled možete zakazati preko:

OnLine kontakt forme – Otvori stranicu

Viber +381 65 30 66 989
WhatsApp +381 65 30 66 989
E-mail [email protected]